Sa daruim de Craciun… dar cum?

Foarte multe reportaje la TV si pe internet despre investitiile in spitale, foarte multe dezbateri cretine si ipocrite. O intentie buna a ajuns sa fie folosita mai mult in interes propriu, decat in interesul celor pentru care ar urma sa beneficieze de asta.

Este un lucru bun ca se incearca sa se ia masuri, dar felul in care se petrec lucrurile este dezastruos, incepand cu Primaria Capitalei pana la tot felul de escroci.

Sunt oameni simpli, care din putin pe care il au, au donat pentru aceste spitale si s-au strans multi bani, dar nu prea se stie cu exactitate ce s-a intamplat cu banii primiti de la cetateni, cum nu se stie nici ce s-a intamplat cu banii primariei.

Si acum, ca tot suntem in perioada sarbatorilor crestine, tot aud “daruieste”, dar culmea, nu de la Crestini, ci de la oameni simpli care pun mai mult accent pe fapte decat pe vorbe. Din nou, culmea, cei mai multi oameni care au daruit si investit, atat la nivel national cat si mondial, sunt atei.

Exista si exceptii. Multi preoti sau calugari de la manastiri din sate fac multe sacrificii si eforturi pentru a ajuta copiii, si nu numai de Craciun, ci pe tot parcursul anului, pana cand acei copii pot ajunge sa traiasca pe picioarele lor. Dar i-a bagat cineva in seama? S-au facut niste reportaje, oamenii au fost emotionati, apoi dupa o saptamana s-a uitat de tot de acei preoti. Intre timp, tot felul de scursuri sunt decorate de catre Presedinte, iar acesti oameni raman in anonimat, continuand totusi sa faca tot posibilul pentru niste copii.

Dar cativa preoti nu pot schimba ceva. In schimb, Patriarhia, cu toata influenta sa si cu toti banii pe care ii are, nu a facut (din cate stiu) absolut nimic pentru nimeni de sarbatori, desi daca s-ar fi implicat ar fi fost o schimbare majora. Dar in Romania (leaganul civilizatiei, cum o considera unii) nimic nu merge cum ar trebui. Daca vine vreunul cu o idee idioata, este imediat implementata. Daca vine unul cu o idee buna, nu-l baga nimeni in seama.

Tot respectul pentru cei care incearca sa faca ceva cu putinul pe care il au, si rusine celor care se umpla cu titluri si decoratiuni fara sa faca nimic!

Ce spuneam acum cativa ani pe Ocult-Ro, inca ramane valabil: O tara care isi omoara propriul popor in timp ce isi ridica o catedrala imensa nu mai are dreptul de a da vina pe Diavol.

Leave a Reply