Supravegherea gandurilor

Este fara dar si poate, unul din cele mai enervante exercitii mentale/meditative. 🙂 Dar, in acelasi timp, este si unul din cele mai importante.

Supravegherea gandurilor ne ajuta in primul rand sa observam obiectiv si sa intelegem gandurile automate care ne trec prin minte. Apoi, ne ajuta sa le potolim, sa le organizam.

Urmatorul exercitiu este preluat din cartea Initiere in Hermetism de Franz Bardon.. si vine cam asa:

Asezati-va comod intr-un scaun sau culcati-va pe o canapea; relaxati-va intregul corp, inchideti ochii si urmariti 5 minute sirul gandurilor, incercand sa le retineti. La inceput veti observa aparitia unor ganduri ce tin de viata de zi cu zi, de servici, casa, griji etc. In fata acestor ganduri comportati-va ca un critic linistit, liber si independent. In functie si de situatia sau starea in care sunteti, aceste exercitii vor fi mai usoare sau mai grele. Nu este voie sa se piarda sirul gandurilor; sa nu uiti de tine, sa le urmaresti atent si constient. Nu este voie sa adormi! Daca obosesti mai bine intrerupi si lasi pe alta data cand crezi ca oboseala nu va interveni.
Exercitiul se va prelungi cu un minut in fiecare zi, astfel incat intr-o saptamana sa se ajunga la cel putin 10 minute de control si urmarire a gandurilor fara a devia deloc de la ele.

Leave a Reply