Cum sa scrii un articol interesant

Multi care-mi citesc articolele imi spun ca si-ar fi dorit sa poata scrie si ei, dar nu le iese niciodata din diverse motive.

In esenta, scrierea unui articol nu este atat de complicata. Daca ai ceva experienta si talent, totul decurge usor. Totul se complica atunci cand e vorba de tratatea unui subiect dpdv academic, obiectiv, profesional. Cand, in mod normal, pentru a produce un articol de calitate e nevoie de munca de sisif in documentare si cercetare, o munca care niciodata nu-i completa, care trebuie luata de la capat si updatata periodic. Cativa dintre voi imi cunosc si lucrarile mai ‘academice’ despre ocultism, religie, spiritualitate si alte subiecte mai ‘deocheate’, deci pot spune din experieta ca un astfel de articol necesita mai mult decat expunerea unei pareri, ci un studiu aprofundat, intelegerea subiectului, cercetare amanuntita si expunerea surselor fara de care articolul, teoretic, nu are nici o valoare.

 Totusi, cand e vorba de articole mai putin complexe, exista cateva ‘ingrediete’ care nu ar trebui sa lipseasca la ‘prepararea’ unui articol pentru a-l face interesant.

Sfaturile mele, adunate din experienta, sunt:

  1. Exprimati-va pe limbajul publicului tinta
  2. Folositi metafore, comparatii
  3. Gramatica cat mai buna
  4. Editare si punere corecta in pagina
  5. Imagini si poze care sa reprezinte subiectul
  6. Faceti cititorii sa se regaseasca in ceea ce scrieti

Si sfatul suprem: Scrieti noaptea! Chiar atunci cand pui capul pe perna si esti rupt de somn si lene, chiar atunci iti rasar cele mai bune idei. Fa un sacrificiu si scrie, sau daca nu, noteaza-le undeva (eu de obicei dorm cu telefonul in pat, si cand imi vin idei le notez pe telefon ca sa nu ma mai ridic)

Noaptea este cel mai potrivit timp pentru scris, deoarece exista acel sentiment de liniste cand majoritatea oamenilor dorm si nimeni nu te poate deranja din concentrare. Mai important de atat, noaptea este plina de momente de inspiratie. Intre orele noptii si diminetii sau cel putin in primele ore dupa timpul obisnuit de somn al individului, nu exista limite in capacitatea de inspiratie si imaginatie. In timpul zilei totul este mult prea lucid, prea activ, prea agitat pentru concentrare si expunerea exacta a gandurilor si sentimentelor.

Daca vrei sa incerci si te-ai gandit sa iti deschizi un blog, iti recomand sa citesti si cateva lucruri despre bloguri si un mic sfat pentru bloggeri.

Discussion

  1. Pruncu
  2. Pruncu

Leave a Reply