INVATA SA IUBESTI

Am vorbit de multe ori despre lucrul asta. Evident, fiecare stie sa iubeasca in felul lui, e ceva natural. Dar multi nu stiu sa o arate, iar asta este foarte important intr-o relatie.

Se poate intampla ca, din frica sau necunostinta, sa nu iti poti manifesta iubirea. Poate chiar iti e rusine, fiind invatat sau obisnuit(a) intr-un mod diferit ce inseamna o relatie. Nu este bine… pentru ca partenerul tau vrea sa fie iubit, asa cum merita ! Si daca nu ii arati, cum poate sti ce simti ? Cuvintele au rolul lor, dar trebuie depasite. Nu au puterea necesara de a transmite ceea ce simti tu… Iubirea nu poate fi exprimata in cuvinte…. Dar cum ? .. uite cateva idei.

  1. Comunica deschis – Asta inseamna sa lasi scutul jos si sa fii sincer(a) in tot ceea ce spui. Este o dovada de respect si incredere. De asemenea, asculta… nu te prefa ca asculti, ci asculta cu adevarat, atent si retine ce spune.
  2. Priveste-(l/o) in ochi – Se spune ca oglinda sufletului sunt ochii. Prin ei se poate comunica la fel de bine ca prin vorbe.. Incearca un joc de priviri, uita-te la ochi, apoi la gura, apoi fa-i un contur al fetei… priveste in ochi si spune-i in gand tot ce vrei sa-i spui. Mesajul va ajunge.
  3. Scrie-i – Oricand simti nevoia, dar fara a deranja prea mult. Poate fi un sms, un email, un offline pe mess… dar nu astepta ca celalalt sa faca primul pas. Arata ca te gandesti la el/ea. Un “buna dimineata iubitule/iubito” ii poate lumina toata ziua.
  4. Incurajeaza – Cuvintele frumoase spuse sincer fac minuni, chiar daca par nesemnificative. “Ce bine iti sta parul !”, “Ce bine te-ai descurcat la…”, etc.
  5. Sprijina – Implica-te activ in viata lui/ei, arata ca esti interesat(a) de ceea ce face. Sfatuieste, sustine, consoleaza…
  6. Fa-i servicii – Poate nu are timp sau chef intr-o zi sa faca ceva care este necesar. Ii poti da o mana de ajutor.. uda-i florile, pune-i cartile in ordine, tradu-i un text, fa-i de mancare… etc.
  7. Invata-ti partenerul – Studiaza-l/o. Invata ce mancare ii place, ce cartii ii plac, ce culori au ochii ei, ce frici sau pasiuni are… Si foloseste-te de informatiile astea la momentul potrivit. Arata ca esti cu adevarat interesat de persoana sa.
  8. Timpul in exclusivitate – .. in care Universul se rezuma la doua elemente: voi doi. Restul nu conteaza… va retrageti in camera, vedeti un film, vorbiti, va jucati, va mangaiati, va priviti in ochi cat stati intinsi pe pat cu castile in urechi. Etc etc etc.
  9. Fa-i daruri – Atentie! Am spus daruri.. este o diferenta intre un ‘dar’ si un ‘cadou’. Cadoul este un obiect, pe cand darul poate fi orice are el/ea nevoie. Nu este doar ceva primit gratuit, este oferirea unui lucru important… Asta poate include si o simpla imbratisare la suparare. Asta poate include o gramada de lemne pentru soba iarna… Nu trebuie sa fie ceva roz, pufos si dulce. Ci trebuie sa fie ceva de care ARE NEVOIE. Ofera oricand, nu doar de sarbatori. Ofera mai ales cand nu se asteapta, cand nu merita…
  10. Mangaieri, imbratisari, masaj – Cu alte cuvinte, comunicare non-verbala. Cu o simpla imbratisare poti spune multe. Arata-i afectiunea pe care o ai pentru el/ea… atingerea trebuie sa vina din suflet, nu mecanic. Atinge ca si cum ar fi ceva atat de special, atat de delicat…

I love you. Say It Again. I love you...

Discussion

  1. Trackback: Best of Pruncu | Pruncu January 21, 2014

Leave a Reply