Stai drept!

Această postare este de fapt o înregistrare audio făcută în data de 19 septembrie 2020, când stăteam întins în pat și aveam prea multe gânduri. Uitasem de ea, dar am regăsit-o și am transcris-o aici dupa doi ani. Sper să… fie de folos.

Stai drept! Stai drept și fii corect. Luptă! Luptă pentru libertate și pentru dreptate! Pentru corectitudine și sinceritate!

Ai curajul și demnitatea pentru a face lucruri bune, și nu mai lăsa lumea să spună că dacă reclami ceva ești un reclamangiu.

Nu mai lăsa țara asta să se transforme în țara lui “las’ că merge și așa”. Nu, nu se poate și așa! Nu-i normal să plătești pentru ceva și să primești altceva și să te împaci că “asta e, n-am ce să fac”. Ba da, ai ce să faci! Trebuie să lupți pentru dreptatea ta, pentru dreptul tău. Iar când vezi pe cineva neîndreptățit, luptă pentru el, pentru că sunt mulți care sunt neîndreptățiți, la fel cum ai fost și tu de atâtea ori.

Dar lumea nu ia atitudine, de aceea stăm și ne complacem ca niște lași, în loc să stăm drept și să ne apărăm drepturile. Degeaba spune lumea că “vai, uite reclamangiul!”. Mai bine reclamangiu decât scandalagiu. Fă reclamații și expune-ți punctul de vedere, apără-ți drepturile, fă-ți vocea auzită, a ta și a celorlalți, pentru că numai așa putem să schimbăm ceva în țara lui “las’ că se merge și așa” și în viața noastră.

Prea puțini mai au curajul și răbdarea de a se lupta, de a se lupta cu oamenii, de a se lupta cu sistemul corupt și indiferent, și spun că nu ai ce să faci, că oricât ai încerca să te lupți și să dovedești că ai dreptate nu va conta. Și de multe ori așa este, nu ai ce să faci, dar chiar și asa, măcar încerci. Fă-o! Fă-o chiar dacă nu te bagă nimeni în seamă și nu te lăsa bătut, nu mai lăsa vorbele nespuse, lucrurile nefăcute, nu le mai ține în tine, nu le mai ascunde sub preș. Lumea trebuie să vadă adevărul, chiar dacă nu-i place, chiar dacă-l ignoră. Luptă pentru adevărul tău și pentru dreptatea ta!