Iar despre RATB, de data asta ceva cu adevarat “fascinant”

Abia mi-am spus of-ul zilele trecute intr-un articol despre RATB. Ce scriam acolo nu se compara insa cu o recenta analiza asupra modului in care functioneaza RATB. Voi oferi un extras dintr-un articol publicat pe website-ul Stirilor ProTV impreuna cu un link catre articolul integral.

O recenta analiza asupra modului in care functioneaza RATB – Regia Autonoma de Transport Bucuresti – arata cat de disfunctionala poate fi o astfel de institutie

Analiza nu a fost realizata de vreun ONG rauvoitor sau de auditori straini nefamilizarizati cu mersul lucrurilor la noi, ci chiar de o institutie din Primaria Capitalei, mai precis Autoritatea Municipala de Reglementare a Serviciilor Publice Bucuresti (AMRSPB). Economisti, juristi, ingineri si manageri au lucrat la raportul care face radiografia unei Regii de stat din Romania. Aceasta lectura, altminteri fascinanta, are totusi 750 de pagini, astfel incat am preferat, in loc sa reproducem tot raportul, sa facem o sinteza si sa scoatem in evidenta unele detalii.

———-

La RATB, ca la Academie: filologi, geografi, istorici si politologi
In plus, RATB desfasoara diverse activitati care nu au mare legatura cu transportul de persoane; de pilda, doar cantina are in medie 50 de angajati iar uzina de reparatii, peste 1000. De asemenea, exista un Birou de Relatii Publice in care sunt incadrate nu mai putin de 18 persoane. Acestea redacteaza cel mult 10 comunicate pe luna, se arata in analiza. RATB are si un purtator de cuvant in persoana dnei Brindusa Raiceanu (Berceanu) care a aparut cu 8 declaratii de presa in 4 ani”, dar si un voice-over – actrita Anda Alvirescu, care primeste 2.511 lei pe luna pentru anunturile care se aud in mijloacele de transport in comun. Lucreaza la RATB de 14 ani ceea ce, potrivit calculelor specialistilor, inseamna ca, la nivelul de plata al unui artist de voice-overe din SUA, Anda Alvirescu a inregistrat 2.745 de ore de mesaje. Tot in Biroul Relatii Publice sunt angajati un referent de specialitate care are ca profesie de baza geografia, un istoric si doi specialisti in stiinte Politice.

Citeste tot articolul >> aici

Leave a Reply