Fiecare are un cuvant de spus si un loc in mormant..

REVOLUTIEEEEE! JOS PONTA! JOS OPREA! JOS PIEDONE! JOS PATRIARHUL! JOS ANTENA 3! JOS CIPRIAN STATESCU (primar Băicoi)! JOS CHIRICHES! JOS PITURCA PENTRU REZULTATELE NATIONALEI!

Wow! S-a suparat poporul, nu gluma!

Dar eu nu sunt suparat? Bineinteles ca sunt! Dar nu numai pe clasa politica, ci pe intreg poporul… poporul in care s-a nascut si a crescut actuala clasa politica, poporul care a votat pentru clasa politica, poporul care a luat spaga de la clasa politica, poporul care a permis aceasta situatie spunand: “Ei sunt prea puternici, noi suntem prea mici“. Poporul care a participat activ la toate dezastrele care au lovit Romania in ultimii 25 de ani. Poporul din care fac parte si eu si la care am contribuit si eu cu vina si ignoranta mea.

Si tocmai pentru ca imi recunosc vina, am decis sa iau atitudine si sa ajut cu ce pot. Si nu doar marsul pe care l-am facut zilele trecute sau pentru rosia montana sau etc. Nici doar revoltele mele de zi cu zi, in care m am implicat ani la rand, refuzand sa fiu o marioneta care tace si inghite. Ci participand activ cu ceva constructiv. Va sa zica:

  1. Mi-am ocupat timpul pentru a studia singur, acasa, autodidact, deoarece scoala si sistemul infect de invatamant nu a fost in stare sa ma invete nimic util, iar ce era cu adevarat util si trebuia sa invat la scoala, nu a stiut nimeni cum sa ma invete ci doar sa ma faca sa retin, ca un papagal.
  2. Dupa ce am invatat, am incercat sa ii ajut si pe altii sa invete, fara a impune nimanui ceea ce cred si sustin. Cu experientele pe care le-am avut in viata, as avea tot dreptul sa bat, sa omor, sa x si y si z pe toti care mi-au stat in cale pentru ca nu le-am urmat “doctrina”. Am facut ceva mai inteligent…. am vorbit si am scris, sincer si obiectiv, incercand sa arat ca nici macar cei care promovau acea doctrina nu o cunosteau ci o urmau doar orbeste, ca asa-i traditia din popor.
  3. M-am implicat activ in foarte multe proiecte. Nu doar ca nu am scos niciun ban de pe urma lor, ba chiar am scos bani de la mine, crezand ca lupt pentru o cauza dreapta.
  4. Am ajutat foarte, foarte multi oameni cu bani, cu haine, cu mancare, cu acoperis deasupra capului si cu tot ce mi-a stat in putere. Lucruri despre care nu multi stiu, pentru ca nu doream sa zica lumea ca le fac dintr-un interes personal, ca sa par ceea ce nu sunt.

Toate astea, ca sa mi se reproseze ca pierd vremea in loc sa ma angajez la o corporatie in genul “Angajatori de TOP“. Sa mi se reproseze ca degeaba citesc, scriu si asa mai departe daca nu fac BANI!

Da’ ce, sunt idiot de nu vreau bani?! Bineinteles ca nu sunt. Imi doresc bani, atat cat merita experienta mea si care sa imi asigure un trai decent. Timp de 16 ani am trait in lux, intr o familie bogata. Chiar si atunci cand puteam avea orice si cand puteam cumpara orice, eu am preferat sa merg in tzoale ieftine de la Big Berceni, sa merg in bodegi ieftine cu bautura ieftina. Eram literlamente privit ca un homeless, desi nu doar ca aveam casa, ci aveam o casa.. extrem de scumpa.

Si se-ntampla deseori sa mai vezi un cersetor si sa spuna cineva: Frate, ala a fost doctor!

Citatul de mai sus nu se refera la mine, bineinteles. Se refera la doctorii adevarati, care in realitate sunt platiti foarte prost, desi lumea stie cat de importanti sunt si cate eforturi au facut pentru a ajunge acolo. Cate studii au facut, cate ore de garda, cate umilinte au indurat…… in fine.

Din 2007 pana in prezent am fost extrem de afectat financiar. Va sa zica, am facut literalmente foamea, ne am pierdut casa si multe, multe alte tragedii despre care nu are rost sa ma plang aici.

