Recviem pentru cei vii (sau noul imn national)

Vorbeam in postarea anterioara despre invatamant. Poate de aceea nu am luat eu bacalaureatul si ma critica lumea ca „de ce nu am invatat”. Oh, dar am invatat! Am invatat sa fiu eu si sa gandesc singur, pe propria-mi raspundere, nu atunci cand imi spune cineva „asa nu”. Ce am facut… sa fie bine? sa fie rau? Tot ce stiu este ca nu-mi pot urma visul de a merge la facultate pentru a invata ceea ce ma intereseaza, pentru ca nu am luat acel blestemat de bacalaureat care nu a ajutat pe nimeni cu nimic. Tot ce stiu este ca domnul Campeanu, asasinul platit pentru uciderea viitorului si viselor, este acum premier interimar.

Poate ca profesia de psiholog este cea mai potrivita situatiei actuale si viitoare a Romaniei, pentru ca, deh… doar n-o sa trimita oamenii la preoti sa le spuna sa-l caute pe Dumnezeu printre ramasitele clubului Colectiv sau printre zecile de documente falsificate.

Cum spuneam, lumea ar trebui sa fie in doliu zi de zi, multi ani de acum in colo… pentru ca anul acesta, cu protestele stupide facute fara nicio pregatire si un minim de gandire, nu au facut decat ceea ce am anticipat ca vor face… schimbarea unor buruieni cu alte buruieni, cand de fapt „pamantul” este stricat si orice iese din acest pamant va deveni inevitabil o buruiana. Am spus si am explicat de ce este necesara o schimbare inteligenta, pasnica, corecta, dar majoritatea oamenilor alaturi de care iesiti in strada nu inteleg acest lucru si s-ar putea sa va produca un mare disconfort atunci cand vor sari jandarmii pe voi (voi, pentru ca eu am decis ca nu mai are sens sa ies pana nu vad o miscare inteligenta). Aceasta este atitudine de huni nu de daci cum pretind majoritatea ca sunt la origine.

Voi da din nou un exemplu si nu pentru a-mi umili “prietenii” (le-am cenzurat numele) ci pentru a folosi pe post de oglinda.

> vezi aici:

Sper ca se observa clar spalarea pe creier, repetarea inconstienta a unor fraze fara noima spuse de altii (“Piata nu are lideri”) cat si atitudinea impulsiva si cu tenta usor anarhista. Cum Dumnezeu sa ma intrebi “mai vrei lideri care sa-ti spuna ce sa faci si ce nu?“. Eu sper totusi ca e o gresala de exprimare, intrucat lider nu este sinonim cu dictator (care dicteaza si impune). Liderul este un conducator, un ghid (ceva imi spune ca etimologia cuvantului provine de la englezescul “leader”) iar un conducator poate fi si un parinte, care te conduce/ghideaza pe un drum, si un invatator/profesor. Liderul unui partid sau al unei tari este la fel ca soferul unei masini. Asadar, DA, imi doresc un LIDER, unul capabil sa ma ghideze si sa ma conduca spre o viata mai buna, sa-mi spuna cum sa ajung acolo (pentru ca nu m-am nascut invatat si am inca foarte multe de invatat) si sa-mi fie alaturi la drum.

Sa vina din randul poporului” este din nou o ineptie paradoxala. Toti cei de la conducere vin din randul poporului.

Oameni cu carte/exemplari in domeniile lor/tehnocrati” este de asemenea o confuzie. Pentru ca guvernul cam asta are acum pe scaun, tehnocrati (Sorin Cimpeanu, Banicioiu, Ioan Rus, Ioan Vulpescu).

Probabil ca ceea ce se doreste este monarhie (ce se doreste, nu ce doresc eu) care ar insemna cineva nascut dintr-o familie regala, care a fost crescut de o familie regala si pregatit special pentru a ocupa postul de rege/monarh.

Cred ca intelegerea termenilor este importanta, astfel vom intelege ca de fapt noi nu prea am avut democratie si nici comunism, ca Partidul Democrat Lideral sau Partidul Social Democrat sunt cu totul altceva decat ce sugereaza numele lor. Cand vom intelege termenii ii vom putea aplica, dar pana atunci va fi numai confuzie.

Este foarte simplu sa spui ca “fiecare isi doreste un trai mai bun” dar cum faci sa-i multumesti pe toti? Si ce inseamna un trai mai bun pentru fiecare? Pentru unii trai mai bun inseamna limuzine, distractie, gambling iar pentru altii inseamna accesul si dreptul la informatie, la tratament si sanatate.

