Facebook și sfârcul periculos

Toată lumea știe că Zuckerberg are fobie de sfârcuri. Indiferent că apar [sfârcurile] într-o poză sau într-un tablou renascentist, Facebook ia treaba asta foarte serios și uite așa, te trezești cu contul suspendat.

Acum câtiva ani mi-au suspendat contul pentru că, pe data de 8 Martie, făceam o urare pentru Ziua Femeii, și în care am pus și mai multe poze cu femei puternice, printre care și astea:

Astăzi, dorind să pun link către articolul Apologia sânilor mici și foarte mici pe pagina de Facebook a blogului, îmi tot apăreau pozele din articol pe Facebook, deși încercam să le fac să nu apară. Când am crezut că am reușit să pun linkul, crezând că nu mai apare poza, mi-am luat direct cu suspendare.

Dar nu așa simplu. Mai exact, restricție de a mai posta, a mai lăsa commenturi și a mai da like-uri pentru 29 de zile, restricție de a mai posta în grupuri timp de 29 de zile, toate postările din grupuri nu vor mai apărea în primele rezultate ale feed-ului timp de 89 de zile și imposibilitatea de a mai crea sau a mai gestiona pagini timp de 89 de zile. Peste toate astea, se adaugă și închiderea paginii de Facebook Pruncu.

Știm că a existat și încă există mișcarea Free The Nipple (ce-i aia? vezi aici și aici). Cu toate protestele, tot n-am scăpat de cenzură. Tanti Monika Bickert, care ocupă funcția de Head of Global Policy Management la Facebook a explicat că platforma nu permite expunerea sfârcurilor de femei deoarece acestea pot fi sexualizate, în timp ce sfârcurile de bărbați sunt total ok. Mai spune și că, în cazul femeilor, este posibil ca unele dintre acestea să nu își fi dat consimțământul.

Așadar, până când labagiii nu vor mai fi un pericol la adresa Facebook, tanti Monika și nea Zuck ne vor ține departe de tentațiile trupești, probabil venind și cu noua interdicție: No wankers allowed on the platform.

Până una alta, mai pun aici o poză, că sfârcurile sunt frumoase și mă doare-n cur de ce crede Moni și Zuck.