Ideea e urmatoarea: Stiu ce inseamna sa fii bogat sau sarac si totusi niciodata nu am dorit sa traiesc in lux. Pentru ca luxul pentru mine nu inseamna masini si ceasuri scumpe, nici vile construite de muncitori platiti jignitor. Luxul pentru mine inseamna a avea o pace sufleteasca, liniste si fara grija zilei de maine. Inseamna sa traiesc asa cum vreau, fara sa deranjez pe nimeni si fara sa ma deranjeze nimeni.

Luxul material ma duce cu gandul la un singur lucru: Coruptie. Pe care din nou, o stiu din experienta.

Sa iti doresti lux material inseamna sa fii foarte sarac in suflet. Sa ai bani si sa-i arunci pe toate rahaturile iar cand cineva iti cere 2 lei sa fii atat de arogant incat sa-i spui “Mergi la munca, boschetarule!” fara sa stii ca acel om a fost candva CINEVA, poate mai important ca tine… fara sa iti pui problema ca nu poate sa mearga la munca daca poarta o pereche de pantaloni rupti si murdari din cauza ca doarme pe strada, ca nu are unde sa se spele, nu are unde sa doarme si ce sa manance.

Exista si exceptii…. Bill Gates, un ateu aflat printre cei mai bogati oameni ai planetei, dar si unul dintre cei mai importanti filantropi. Keanu Reeves la fel… iar daca nu cunoasteti aceste persoane sau biografiile lor, atunci ganditi-va la Becali.

DA! Exact! Becali! Cel care a scos din buzunar si a ajutat cum a putut, dar tot il critica lumea ca-i prost. Prost sau nu, el macar face un bine, spre deosebire de alte jeguri umane care se lafaie in banii publici si care nu sunt in stare sa faca nimic pentru nimeni.

Cum spuneam, am avut si eu o vina, chiar si in tragedia de la Colectiv. Pentru ca si eu, la fel ca si voi, stiam in ce situatii sunt aceste localuri, stiam ca poate sa cada oricand tavanul pe noi.. si totusi, mergeam acolo, plateam pentru intrare, plateam si pentru consumatie. Am acceptat aceste situatii pentru ca nu ne permiteam nici noi nici patronii sa avem parte de ceva mai bun. Pentru ca rock-ul nu este comercial, nu este ceva care se cere pe piata si pentru care lumea ar fi dispusa sa isi bage banii. Se cere Inna, Smiley si etc, care bineinteles ca au concerte in cluburi mari si scumpe… dar asta e cererea, asta e oferta. Intr-un cuvant: Capitalism.

Si desi am fost la acest protest, nu am fost la Colectiv sa aprind o lumanare desi este aproape de mine. De ce? Pentru ca mi-e rusine…. pentru ca stiu ca este si vina mea si decat sa fac un gest simbolic care oricum nu ii va mai ajuta pe acei tineri, prefer sa fac ceva cu adevarat important.

Nici sa donez sange nu am fost, desi am vrut sa fac asta de mai multe ori cu mult inainte de cazul Colectiv, insa starea de sanatate nu-mi permite sa fac o astfel de donatie, extrem de importanta.

Am vrut sa ma ofer voluntar la Salvati Copiii (va sa zica, la viitorul tarii) si sa ma angajez la UNICEF sa impart pliante. La Salvati Copiii n-am mai apucat sa merg din cauza problemelor mele cu banii si sanatatea, iar la UNICEF nu am fost acceptat dupa interviu, desi le-am trimis acestora un e-mail prin care le spuneam sincer ca mi-a facut placere sa particip si ca as dori sa stiu ce anume m-a dezavantajat, pentru a putea corecta. Nu am primit niciun raspuns.

Visul meu este sa devin psiholog… nu psiholog de duzina, scos pe banda rulanta si indoctrinat la fel ca la biserica, ci un psiholog care dupa facultate sa-si dedice total viata acestei profesii nobile. Sa merg la cursuri de formare in strainatate, sa lucrez minim 2 ani ca voluntar pentru a castiga experienta si sa ajung in pozitia care sa-mi permita sa scriu carti despre psihologie. Ce psihologie? Psihologia Copilului si Adolescentului. De ce? Foarte multe motive, dar personale. Cine ma cunoaste stie de ce doresc sa ma implic in asa ceva.

