Laura, mon amour

Articolul a fost publicat inițial pe cristoiublog.ro

Sunt un nenorocit. Da, recunosc. Sunt. Ticălos! Băi, dar nu mă pot abține… Știți, cum era Laura Ghibu obsedată de Dana Budeanu și o urmărea peste tot, să vadă ce spune, ce face? Ei bine, iată-mă aici, stând și uitându-mă pe profilul de Facebook al doamnei Laura Ghibu, râzând ca prostu la niște treburi serioase.

Pe bune, adică, să râzi de cineva supra specializat nu-i normal. Mă oameni buni, nu vreau, mă abțin, dar nu pot…. Când văd atitudinea mesianică a doamnei Laura Ghibu, îmi aduc aminte de un alt episod cu o altă susținătoare USR din Timișoara, care vrea să stârpească toți infractorii care periclitează viața oamenilor în pandemie. De ce spun că Laura Ghibu este susținătoare USR? Păi, n-o spun eu, o spune tatăl ei, pe Facebook. Tatăl, pe care nu a reușit să-l convingă să se vaccineze, însă dorește să ne convingă pe noi. Ironic, nu? Bineînțeles, nu voi aduce în discuție relațiile cu tatăl său, nu doresc să intru în viața ei privată și nu încurajez jurnaliștii să facă așa ceva.

În fine, trecând peste. Hai să vă povestesc! Am intrat azi să văd dacă a mai spus ceva Laura Ghibu, și am dat peste o postare în care ne povestește cât de specializată este, cât de importantă este această misiune pentru ea, cât de important este un dentist în viața omului ș.a.m.d.. Găsiți link în nota de subsol[1].

Răspunzând la întrebarea “Ce treabă are un “dentist” cu pandemia și cine te pune pe tine să vorbești despre Covid”, doamna Laura Ghibu[2] ne spune că “răspunsul e foarte simplu: spre deosebire de un mecanic auto, un inginer pensionar, un jurnalist, preot sau o croitoreasa ( toate meserii respectabile și foarte utile în societate), un “dentist” este un MEDIC.” I-auzi! Dar și proctologul este medic! Și ginecologul! Da, și ei au studiat “printre altele și microbiologie și epidemiologie și farmacologie și cum să prevină răspândirea infecțiilor virale”, însă s-au specializat pe ceva anume. Asta spuneam și eu în articolul precedent[3], că “este adevărat că fiecare medic a studiat mai multe domenii medicale în timpul facultății, și da, chiar dacă nu au specializarea corespunzătoare, pot cerceta ceea ce se întâmplă în pandemie, inclusiv virușii, vaccinurile ș.a.m.d., însă nu pot fi comparați cu oameni care și-au dedicat viața studiului acestor agenți patogeni și luptei împotriva acestora.”Așa, printre altele, am învățat și eu matematică la școală, dar sunt praf, prin urmare m-am specializat în sarcasm și bobârnace ălora care vin să ne spună că suntem proști. Fiecare cu meseria lui!

Continuă să ne vorbească despre cât de respectați sunt stomatologii în Suedia, și că, “stomatologii sunt unicii medici cu care pacientul are o relație constantă, continuă și de lungă durată.” I-auzi! Și un om care are probleme psihice, nu are o relație constantă, continuă și de lungă durată cu psihiatrul sau psihoterapeutul? Un om care are probleme cu diabetul, nu are o astfel de relație cu dieticianul sau cu diabetologul?
Stomatologul la care merg este medic primar, și dacă îi citeși recenziile de pe Google și Facebook vezi că toate sunt la superlativ, și sunt sute! Omul acesta este extrem de apeciat, un adevărat profesionist, dar nu l-am văzut să intre pe posturi din Suedia și să le spună suedezilor că sunt proști și că el este deștept, că-i medic!

Mai departe, din ceea ce scrie doamna Ghibu reiese că stomatologul este un fel de medic generalist, care știe de toate, și în urma unei anamneze te trimite la specialist. Păi de ce te trimite la specialist dacă a învățat și ea de toate în facultate? Dacă poate vorbi despre viruși, vaccinuri, pandemii, poate face și o endoscopie sau o colonoscopie, nu? Cine știe ce bacterii sau viruși se află în corpul acelui om? Trebuie cercetat!

Apoi ne spune că dentistul ne scapă de moarte, fiindcă DACĂ ai boli orale POȚI dezvolta “boli cardiovasculare, diabet de tip 2 artrita reumatoidă, osteoporoza, boala lui Parkinson, Alzheimer, psoriazis și diverse infecții respiratorii” și DACĂ ai cancer oral nediagnosticat și tratat la timp, mori. “Deci un “simplu dentist” îți poate influența în mod definitoriu calitatea vieții și te poate chiar salva de la moarte!”. Ok, am înțeles. Așa, și urologul te poate salva de la moarte în cazul unui cancer la prostată. DACĂ! Dacă e să ne gândim la exemplul doamnei Ghibu cu mecanicul auto, păi și ală te poate salva de la moarte dacă depistează din timp o problemă cu frânele, să zicem. DACĂ!

Să n-o lălăi prea mult, continuă să ne explice cât de importanți sunt medicii stomatologi și mai ales cât de importanți au fost în Suedia. Ba mai mult, ne spune că “unul dintre principalii comunicatori în această perioadă de pandemie este un medic stomatolog”, făcând referire la Matti Sallberg. Păi, și ministrul sănătății din Suedia, Lena Hallengren este profesoară și om politic, deși din câte am înțeles nu a profesat niciodată ca profesoară, și nu are studii medicale. Anders Tegnell, epidemiologul șef al Suediei nu recomanda masca și spunea că aceasta mai mult dezvoltă bacterii pe care le ții la gură. Dacă e să ne uităm la miniștrii sănătății din majoritatea țărilor (ex. Italia, Israel, Grecia, Australia etc.) vom vedea că nici nu sunt medici, ci politicieni și avocați.

Așadar, Laura Ghibu concluzionează spunând că îi îndeamnă pe “toți medicii ( oricare le-ar fi specialitatea) să se informeze din surse credibile și să transmită informația corectă pacienților lor” și spune că o face pentru că ea are „cunoștințele necesare” să o facă, fiindcă are „experiență în educație sanitară.” Așadar, indiferent că ești profesor universitar, că ești epidemiolog, că ești câștigător al premiului Nobel, te rog să o asculți pe Laura! De fapt, toată lumea să o asculte pe Laura! Ea este Vocea! Ea este Greta Thunberg a pandemiei!

Bonus: Îmi aduc aminte când am fost în Stockholm cu Uber-ul, și deși stăteam pe bancheta din spate, nu pleca dacă nu puneam centura de siguranță. Îmi aduce aminte de meme-urile alea de pe internet în care scrie că OMS-ul recomandă acum să purtăm centura de siguranță și când nu suntem în mașină.


[1] https://www.facebook.com/Dr-Laura-Ghibu-100137742046052/

[2] Nu-i mai spun medic sau doctor, pentru că așa cum i-a spus chiar ea doamnei prof.univ.dr. Monica Pop, nu este lipsă de respect din punctul ei de vedere. Deci rămâne doamna sau domnișoara Laura Ghibu, da?

[3] https://www.cristoiublog.ro/analiza-medicilor-demagogi-partea-a-ii-a-medici-mici-cu-gura-mare/