Sa parasesc Facebook?…

Ma tot gandesc si ma tot gandesc daca sa imi inchid definitiv contul de Facebook. Din multe motive. Am multe motive pentru care sa-l sterg, in primul rand pentru ca nu mai vreau sa hranesc acest gigant care imi incalca dreptul la exprimare, ma cenzureaza sau imi ia datele si apoi nu le mai pot recupera (ceea ce in mod normal imi apartine. poze cu mine, cu mama, cu x si y, ganduri, mesaje private etc.) desi ele raman accesibile doar lor. Da, ca un idiot am dat accept la acele conditii fara sa le citesc, la fel cum a facut toata lumea. Si chiar daca le citeam, era aceeasi chestie, I had to choose.

Insa, de foarte multi ani, totul s-a mutat pe Facebook. Toate forumurile, toate personalitatile, tot tot tot, este pe Facebook. Grupurile care ma intereseaza, paginile pe care le urmaresc.. sunt aici. Astea ma tin aici (pe Facebook). Ca asa, de comunicat cu prietenii, o pot face si prin alte mijloace, inclusiv face to face, cum e uman. Dar uite ca ma tot gandesc ce sa fac… sa plec, sa raman…. nu stiu. Chiar nu stiu.

Pentru mine libertatea de exprimare e super importanta, asa zisa protectie a datelor (oricum stiu ca toate datele mele sunt procesate de muuuulti ani, nu numai de FB, ci de multi altii, deci degeaba as incerca sa ma feresc acum, astia stiu mai multe despre mine decat stiu eu.)

Habar n-am cum sa fac. Facebook-ul ofera foarte multe intr-un singur loc, ceea ce alte platforme nu ofera. Aici poti sa pui clipuri, poze, albume, sa scrii, sa faci de toate, aici ai grupuri, pagini etc. In schimb, restul platformelor sunt limitate. Te duci pe o platforma doar ca sa pui poze, pe alta platforma doar ca sa scrii, pe alta platforma ca sa nu stiu ce… Asa as sta pe 5-6 platforme in loc de una.

Un lucru vreau sa inteleaga toata lumea. Nu trebuie sa fii de acord cu ce spune celalalt, ci doar sa accepti ca exista opinii diferite. Daca opiniile nu pun in pericol pe cineva, atunci totul e ok. Insa, cand libertatea de exprimare, dreptul la opinie ti se ia si se aplica cenzura atunci se termina cu democratia. Democratia are la baza drepturile omului, oricarui om, ca este geniu sau idiot, ca este tigan sau roman, ca este evreu sau crestin, ca este gay sau heterosexual. TOTI avem aceleasi drepturi, cel putin asa ar trebui. Asta inseamna democratie. In rest, sunt doar vorbe si un titlu pus aiurea.

Leave a Reply