Cum prosteste tehnologia moderna

In primul rand, citeste asta -> http://stiri.rol.ro/cum-prosteste-tehnologia-moderna-773256.html

Referitor la articol, este evident ca daca adolescentul isi petrece majoritatea timpului intr-o stare aproape letargica si neantrenanta a creierului, capacitatea de a gandii la nivel oarecum normal se diminueaza pe zi ce trece.

Cat despre calcularea pe telefon, nu cred ca e vorba de lene ci de obisnuinta. Eu cel putin m-am dezobisnuit sa fac calcule pe hartie sau in minte, si chiar daca imi ies bine e nevoie de o concentrare absurda pentru cele mai simple exercitii. La fel ca si corpul, daca mintea nu este antrenata in mod constant isi iese din forma.

Matematica nu este o simpla stiinta, este un antrenament mental de logica la fel ca sahul.

Realitatea este ca fara tehnologie in secolul 21 e ca fara membre, ca un handicap. Eu fara tv si telefon rezist, dar nu ma vad fara computer mai mult de o luna, desi de fiecare data cand se intampla sa nu`l accesez o perioada mai indelungata ma simt mult mai energic si mai sanatos.

Ce zicea mai jos… un copil de clasa a 8-a daca nu are inclinatii spre literatura n`o sa constientizeze ce inseamna si ce importanta are, de exemplu, un roman psihologic sau orice alt tip, mai ales daca profesorul nu este capabil sa ii explice cu argumente clare si fara “poetizari” ce si cum cu Eminescu si sa vada practic metaforele inteligente din opera lui. Inainte sa predai literatura trebuie sa stii sa o prezinti si sa o explici, sa faci omul sa inteleaga cum se citeste si cum se intelege.

Eu vad problema altfel… “consumam” ce e pe piata. Nu vezi cum toate noile inventii sunt facute numai pentru confortul omului ? Nu pentru evolutia sa, ci pentru a-l aduce mai aproape de canapea, sa fie dependent de aparatele alea ca de droguri. Si cum “man is a lazy creature of habit”, se va multumi cu ce i se ofera, nu cere si ceva de calitate.

Citat din articol: ” Asadar, si limbajul copilului va avea de suferit in urma acestei renuntari la analiza, calcul, fortarea memoriei, exercitiu intelectual. Nu ma refer doar la cuvinte, ci la folosirea limbajului in crearea si exprimarea gandurilor, ideilor, emotiilor”, puncteaza psihologul Keren Rosner.- Nimic mai adevarat. Daca nu era Timmy sa-mi indese carti pe gat, garantand calitate, eu nu stiam sa ma exprim, cel putin in scris cum am ajuns s`o fac acum. Si totusi, a dracu Limba Romana, inca imi face probleme… cand colegii mei invatau, eu beam Athos in curtea scolii.

Citat din articol: ” Pentru a nu-i pierde definitiv pe acesti copii, sistemul educational ar trebui sa se adapteze lor si invers. Exista metode de invatare prin intermediul jocurilor digitale, care au fost deja probate cu succes.” Si aici trebuie sa aprob. 90% din tinerii de azi au invatat engleza de la cartoon network, filme si internet. Cand eram copil, existau niste desene foarte smechere educative care te invatau tot felul de chestii, de la stiinta la biologie si matematica. Nu stiu ce mai e pe acum, mai dau din cand in cand pe la TV-ul copiilor si vad numai batai. Astept sa-mi iasa nepotul in Mai, sa ma pun la curent. 🙂

Discussion

  1. Pruncu

Leave a Reply