Nu-i rasism, este doar adevarul

Un colorat (ca sa nu-i spun “pe nume”, ca ma cenzureaza cine stie cine) intra de-am pula in Mega, fara masca. Paznicul ii atrage atentia, asta merge mai departe. Se duce paznicul dupa el, ii arata ca poate sa isi cumpere masca de 80 de bani, asa ca al nostru negrisor merge, ia masca, o desface, arunca pe jos ambalajul, si-o pune pe barbie apoi se baga in fata unei batrane si zice “ma lasati sa-mi iau un pachet de tigari?” (desi era deja in fata ei). Femeia de la casa ii spune ca are nevoie de ambalajul pe care tocmai la aruncat pe jos, ca sa-l scaneze si sa plateasca acea masca, dar al nostru prietenas se preface ca nu stia……………

Evident, era o paluga, nu se baga nimeni, nu m-am bagat nici eu singur. Dar astia sunt coloratii carora nu mai avem voie sa le spunem intr-un anume fel. La fel fac si in autobuz, pentru ca ei sunt mai smecheri decat toata lumea, si nimeni, niciodata, nu face nimic.Imi pare rau, este o realitate, nu ceva ce am eu impresia si exagerez. Este o realitate pe care o traim cu totii zi de zi, de foarte, foarte multi ani.

Am prieteni si cunostinte din etnia lor si ma inteleg bine cu ei, insa cu o floare nu se face primavara. Am un respect deosebit pentru multi care s-au afirmat in lume, in literatura sau muzica. Dar, cum spune si Gelu Duminica, ei isi fac singuri etnia de ras, si din cauza lor sufera si altii dintre ei, impreuna cu noi.