Dar este o problema… Nu am luat Bac-ul. Da, exact! Pentru ca nu am fost in stare sa tocesc si sa invat papagaliceste matematica (fiind la mate-info) si nici sa dau spaga cum au dat majoritatea ca sa ia bacul. Pentru ca am facut parte dintr-un invatamant infect, care a fost distrus extrem de mult de stimatul domn Campeanu & co. Stimatul domn Campeanu care acum, chiar acum, a fost ales premier interimar.

Un mic rahat de om care mi-a fost prieten se lega de mine ca nu vreau sa ies la proteste sa-l dam jos pe Basescu. Culmea ca, hahah, am fost! Am fost si la acele proteste! Si nu l-am dat jos pe Base. A ramas pana la sfarsitul mandatului. Si a venit altul…. ce-i ironic, e ca acel mic rahat de om a plecat in Anglia la munca. Eu am ramas aici.

Acum, istoria se repeta.. cum a fost si la protestele anti Basescu si anti exploatarii Rosiei Montane, dar nu la fel ca la revolutia din 1989!

Oamenii, tinerii de azi si liderii de maine, sunt atat de idioti incat habar n-au ce vor si nici nu stiu sa isi exprime aceste doleante. Sunt atat de idioti incat posteaza pe internet tot felul de mesaje cu instigare la violenta, uitand sau necrezand ca sunt urmariti, mai ales acum si mai ales pe Facebook. Chiar si eu, in acest moment, risc sa fiu ridicat frumos de la birou de catre niste indivizi in uniforme, sub pretextul a cine stie ce crima si complot impotriva Statului, uitand ca Statul este una iar Guvernul si Parlamentul sunt cu totul altceva, care fac parte din Stat. Dar o fac, riscand pentru mine si pentru voi. Si nu, nu sunt paranoic si nici dependent de conspiratii. In 1989 oamenii nu puteau vorbi despre asa ceva in public, fiind urmariti la tot pasul, desi ei nu aveau internet si puterea noastra de exprimare pentru care au si murit atatia oameni. Si multi au fost arestati pentru asa ceva, desi era mai greu de urmarit decat se face acum, pe internet.

Am incercat sa le explic, dar deja era anarhie si nimeni nu mai asculta de nimeni, lucru ce s-a observat clar la proteste.

Cum spuneam, poporul vrea sa schimbe clasa politica asa cum au facut-o in 1989, cand au reusit sa dea jos un dictator! Deci, este posibil si avem puterea de a-i da jos si pe astia, la fel cum avem puterea de a-i pune in locul lor pe altii. Dar, pe cine punem de data asta, ca sa ne convina? Din toata istoria acestui popor chiar n-am invatat nimic? Nu legile ii fac pe oameni ci oamenii fac si scriu legile, deci mai intai ar trebui sa schimbam oamenii. Si nu vom schimba oamenii doar inlocuindu-i cu altii mai mult sau mai putin prosti/rai/corupti ci prin educare! Proasta educatie sau chiar lipsa de educatie a romanilor este vizibila si de pe Luna! Iar efectele sunt devastatoare. Avem un sistem de invatamant primitiv si prin urmare, o gandire primitiva. Ne caram mai nou in tari precum Norvegia si Suedia dupa ce am auzit ca la ei e bine, dar ne caram si gandirea primitiva dupa noi.

Si, asa cum spuneam, asta s-a vazut si la proteste. O gloata de oameni care strigau in cor tot felul de aberatii, luandu-se dupa altii fara sa gandeasca ce spun sau ce fac. Cum Dumnezeu sa mergi la protest si sa zambesti si sa razi in timp ce strigi lucruri grave, legate de lucruri grave? “Cine nu sare, nu vrea schimbare!” Si toate oile sareau. “Oleeee, oleee oleeee oleeeee” toate oile cantau. Astea inseamna lipsa de organizare si spiritul de turma. Aceste persoane conditionate Pavlovian vor sa schimbe o tara… parca-mi aduce aminte de o poza… fii atent!

10978678_876511772369934_6715206009367924481_n

Iar cand oamenii ies in strada, ingheata si isi risca cururile pentru libertate si dreptate, maimutele au acces la internet si chiar puterea de a cenzura. >> vezi aici: 1 2 345 6 7 <<

Vreti o tara corecta, libera si plina de drepturi? Atunci voi de ce va opuneti minoritatilor de genul satanistilor, tiganilor, homosexualilor etc.? Doar voi aveti drepturi? Pai si cum va fi atunci o tara libera, corecta unde toti oamenii vor avea drepturi egale?

