Despre infracțiunea de a fi liber

Articolul a fost publicat inițial pe cristoiublog.ro

Da, probabil că până astăzi n-am realizat ce se întâmplă cu adevărat în cazul celor izolați la domiciliu pentru că au venit dintr-o altă țară, cum n-am realizat nici ce înseamnă să fii tânăr în minunata lume nouă.

Ieri m-au sunat cei de la poliție în legătură cu izolarea la domiciliu, întrucât am fost în Suedia, iar fix cu o zi înainte de a mă întoarce, deștepții s-au gândit să pună și Suedia pe lista țărilor din care te întorci direct în casă și stai ca prostul 14 zile (cea mai lungă perioadă de izolare din Europa) izolat chiar dacă nu ai nimic. Cei de la poliție au fost amabili, deși nu știau nici adresa la care locuiesc, nici termenul când expiră perioada de izolare, și a fost nevoie să mă sune de trei ori ca să verifice. Repet, au fost civilizați, au fost amabili, doar își făceau datoria, îndeplineau ordinele deștepților (chiar fac un efort să nu insult direct). Eram acasă, da. Dar atunci m-am gândit, “trăim vremurile în care a ieși din casă reprezintă o infracțiune”. Da, o infracțiune taxată dur, cu amenzi de mii de lei.

Astăzi, după luni de zile de când nu am mai deschis televizorul, m-am gândit să fac o excepție și să-l deschid. Primul canal la care s-a deschis, Realitatea, fix la știrile de la ora 12.
Ei bine, primul meu „contact” cu televizorul a fost legat de o intervenție a MASCAȚILOR peste niște TINERI DE 19-21 DE ANI, pe motiv că aceștia dădeau petreceri private (în condițiile în care mâine se deschid restaurantele). Am fost literalmente șocat, înfuriat. Voi realizați în ce lume trăim?! Să intre mascații peste niște copii pentru că dau o petrecere! Și să împartă amenzi imense și să deschidă DOSAR PENAL!

Oameni buni, este ireal ce se întâmplă, este revoltător și de neiertat, chiar și cu o pandemie în cârcă. Drepturile omului nu pot fi călcate în picioare nici în acest caz, cu atât mai mult natura omului de a fi social, iar copiii noștri NU merită să fie tratați precum niște infractori.

Cu această ocazie vreau să fac apel la Poliția Română, la Jandarmerie, la Justiție, la oricine își mai amintește că este om și că are sau poate avea și el un copil acasă, copil care vrea și merită să fie copil, să fie adolescent, care s-a săturat de tirania autorităților și a DSU-ului după un an de chin! Opriți această distopie! Opriți această dictatură!