Impresii gresite (part II) sau “Judecata de apoi”

De curand, cineva mi-a reprosat (cum obisnuiesc toti sa faca) ca sunt un ratat in general, pentru ca nu sunt in stare sa duc o discutie logica si ca imi ureaza succes cu “blogu si fondurile pentru blogu meu fantoma”. Asta dupa ce mi-a spus ca nu mi-a citit blogul (citez: recunosc că nu m-am uitat foarte atent. am citit de câteva ori cam superficial, ce-i drept)…

As dori sa repet din nou ce am tot repetat de mii de ori… acest blog nu a fost niciodata un blog special pentru public ci mai mult un jurnal personal. Reclama am facut foarte foarte rar si foarte selectiv. Nu am cautat niciodata sa-l infrumusetez cu vreun design frumos si sofisticat in mod intentionat, deoarece vreau sa fie apreciat continutul nu ‚coperta’. De asemenea, nu am pupat pe nimeni in cur ca sa imi fac reclama sau ca sa fie cineva de acord cu ceea ce spun aici. Am un limbaj neortodox, dar natural si nu mi-l voi schimba doar ca sa fiu acceptat de societate. Da, am primit multe cereri de link exchange pe care le-am refuzat fiindca nu vroiam sa promovez pe blogul meu alte bloguri de rahat.

La fel s-a intamplat si cu Ocult-Ro. Pe langa faptul ca ceea ce am facut sau am incercat sa fac cu acel site este ceva foarte, foarte complicat, acesta nu a fost bagat pe gat nimanui si nu a fost promovat mai deloc. Spre deosebire de tanarul filosof care ma critica, eu nu postez poze cu mine la fiecare articol, bazandu-ma pe munca unui fotograf profesionist si pe sanii unei tipe frumoase. Am primit cereri de colaborari cu niste site-uri foarte mari, de la niste persoane destul de influente… le-am refuzat. De ce? Din acelasi motiv. Nu vreau sa promovez rahaturi.

Ceea ce am facut eu cu Ocult-Ro este o munca titanica, mai ales din cauza ca 90% a fost facut de mine…. articole, traduceri, design, etc. Iar ceea ce am facut eu cu Ocult-Ro nu a mai facut nimeni pana acum la noi in tara, cel putin nu la acel nivel. Asterion de asemenea a facut o munca extraordinara pe blogurile personale si totusi nu are nici pe jumatate atatia cititori precum micul nostru filosof. Oare de ce? hmm…

Iar acum, as dori sa lamuresc oamenii, in special criticii, in legatura cu un fapt important…..

Citez: „Ti-am explicat ce sofisme faci. Dar cred ca nici nu stii ce inseamna sofism.”

Adevarat, nu stiu ce inseamna sofism…. nu cunosc foarte, foarte multe lucruri, termeni, cuvinte pompoase, etc care sa-mi arate cultura mea vasta aspirata automat din carti. Ce dracu, abia stiu sa scriu corect! Nu cred ca am citit mai mult de 50-60 de carti in toata viata, iar asta mi se pare putin avand in vedere cat de multe vreau sa citesc de acum in colo. Dar exista o explicatie si pentru asta, pe care ar fi bine sa o cunoastem si sa o luam in considerare inainte de a critica…

In primul rand, sunt foarte selectiv la ceea ce citesc, ascult, vad, etc….. Consider ca e mai importanta calitatea decat cantitatea.

In al doilea rand, am avut o viata foarte, foarte furtunoasa… din care am invatat foarte multe. Iar asta incercam sa-i explic si tanarului filosof care ma critica. In 2008 am scris o carte ce continea cam tot ceea ce contine blogul lui actual… sunt curios ce facea el in 2008, avand in vedere ca p-atunci avea 13 ani.

