Ganduri…

Vreau sa inteleg femeia. Cred ca daca as rezolva acest mister, viata mea ar fi mai linistita decat daca as afla cine trage sforile Partidelor, cine este Creatorul sau cate civilizatii mai sunt in acest Univers. Tocmai pentru ca femeia, mitologic vorbind, e o parte din noi, barbatii, o parte pe care n-o cunoastem… la fel cum se intreaba filosofii ce-i sufletul, la fel ma intreb si eu despre femeie, desi pare a fi tot parte din mine sau in stransa legatura.

De ani intregi alerg femeile ca un satir si fix cand am impresia ca le-am prins de tot, imi scapa… pleaca asadar, la fel cum au venit. Niste necunoscute. Niste curiozitati ciudate, dar frumoase.. ca o opera de arta pe care ai voie doar sa o privesti dar nu o poti atinge, din cauza probabil, a fragilitatii lor. Si tot la fel ca o opera de arta, fiecare dintre noi intelege ce vrea din ea… mai marii artisti seducatori sau bietii poeti, toti venind cu teoriile lor banale dar niciunul cu ceva clar si dovedit.

Indiferent de cate relatii ai cu ele, serioase sau nu, indiferent de cate nopti pierdute in bratele lor, in care ai deschis intregul cufar al Pandorei, totusi nimic nu este clar. Ce vrea? Ce simte? Ce este si de ce? Este la fel ca dilema intelectualilor renascentisti despre arta magica; ei stiu ca functioneaza si cum, dar nu stiu de ce… si fiecare vine cu un manual plin de instructiuni de utilizare, cu fel de fel de corespondente astrologice si divine…

Discussion

  1. none

Leave a Reply