Educația sexuală, marea problemă a țării

Ei, uite parerea mea (daca intereseaza pe cineva)!

Astazi avem sexologi, pedagogi si medici care pot lucra impreuna pentru a oferi manuale cat mai utile, pentru sanatatea sexuala in primul rand, pentru cunoasterea propriului corp… dar nuuuu, toti cred ca vin LGBTistii sa le fure copiii!

Si nu, nu se va preda in clasa I alaturi de bastonase, nu va mai panicati. Ar trebui sa inceapa sa fie predata din clasa a 7-a cel mai devreme, atunci cand incep si cursurile de anatomie, fie in liceu, cand multi adolescenti isi incep viata sexuala.

Trebuie sa se vorbeasca la aceste ore si despre homosexualitate? Da. De ce? Pentru ca:

1. Este parte din natura omului (omul este o fiinta foarte diversa din atatea puncte de vedere, iar sexualitatea nu face exceptie).

2. Este parte din societate.

3. Daca un copil invata la scoala doar despre heterosexualitate, dar el simte alt tip de atractie sexuala, macar sa stie si el ce-i cu el, sa nu creada ca este vreun ciudat.

4. Pentru ca asa vom invata cu totii ce inseamna homosexualitate, vom invata ca nu este o boala psihica, vom invata ca nu este o rusine sau o trasatura de inferioritate si vom invata sa nu mai uram ceea ce nu cunoastem.

Vor incepe toti copiii sa faca sex si vom reinvia Sodoma si Gomorra? Nu. De ce? Pentru ca ei deja fac sex de la 13-15 ani (baieti) si 15-18 ani (fete), doar ca ceea ce fac este foarte riscant, fiindca nu stiu sa isi controleze corpul, nu stiu cat de important este acel prezervativ sau acea pastila de dupa.

Vor invata si despre menstruatie, sa nu se mai sperie, sa stie cum sa o gestioneze. Vor invata despre disfunctie erectila, care le poate afecta viata, sau despre ejaculare precoce… Acestea sunt lucruri peste care multi dau si nu stiu ce-i de facut. Si cand se intampla, nu-i niciunul atat de entuziasmat sa puna intrebari parintilor, fiind o stare de jena. Asadar, mai bine sa stie aceste lucruri dinainte, si sa aiba o persoana avizata (de catre Ministerul Sanatatii si Ministerul Invatamantului).

S-ar putea spune multe de ce este bine venita educatia sexuala. Uite inca un motiv: Inveti ca educatia sexuala nu inseamna ca inveti cum sa folosesti un butt plug sau BDSM. Educatie sexuala inseamna hormoni, sanatate, schimbari, sentimente, ganduri, senzatii… pe scurt, natura umana.

Nu, nu sunt USR-ist, nu am nicio treaba cu niciun partid politic (toate sunt acelasi rahat impachetat sub o alta eticheta). Nu sunt nici ONG-ist. Sunt un om care sustine educatia.

Da, stiu ca sunt persoane care nu vor fi de acord cu ce spun. Nici nu trebuie sa fie de acord, trebuie doar sa accepte ca exista si alte pareri decat ale lor. Daca nu stiu sa accepte sau sa discute civilizat, nu este problema mea.Sanatate!