Natie, patrie, nationalism, patriotism

Natie, patrie, nationalism, patriotism… mai mult concepte ce au fost inoculate in mintea omului, decat sentimente autentice provenite din experienta directa cu propriul popor.

Cu adevarat, suntem cu totii o familie, toti oamenii de pe pamant, nu doar cei dintr-o anumita zona geografica, cu o granita impusa de altii.

Nationalismul este un termen ce limiteaza omul. Nu poti fii mandru ca esti roman, sau englez. Nu este ceva pe care l-ai dobandit prin munca. Mandru trebuie sa fii pentru ceea ce esti cu adevarat, iar ceea ce faci si gandesti este ceea ce te defineste, nu locul in care intamplator sau nu, te-ai nascut sau ai crescut.

Sa mori pentru patrie? Astea-s povesti! Trebuie sa gasesti ceva pentru care merita sa traiesti!” Sa mori pentru patrie? Pentru cine, mai exact? Pentru guvernul care te foloseste drept carne de tun, pentru oamenii care te scuipa la batranete din cauza lipsei de civilizatie? Nu, nu muri ca un prost. Mori pentru o cauza adevarata. Mori pentru familia ta, mori pentru dreptate, mori pentru adevar, mori pentru a-i ajuta pe altii, dar nu pentru un concept fals.

Romania? Va spun ce este Romania. Este o stat situat pe un pamant extraordinar de frumos si de bogat, dar care exploateaza si distruge acest pamant. Un stat care este separat, intre clasa politica si oamenii de rand. Un stat cu legi fie gandite prost, fie aplicate prost, fie ignorate si incalcate chiar de cei care ar trebui sa le reprezinte: Justitie, politie. La noi nu exista justitie in sensul de dreptate, de multe ori nici macar in sensul sau tehnic, ci este un sistem corupt, la fel ca si politia care este platita degeaba, fiindca nu face nimic si totusi cere mai multi bani, bani care vin din buzunarul cetateanului. Romania este o tara cu un trecut trist si un viitor vandut, o tara cu un popor incult, necivilizat, corupt. Suntem, pe buna dreptate, o tara de mana a doua, din lumea a treia, desi cu resursele si pozitia geografica am putea fi peste Belgia si altele. Dar niciodata nu am fost un popor maret.