Comedie, frate!

Scriam prin 2011 despre Mania ‘robotzilor’ și comedia modernă, că nu mai există umor de calitate. Și acum am aceeași părere, tot ce iese în materie de comedie de vreo 10 ani încoace este pur și simplu stupid, plin de clisee, toate filmele sunt low budget, cam toate sunt cu negri in da hood, cu aceleași faze și replici. Nu mai găsesc ceva original, care să mă facă să râd cu poftă.

Dădusem în acea postare câteva clipuri care, pe mine cel puțin, m-au lăsat pe jos. Dădeam ca exemplu pe Chaplin, Keaton, Benny Hill, Leslie Nielsen, Billy Crystal, Jim Carrey ca fiind adevărați actori de comedie, iar în postarea 15 Comedii pe care trebuie să le vezi am dat o listă cu niște filme care mi se par geniale.

După cum se observă, sunt fan al stilului slapstick comedy și screwball comedy. Acel stil de comedie care te face să zici WTF?! sau, what?!, exact cum e și super spectacolul de stand-up al lui Bo Burnham, numit cât se poate de clar: what.

Fix reacția asta îmi place. Când, înainte să bufnesc în râs, creierul îmi dă o eroare.

Mai țineți minte desenele cum Tom și Jerry? Râdeați la ele, și râdeți și acum. Sunt nemuritoare. La fel sunt și creațiile geniului Tex Avery. Mă uitam recent la un scurt video, și eram, în sfârșit, pe jos de râs.

Oare când se vor mai produce comedii la care să râzi cu poftă? Sau, s-au mai produs și nu știu eu de ele? Dacă aveți recomandări, lăsați și voi un comment, un mesaj. Hai să mai și râdem! 🙂