Simplul fapt ca mi-am pus o poza neagra la profil pe Facebook in semn de doliu pentru acei tineri mi-a adus…

1897860_1037795949584856_2925444107138321506_n

E ca si cum ai fi rasist si in acelasi timp daltonist.

Daca vrei sa faci o schimbare in popor, atunci fa-o si in interesul poporului, nu doar in interesul tau, nu doar pentru ceea ce vrei tu, pentru ca altfel vei fii la fel ca cei pe care ii tot dai jos si ii critici ca se gandesc doar la cururile lor, ca fura sa-si faca vile s.a.m.d.

“Cel fara de pacat sa arunce primul piatra.”

“Fatarnice, scoate intai barna din ochiul tau si atunci vei vedea sa scoti paiul din ochiul fratelui tau.”

“If you wanna make the World a better place take a look at yourself and make a change.”

“With great power comes great responsibility.”

Cum vreti sa schimbati lumea intr-o lume mai buna daca promovati in continuare mesaje de ura si violenta, la fel ca si Biserica pe care acum v-ati trezit sa o atacati? Si atacati Guvernul pentru ca medicii au salarii mici, dar fiind constienti de salariile lor, refuzati sa le dati acea “spaga” dupa ce v-au operat de o boala, crezand ca faceti un lucru bun?

Si ce treaba are guvernul ca sunt mai multi preoti decat medici? Asa a fost intotdeauna in Romania, fiind o tara de idioti care prefera fie sa predice in delir fie sa asculte predicile, decat sa faca zeci de ani de studiu, pregatire, etc, pentru a salva cu adevarat oamenii. Toti, absolut toti avem o vina, nu doar guvernul. Majoritatea romanilor nici nu merg la doctor, pentru ca sunt prea ocupati sau nu au incredere. merg abia in situatii critice, cand nici atunci nu vor sa plateasca omul care ii trateaza.

Va luati de Piedone, desi nu locuiti in sectorul lui, nu l-ati cunoscut personal, nu ati lucrat alaturi de el sau macar in pozitia pe care o detine ca sa vedeti ce inseamna. Piedone este doar un pion, manipulat la fel ca noi toti de altii. De asemenea, este un singur om, care are grija de un sector intreg in care se afla sute de localuri.

Care-i adevarul, daca tot vreti sa luptati pentru el? A dat Piedone aprobarea pentru functionare a clubului Colectiv cand s-a deschis (acum cativa ani) sau nu? Oamenii lui Piedone care fac controale au respectat ceea ce s-a semnat? Patronii de la Colectiv au semnat pe propria raspundere? Au respectat ceea ce au semnat? Cine stie exact? Toti il pupati in cur cand s-a ocupat de sectorul 4, cand a avut grija si a renovat parcurile Lumea Copiiilor si Parcul Copiiilor, cand s-a asigurat ca pe strazile noastre sa fie curat (sa stranga dupa noi, locatarii, care aruncam pe jos), cand a fost de nenumarate ori la controale in diferite locatii ca noi sa nu mancam alimente stricate sau preparate in conditii oribile? Va sa zica, atunci cand curata dupa cururile noastre, cei care faceam gunoi sau serveam clientii cu mancare stricata. In cei 7 ani de cand a ocupat functia de primar am observat cum se schimba sub ochii nostri sectorul 4. Cati au rezistat atata timp si de ce? Ce campanii isi faceau jegurile din alte sectoare fata de Piedone? Si ce rezultate au avut primarii din alte sectoare (ex. Vanghelie)?

Trezirea, oameni buni! Vreti sa stergeti petele de sange cu alte pete de sange? Nu veti rezolva nimic, decat daca va folositi mintile. Numai daca ne schimbam NOI ii vom putea schimba pe altii.

Gasiti modalitati inteligente, pasnice de a schimba ceea ce va doriti. Aduceti-le aminte si politistilor, jandarmilor, procurorilor, senatorior, parlamentarilor, etc. ca in acel club puteau sa moara si copiii lor! Si daca nu in acel club, in oricare alt club sau alt local condus de un om indiferent si ignorant, inclusiv intr-o Biserica unde lumea se aduna de Pasti cu sute de lumanari si candele apropiate de pletele celorlalti. Aproape in fiecare spital exista o Biserica, dar in cate Biserici exista un spital?… asta asa, in caz ca ia foc baticul unei babe sau lesina dupa ce a dat 15 ture de Biserica.

 

 

Discussion

  1. Andromeda

Leave a Reply