O meritam? O meritaaaam!

Stiti, cand scriam ca toti suntem de vina pentru ca x motive? Pentru ca ne doare in cur daca unul are probleme, sau daca ni se impun niste reguli, sau daca ni se da teapa, pentru ca suntem prea fricosi sa facem ceva, si evident ca nu are cum sa se schimbe ceva stand cu mainile in san. Pentru ca suntem tara lui “las’ ca merge si asa“, condusa de guvernul “ramane sa vedem“.

Uite cum a fost azi (doar o parte, ca au fost si altele, dar nu mai conteaza).

Ma duc in magazinul de optica de la parterul unui spital privat de oftalmologie (nu stiu daca are legatura cu spitalul), cumpar o rama de ochelari cu 785 lei despre care vanzatoarea nu-mi spune nimic (cine ii produce, ce model este, etc.), ba mai mult, nu vrea sa-mi dea factura, nu vrea sa-mi schimbe sau returneze produsul, ii spun ca in lege scrie clar ca este dreptul meu de a primi inapoi banii sau o inlocuire, iar proasta spune “hai sa lasam deoparte legea” in timp ce eu stateam ca prostul cu masca pe fata si botosi si mi se lua temperatura cu acel rahat de aparat. Ma cert cu ea, ii cer numele si ii spun ca vreau sa vorbesc cu managerul. A zis sa-mi las eu numele si numarul de telefon, ceea ce am si facut. La putin timp ma suna inapoi si imi spune ca a vorbit cu managerul si pot trece oricand sa returnez produsul sau sa-l schimb (evident, cu bonul fiscal).

Intre timp ma uit peste tot pe internet, nu gasesc niciun detaliu despre acea firma/acel brand care cica este din Italia. Ma duc la un expert in lentile si ochelari si nu stie nimic despre ei, nici macar daca este titaniu, asa cum scrie pe ei. Intru pe grup de alti experti oftalmologi si niciunul nu a auzit de acea firma. Gasesc pana la urma ochelarii pe alt site, dar culmea, sub alt nume si la pretul de $23.96!!!

Continuand cautarile, imi dau seama ca nici macar un certificat de garantie n-am primit. Mai caut, si gasesc pe ebay si pe etsy singurii ochelari cu acel nume care… ghici ce, sunt livrati din Romania! De aceeasi persoana!! Si nu exista nicio informatie despre acea persoana, despre ramele de ochelari pe care le vinde sau despre acel designer italian care cica ar fi produs ramele de ochelari.

Intre timp, asteptam o comanda plasata pe Food Panda, si dupa o ora jumatate de asteptare primesc mesaj ca a fost anulata comanda, ca banii vor fi returnati, dar nu ofera nici un motiv. Despre Food Panda as putea, si chiar cred ca o voi face, sa scriu un foarte lung articol, cu foarte multe dovezi incat sa-i bag in pamant. Asta pentru ca nu-mi permit avocat serios sa-i dau in judecata pentru cate am patimit cu ei.

Ah, si astazi mergand in plina zi la Piata Unirii, vad betivi care se pisa pe strada, un drogat care agreseaza femei si mai multi tigani d-aia cu cruci mari la gat pusi pe scandal, iar politia era… nu era! Stau si astept in statie autobuzul care pare sa nu mai apara, iar cand apare, vine cu inca 5 autobuze, iar al meu era in spate. Ma gandesc ca omul asteapta sa plece cele din statie, ca sa poata opri si el in statie si sa deschida usile, dar nu, desi autobuzele plecasera din statie si din fata lui, el deja inchidea usile si dadea sa plece pana i-am facut semn ca nici macar nu era in statie cand a deschis usile si nici cand le-a inchis. Si uitandu-ma la oamenii din jur, vad cat de nervosi sau speriati sunt. Asta este atmosfera din centrul Bucurestiului, alaturi de peretii plini de mesaje de ura.

Nu vreau sa-mi imaginez ce va fi in Centrul Vechi cand vor merge oamenii la terase si li se vor cere datele cu caracter personal. Acolo oricum iese in fiecare noapte cu scandal, dar ce va iesi acum… nu stiu, doar presupun. Dar pun aici, sa vedem daca asa va fi..

Plus, de vreo luna, in fiecare seara, intre orele 11:00 si 01:00, se fac curse de masini la bulevard dar vad ca politia nu face nimic.

Frumos! Frumos asa!

Leave a Reply