Traim sau supravietuim? Cum este viata azi?

Traim intr-o lume in care suntem mai mult sclavi, si nu stiu ce putem face.
Capitalismul s-a schimbat foarte mult si a facut din noi niste roboti fara viata privata, viata sociala. Toti cautam disperati sa gasim un job cat mai bine platit si fie nu-l gasim si ne frustram la unul prost platit, fie il gasim si ne dam toate resursele la el, astfel incat nu mai avem timp si energie pentru nimic, ba chiar sanatatea noastra se deterioreaza din cauza: alimentatiei nesanatoase si haotice (mancat pe apucate, mancat rapid in pauze, mancat junk), lipsei de miscare (daca-i munca de birou… oricum degeaba iti dau aia reducere la sala de fitness daca tu abia mai poti sa ai timp sa-ti faci curat in casa, n-ai timp de sala de fitness decat daca ai cine stie ce job sau o energie excelenta), stresului si burn-out-ului, orelor de munca in plus si asa mai departe. Si uite asa, banii aia multi pe care-i vanam ajung la un moment dat sa se duca pe pastile si medici.
Apoi, viata sociala a devenit un moft. Iar cine isi permite acel moft, nu prea mai stie sa socializeze sau nu are cu cine. Da, chiar nu mai stim sa socializam. Pentru multi singura socializare e pe asa-zisele platforme de socializare, unde stau cu orele si dau click la poze cu pisici si schimba doua cuvinte in scris cu cineva pe care nu l-a mai vazut de doua luni. Nu mai e timp si energie pentru iesiri, ba chiar nici bani nu sunt pentru unii. Totul e scump, de la mancare pana la ghetele de iarna. Sa iesi sa bei ceva e deja un moft, o aroganta. Dai 40 lei pe un cocktail facut prost, 15 lei pe o bere, 10 lei pe o apa plata, 8 lei pe o cafea. Si din cauza asta nu iesi cu oricine…. ba chiar, daca e sa ai timp si energie de iesit, ajungi sa iesi mai degraba cu oamenii cu care ai un interes sau obligatie (colegi de munca, nasi si nase etc. si mai putin cu oameni cu care sa stai la o discutie autentica despre ceva calumea). Te gasesti astfel ca iesi cu cineva aproape din obligatie, in timpul ala putin pe care-l ai, cu putina energie pe care o mai ai si cu putinii bani pe care ii mai ai. Si stati acolo 2 ore sa beti ceva (ca putini stiu sa mai faca altceva, in afara de stat la o masa si baut ceva. Activitati mai deosebite, mai rar).
Ne stresam cu ratele sau creditele, ne stresam cu joburile, ne stresam cu banii, ne stresam cu timpul liber… ajungem sa belim ochii in televizor la niste stiri care ne mint, si din cauza lipsei de timp nu apucam sa verificam, iar daca verificam si nu corespunde cu ce spun sursele oficiale suntem conspirationisti si suntem dati la o parte, belim ochii la Netflix sau altele de genul, belim ochii pe Facebook si Instagram, apoi picam rupti de somn si a doua zi o luam de la capat.
Abia asteptam sa vina weekend-ul. Dar in weekend multi stau sa faca curat, sa faca cumparaturi, sa faca de mancare, sa se odihneasca, sa mearga la terapie sau ceva de genul, sa iasa cu copilul sau sa-l duca undeva, eventual doamnele ajung pe la coafor sau cosmetica si alte lucruri de baza.
Abia asteptam sa ne luam vacanta! Si cand vine vacanta, totul e pe repede inainte, pe fuga, ori cu banii numarati la maxim, ori cu multi bani cheltuiti, cu servicii si produse de proasta calitate. Mergem acolo, nu apucam sa ne odihnim, ne facem draci ca nu ne iese vacanta cum trebuie si care se termina prea repede. Ne mai raman eventual doua zile libere dupa vacanta, in care ne vine sa ne spanzuram ca iar revenim la job si la viata aia monotona si lipsita de sens.
 
Astea sunt vremurile pe care le traim, noi astia intre 25 si 45 de ani. Pe ce ma bazez? Pe ce vad, pe ce discut cu ceilalti, pe ce se scrie chiar si in presa dar degeaba se scrie pentru ca nu se poate schimba mare lucru.