E interesant cum un mucos caruia i-am pus eu in mana ultimele carti pe care le-a citit in ultimii ani, sa vina si sa ma intrebe daca am baut sau daca “am fumat ceva”, mai ales dupa ce individul mi-a spus de la inceputul discutiei ca bea o bere si probabil era si fumat (cum e de obicei). Scriu ca un bou pe acest blog amarat aceleasi lucruri pe care le recunoasteti si voi abia acum, fiind prea ocupati si prea acaparati de optimism pana acum. Par exemple:

„Un copil de clasa a 8-a daca nu are inclinatii spre literatura n`o sa constientizeze ce inseamna si ce importanta are, de exemplu, un roman psihologic sau orice alt tip, mai ales daca profesorul nu este capabil sa ii explice cu argumente clare si fara „poetizari” ce si cum cu Eminescu si sa vada practic metaforele inteligente din opera lui. Inainte sa predai literatura trebuie sa stii sa o prezinti si sa o explici, sa faci omul sa inteleaga cum se citeste si cum se intelege.

Eu vad problema altfel… „consumam” ce e pe piata. Nu vezi cum toate noile inventii sunt facute numai pentru confortul omului ? Nu pentru evolutia sa, ci pentru a-l aduce mai aproape de canapea, sa fie dependent de aparatele alea ca de droguri. Si cum „man is a lazy creature of habit”, se va multumi cu ce i se ofera, nu cere si ceva de calitate…..” (link)

Noi nu am invatat sa invatam, noi am invatat sa memoram. Iar asta dragii mei, ar trebui sa se intampla la animalele dresate, nu la fiintele umane care se bat cu pumnul in piept ca au „constiinta, emotii, sentimente, etc.”. Romanul sarba stie, sarba joaca.

Aratam cu degetul spre „infractorii juvenili” uitand ca orice efect are si o cauza, iar statistic vorbind, cauza principala este societatea iar efectul este sociopatia. Dupa ani de suferinda, in care au indurat atatea umilinte, acei „infractori” si-au gasit un refugiu in ceea ce aveau mai usor de obtinut: droguri, incultura, anturaj prost.

Romania s-a sinucis inainte de a intra in oricare alt razboi, desi oricum era mancata pe dinauntru de „cancer”.

Sper ca ati citit noutatile… http://www.ziare.com/stiri/incendiu-club-colectiv/incendiu-in-colectiv-7-morti-in-12-ore-si-bilantul-negru-ajunge-la-39-live-1392174

Ca nota de final:

A fost o dată ca-n poveşti
A fost în România,
O gaşcă mare de “golani”,
Ce-au alungat sclavia.

Noi nu le-am luat exemplul
Și ne-am lăsat conduși,
Acesta e prezentul
Dar nu suntem supuși!

R:
Mai bine spirit liber
Decât nepăsător
Mai bine satanist
Decât impostor,

Mai bine vulgar
Decât un șpăgar
Mai bine un pletos
Decât un mincinos

Noi suntem indivizi
Și suntem diferiți
Iar tu poți să decizi
Pe cine să eviți.

(motto: Nu mi-e frica de moarte, mi-e frica de un trai prost – Cedry2k)

Si putina muzica tematica:

KaTaNa – De ce taci
KaTaNa – Pioni de sacrificiu
Cedry2k – Babylonul modern
Vlad Dobrescu – Orasul e-n flacari
Butch – Epoca Ruginii
Morometzii – Romania, trezeste-te
Parazitii – Dreptul la replica
Parazitii – Jos cenzura
Parazitii – Instigare la cultura
Parazitii – Vreau sa va doara
Parazitii – Demnitate
VeritaSaga – Mai Departe
2Pac – Changes

Valeriu Sterian – Vino Doamne
Valeriu Sterian – Exercitiu
Cristi Paturca – Imnul Golanilor
Pasarea colibri – Vinovatii fara vina
Pasarea Colibri – Vanare de vant
Vama Veche – Atentie se-nchid usile (Romania is my country)
Vama Veche – Hotel Cismigiu
Cargo – Buletin de stiri
Cargo – Baga-ti mintile in cap
Implant pentru Refuz – Voteaza
Implant pentru Refuz – Permis Portsinucidere
Implant pentru Refuz – Legea lor
Implant pentru Refuz – Uz de fals
Implant pentru Refuz – Generatia ratata
Implant pentru Refuz – As vrea sa stiu
Implant pentru Refuz – Propaganda
John Lennon – Working Class Hero
Status Quo – In the army now
Johnny Cash – What is truth
Johnny Cash – God’s gonna cut you down
Johnny Cash – Man in Black
Elvis Presley – In the Ghetto
Guns N’ Roses – Civil War
Queen – I want it all
4 Non Blondes – What’s up
Meja – All about the money

Joan Jett – Bad Reputation
Green Day – My Generation
Anti-Flag – Die for your government
Anti-Flag – Confused Youth
Anti-Flag – Angry, young and poor
Crass – Do they owe us a living?

Michael Jackson – Scream
Michael Jackson – They don’t care about us
Michael Jackson – Jam
Michael Jackson – Why you wanna trip on me
Michael Jackson – Money
Michael Jackson – Tabloid Junkie
Michael Jackson – Earth Song
Michael Jackson – History
Michael Jackson – Man in the mirror

Leave a Reply