Atentie consumatorilor de marijuana/cannabis/iarba

Desi se tot speculeaza ca marijuana este o planta medicinala inofensiva (sau chiar benefica), exista anumite riscuri pe care le poate aduce aceasta planta. Astazi voi vorbi de un risc destul de important si foarte putin cunoscut.

Inainte de a trece la ideea principala, vreau sa clarific o idee.

Cand va mai treziti sa strigati tare “don’t panic, it’s organic” va recomand sa va dati o palma peste bot. Ceea ce voi cumparati nu este atat de “organic” pe cat credeti. Aproape toata “marfa” care circula in tara asta este stropita cu fel de fel de substante, mai mult sau mai putin. De unde stiu asta, nu conteaza. Dar va asigur ca nu vorbesc prostii.

Acum, vreau sa intelegeti ca cititi mesajul unui consumator vechi de ‘iarba’, de 11 ani mai exact. In toti acesti 11 ani nu am facut niciodata exces, am fumat responsabil si rar. Marfa pe care am cumparat-o de fiecare data a fost de o calitate superioara.

Niciodata in toti acesti 11 ani nu am avut o experienta proasta cu iarba, decat de 2-3 ori la inceput cand mi se mai facea rau si vomitam (apoi imi reveneam complet). Un lucru obisnuit la incepatori. La fel ca la prima tigara de tutun trasa in piept, organismul reactioneaza la substanta noua pentru ca nu este obisnuit cu ea. In timp, se obisnuieste. Diferenta este ca tutunul ucide, cannabisul nu. Insa, iata ca dupa toti acesti ani, am intalnit si un side-effect neplacut.

Se pare ca iarba este unul din factorii care declanseaza o tulburare psihica foarte neplacuta. Este vorba de tulburarea de depersonalizare. Din proprie experienta va zic, este o afectiunea foarte nasoala. Un individ care nu este obisnuit sa isi controleze cat de cat mintea sau este o fire panicoasa, poate avea o experienta terifianta.

Nu se stie daca marijuana este cauza principala pentru aceasta tulburare, dar se pare ca este unul din factorii declansatori. Cand mintea a fost expusa excesiv stresului sau altor factori daunatori, la un moment dat cedeaza si/sau reactioneaza. Este nevoie doar de un impuls mai puternic ca sa reactioneze. Printre impulsurile cele mai comune se afla si drogurile. In cazul tulburarii de depersonalizare, se pare ca este unul din factorii cei mai comuni.

Cu siguranta vi s-a intamplat o data sa intrati in panica cand ati fumat iarba. La fel se intampla si la tulburarea de depersonalizare. Primiti “la pachet” atacuri de panica si multe alte simptome nasoale.

Asadar, aveti grija sa nu faceti exces si chiar sa o evitati sau sa renuntati la iarba daca sanatatea voastra mentala si emotioanala este intr-o stare delicata. Sa nu mai spun ca aceasta planta minune te poate face foarte prost… mai prost decat esti deja. Lucru ingrijorator, avand in vedere ca de multe ori planta e mai cultivata decat fumatorul.

Cu respect,

Pruncu 🙂

Discussion

  1. Andrei
  2. Pruncu
  3. dementozaur
  4. Pruncu
  5. Trackback: Depersonalizarea si Marijuana | Pruncu July 9, 2015
  6. Namenu
  7. Kiddoover25
  8. Trackback: Depersonalizarea si Marijuana – Pruncu February 5, 2022

Leave a Reply