Experienta este de o mie de ori mai importanta decat cultura, cel putin cand traiesti in Bucuresti, cresti intr-un cartier de la periferie, etc. Nu stiu, sincer, cum s-ar fi descurcat el prin Berceni cu tiganii daca le cita din Cioran. Si cred ca oricine imi poate confirma faptul ca, daca un individ nu a trait ceea ce este descris in carte, nu va putea aprecia cu adevarat ce scrie in ea. Indiferent ca-i vorba de o carte filosofica de mare importanta sau un roman de dragoste. Daca n-ai trait acea dragoste, degeaba citesti cartea. Tiganii si manelistii nu canta despre nemurirea sufletului sau geneza Biblica, ei canta despre ceea ce traiesc, ce cunosc, ce vad zi de zi. Gandeste-te la psihologie! Cei mai buni psihologi/psihoterapeuti sunt la randul lor oameni cu afectiuni psihice si tocmai asta ii ajuta sa inteleaga corect psihicul si psihologia!

Cat despre treaba asta cu filosofia si/sau pseudo-filosofia…. dupa parerea mea, cei mai multi nu ii inteleg sau nu i-au invatat tocmai esenta si anume: Filosofia autentica este filosofia proprie, bazata pe experienta, contemplare, trairi si sinceritate. Ce vreau sa zic este ca filosofia (la fel si arta sau psihologia sau alta practica nobila) nu trebuie sa fie neaparat frumoasa sau morala ci trebuie sa fie sincera si naturala. Sa fii filosof nu inseamna sa-ti lasi barba, mustati sau cioc, sa fumezi pipa, sa te imbraci vintage, sa asculti numai muzica clasica si sa citezi non stop din clasici. De fapt, o fraza filosofica clasica spune Barba non facit philosophum (Nu barba il defineste pe filosof). Ha! Ce paradoxal!

Toata treaba asta este un cliseu de prost gust pe care-l vad la fiecare pas, dar originalitate foarte rar vad. Luati ca exemplu comportamentul acela calm (impus) care are rolul de a-l face pe individ sa para intelept si evoluat. Hai, stiti despre ce vorbesc! Ii stim cu totii. Daca esti obraznic, agresiv in discutie, ascutit la limba sau vulgar, atunci nu esti o fiinta spirituala si nu esti destul de intelept. Ce zici tu acolo? Sau pe cine vrei sa impresionezi? Am intalnit gunoieri mai intelepti, incearca la alta masa! Vrei filosof autentic? Stai la discutie cu un om de pe strada (nu oricare, bineinteles). Sau vrei un exemplu mai bun, gen… Iisus? Stii pasajul acela biblic in care se povesteste despre Iisus intrand intr-un bordel cu betivi si curve, nu? De fapt, el discuta si asculta pe toata lumea. 🙂 Comparand acest pasaj Biblic cu atitudinea Bisericii, parca intalnim un nou paradox! Sa judecam, sa judecam…. fii atent, fa-mi (sau fa-ti) o favoare. Deschide Biblia (chiar si pe net) la Matei 7.5 sau la Matei 7.1-2.

Bine, recunosc…. am cam luat-o pe aratura acum si o dau in altele (obisnuiesc sa fac asta, too many fuckin thoughts!).

Mai fratilor… nu mai criticati fara sa cunoasteti! Va rog, e mai jignitor decat credeti! Cum ar zice Al Pacino, „it’s insulting my intelligence” (citam din clasici hahah)

Discutia si acuzele acestui tanar individ le voi clarifica in cateva cuvinte:

(dupa ce m-a amenintat ca ma bate) „nu stii nici sa stai in garda” = am facut wushu si kickbox, putin probabil sa nu stiu macar atat..

„esti gay” = am avut peste 50 de partenere… superbe! Unele modele, unele profesoare, unele din industria adulta, unele de 36 de ani, unele de 15, unele rockerite, unele de-a dreptul maneliste… etc etc etc…

In incheiere: Nu am nimic cu acest baiat, ba chiar consider ca are potential. I-am lasat un mesaj pe pagina de Facebook pe care il sfatuiesc sa-l citeasca. Nu ca mi-ar face mie o favoare, poate nici lui… dar cine stie?

Stopbluepainting_90fbf1_5571853bc03791d8b244f4e1cebfa33beba636f

Vezi si >>> http://www.ocult-ro.com/2014/10/ocultismul-de-astazi-si-stereotipurile.html

Leave a Reply