Astia suntem! – part III –

Continuarea la Astia Suntem! si Astia Suntem – Part II – .

 

Cu totii suntem de vina pentru ca…

  1. Lasam tara pe mainile unor cretini si criminali. Lista este prea lunga pentru a-i enumera pe toti. Voi da astazi un nume special, din motive lesne de inteles… pentru ca suntem tara in care Ministrul al Afacerilor Interne, pune politia sa faca treaba popilor, ajutandu-i sa imprastie un virus dupa ce oamenii s-au chinuit o luna sa stea in case.
  2. Pentru ca in “Topul 50 al celor mai buni angajatori” conform undelucram.ro este Kruk, o firma de recuperare care te terorizeaza sa le dai banii si pielea de pe tine.
  3. Pentru ca traim intr-un stat unde se doneaza bani din toate partile dar nu stim unde dispar.
  4. Pentru ca platim taxe si impozite dar nu stim unde dispar banii.
  5. Pentru ca stam de 30 de ani sa fim condusi de o mafie care ne-a vandut totul si care ne-a mintit, pentru ca suntem atat de prosti incat nu suntem in stare sa ne unim sa facem o schimbare, ci preferam sa acceptam ceea ce ni se ofera: Salarii mici, servicii proaste, calitate proasta.
  6. Pentru ca si cei care administreaza tara provin tot din popor, in acelasi popor ca si noi au invatat sa faca ceea ce fac acolo… iar asta spune multe despre noi ca si popor.
  7. Pentru ca suntem atat de usor de manipulat incat am devenit pur si simplu soareci de laborator.
  8. Pentru ca ne este lene sa ne documentam.
  9. Pentru ca urmarim stirile dimineata, la pranz si seara, apoi citim si ce mai apare pe internet, fie pe Facebook, fie pe Instagram, fie pe Whatsapp, fie pe marile canale de stiri precum CNN si ne panicam ca idiotii, fara sa ne dam seama ca panica/stresul/depresia ne scad imunitatea si ne fac mai vulnerabili la orice boala, nu doar la acest virus.
  10. Pentru ca inca platim pentru serviciile mizere de la Posta Romana sau FanCourier sau Food Panda sau etc. pentru ca “nu avem optiuni si avem nevoie de serviciile lor”.
  11. Pentru ca inca mai stam pe Facebook, constienti fiind de faptul ca toate datele noastre personale se afla in baza lor de date, constienti fiind si de faptul ca orice am postat acolo nu mai ne apartine (chiar si pozele cu mamele noastre cand erau tinere), ci apartine acestui gigant care oricand poate lua decizia de a-ti suspenda contul si a nu te mai lasa sa ai acces la datele tale personale, indiferent de cati bani ai bagat in acea companie.
  12. Pentru ca suntem constienti ca libertatea de exprimare devine din ce in ce mai limitata, ne este frica sa nu ni se stearga conturile, ne este frica sa nu fim amendati, ne este frica sa nu fim batuti… pentru ca avem opinii diferite. Pentru ca au facut in asa fel incat Free Speech sa fie echivalent cu Hate Speech.
  13. Pentru ca avem incredere in Americani sau mai ales in UE, care se prezinta ca fiind puteri democratice, insa care in acelasi timp vin si iti impun lucruri la tine in tara.
  14. Pentru ca, intr-un final… nici macar nu ne recunoastem vina in toate acestea, spunem ca noi nu am facut asa, nefiind constienti ca nu trebuie sa faci asta direct, este de ajuns sa nu faci nimic.

Leave a Reply