Cateva lucruri despre Bloguri

M-au intrebat cativa prieteni cum sa isi administreze blogul si n-am stiut exact ce sa le raspund. Eu pana anul asta n`am avut o treaba cu blogurile, nici macar nu prea citeam. Cu site-urile si cod-urile nici atat. Dar asa, ca idee, as avea cateva sfaturi de baza pe care poate sa le aplice orice blogger ca sa`i mearga bine treaba.

1. Organizare – Am observat ca e bine sa ai un blog organizat. Eu cel putin n`am rabdare sa caut butoane si linkuri si toate cele pe un blog cu sute de nebunii puse disonant. Va recomand sa faceti ordine si sa puneti numai ce este important pe blog. Asta inseamna informatie despre voi si blog, pagina de contact si links. Linkurile si ele sa fie puse cat mai ordonat, preferabil pe categorie. Vizitatorul vrea sa navigheze usor, nu sa se enerveze. Totul pus cat mai la vedere, cel putin ce este important. Textul sa fie aranjat cat de cat frumos si estetic si poate modificat in bold sau italic cand e cazul. Chestii de genu asta CONTEAZA.

2. Continut propriu – Incearca sa scrii cat mai mult din punctul tau de vedere. Chiar si un material preluat, incearca sa-l scrii sau macar sa-l comentezi. De ce ar vrea cineva sa citeaza un articol la tine pe blog cand il poate gasi si pe alte 50 de bloguri ? Fiti originali

3. Gramaticaaaa – Atentie mare la ea ! N`oi fi eu vre`un mare fan al limbii Romane, dar o respect cat pot.

4. Poze si alte chestii faine – Pe langa faptul ca o poza face cat 1000 de cuvinte, pozele dau si o anumita stare.. evident, sa fie interesante sau amuzante, nu grotesti.

5. Fara arfe! – Stiu.. eu sunt plin de arfe in viata reala, si poate mai scap cate una pe blog. E defectul meu de care ma bucur. Dar observ chestia asta foarte enervanta la multi care se dau intelepti pe net si in viata reala se balbaie.

6. Comunicare – Incearca sa comunici cu publicul. Intr-un articol, poti lasa special subiectul neterminat ca apoi sa ceri continuarea de la vizitatori. Sau poti adresa intrebari, poti face sondaje.. etc. Comunica ! Viziteaza alte bloguri, raspunde la propriile comentari etc. E important. Asta mi`a bagat`o in cap Alex de la FreeSeoDesign ca in lenea mea n`o faceam si am pierdut mult.

Mai multe idei nu`mi vin. In schimb ca tot am adus vorba de Alex, va trimit la blogul lui de unde puteti afla cat mai multe despre treaba asta cu Blog-urile.

http://freeseodesign.blogspot.com/

Word of advice: Nu uitati ca mine de viata reala. Mai iesiti din casa. Blogu asta`i addictive rau. Cu cat scrii mai mult cu atat o vei da in bara cu articolele. Iesi si relaxeaza mintea si cauta subiecte din viata reala.. sunt cele mai interesante !


1311275239Blogging-771047.jpg=s1200x1200

Discussion

  1. Trackback: Cum sa scrii un articol interesant | Pruncu January 14, 2014
  2. Trackback: Cum sa scrii un articol interesant – Pruncu February 11, 2022

Leave a Reply