În atenția postacilor de serviciu, flamerilor și trollilor fără viață, care mă mușcă de cur și caută tot ce pot despre mine pentru a mă ataca

Scriu aici pentru că știu cât de distruși și distruse sunteți, încât mă urmăriți și pe Facebook, și pe blog și, dacă ați putea, m-ați urmări și sub duș sau pe stradă.

Sunteti niște triști fără viață, care încercați să atacați persoana în loc să atacați subiectul în discuție, vă ascundeți ca niște panarame sub pseudonime și conturi false, pentru că vă este frică să afle lumea cine sunteți – așa că rămâneți în anonimat, între cei 4 pereti în care vă petreceți viața. Nu ați făcut nimic notabil, și încercați să distrugeți de clădesc alții, în loc să clădiți voi ceva mai bun.

Înteleg să intri să comentezi la un articol, chiar dacă nu îți place. Înțeleg să nu fii de acord și să intri în polemici. Dar să faci asta zi de zi, de dimineață până seara, de luni de zile (cum a fost cazul Dorei Bâzgan) mi se pare o problemă de comportament. Asta face un TROLL și un FLAMER. Ce este un TROLL și un FLAMER?

Conform Urban Dictionary:

1a. Noun

One who posts a deliberately provocative message to a newsgroup or message board with the intention of causing maximum disruption and argument.

1b. Noun

A person who, on a message forum of some type, attacks and flames other members of the forum for any of a number of reasons such as rank, previous disagreements, sex, status, ect.

A troll usually flames threads without staying on topic, unlike a “Flamer” who flames a thread because he/she disagrees with the content of the thread.

1c. Noun

A member of an internet forum who continually harangues and harasses others. Someone with nothing worthwhile to add to a certain conversation, but rather continually threadjacks or changes the subject, as well as thinks every member of the forum is talking about them and only them. Trolls often go by multiple names to circumvent getting banned.

Conform Evita March, un expert australian in ciberpsihologie: “Un studiu sugerează că sadismul este cel mai puternic predictor al trollingului. Astfel, cu cât cuiva îi place mai mult să-i rănească pe alții, cu atât este mai probabil să se implice în comportamentul de trolling. Atunci când, pe lângă sadism, se detectează o stimă de sine ridicată, este și mai probabil ca individul să facă trolling.

Rezultatele referitoare la stima de sine, care pare să nu fie un indicator independent, sunt neașteptate, deoarece stima de sine scăzută a fost desemnată ca fiind direct legată de hărțuirea cibernetică, un alt comportament antisocial online, care este adesea confundat cu trollingul.

Alți factori semnificativi care pot prezice în mod independent trollingul răuvoitor sunt sexul și psihopatia, în sensul că persoanele de sex masculin sau persoanele cu un nivel ridicat de psihopatie sunt mai predispuse la trolling.”

Așadar, dacă aveți frustrări sau probleme psihice, sau pur și simplu prea mult timp liber, vă rog, găsiți-vă un hobby. Este mai inteligent și mai sănătos.

Repet. Când n-ai viață, când nu poți să vii să clădești ceva, este mai ușor să mergi să distrugi munca altora. Pai bă, mucoșilor, contribuiți și voi cu ceva în lumea asta, nu mai atârnați la munca altora ca niște paraziți!

Știam că veți apărea. Orice expunere aduce și riscul de a apărea astfel de persoane frustrate. Dar mă doare-n cur! De ce? Pentru că nu mi-e absolut deloc jenă de ceea ce sunt, ce am făcut sau fac, prin ce am trecut etc. Ba din contră, sunt mândru! Sunt mândru că nu mă reprezintă o foaie care cică îmi atestă cunoștințele, sunt mândru că mi-am trăit viața așa cum am dorit, sunt mândru că am trecut prin atâtea și încă sunt în picioare, sunt mândru că sunt satanist și îmi cunosc religia spre deosebire de alții, sunt mândru că gândesc și sunt luat în serios de oameni cu mult, mult peste nivelul vostru. Eu sunt așa cum sunt, și mi-am asumat atunci când m-am prezentat oriunde, chiar și pe blog sau pe site-uri sau pe Facebook. Spre deosebire de voi care vă ascundeți, eu am curajul de a spune lucrurilor pe nume, să îmi asum greșelile, să recunosc când nu știu ceva, să îmi cer scuze când greșesc, să întreb atunci când vreau să cunosc. Voi, în schimb, lepre ale societății, consumați oxigenul degeaba!

Unii probabil vă compătimesc. Eu nu compătimesc răutatea și prostia, o detest. V-aș scuipa între ochi cu prima ocazie.

Așa că… marș înapoi în vizuinile voastre, rupeți internetul cu porn și trolling și stați să atârnați după alții, că de altceva nu sunteți în stare.