Apologia sânilor mici si foarte mici

4269-black-white-nude-small-breasts-large-nipples-chris-maher

Ei bine, voiam de ceva timp să scriu un articol despre sâni. Și nu orice sâni, ci aceia mai controversați, mai marginalizați, criticați pe nedrept. Țâțele mici, merele dulci ale Paradisului.

Da’ ce atâta filosofie? Pai… dacă ne gandim din punct de vedere sociologic, ce impact au sânii asupra bărbaților, ce impact au asupra femeilor, ce rol au în atâtea situații… zic că-i bine să discutăm, așa pe scurt numa’. Și putem vorbi și despre efectul psihologic asupra oamenilor, bărbați și femei. Da, da! Un ”lucru” aparent banal, văzut în fiecare zi, are un efect atât de puternic asupra noastră fără să ne dăm seama. Pur pariu că și poza de mai sus ti-a stârnit un oarecare sentiment. Tie bărbate, mai ales!

Personal, mă declar un fan înfocat al sânilor mici… da’ cât de mici? Orișicum! Da’ de ce? Da’ de ce nu?

Uite cum stă treaba la mine…. am preferat întotdeauna sânii mici deoarece au o forma aparte, sunt fermi, intra perfect în palmă, au o… textura?… diferită de sânii mari. Atât aspectul lor vizual cât si cel tactil îmi pare mult mai diversificat decât în cazul sânilor mari și cel mai important, cred că în viziunea mea sânii mici par mult mai naturali.

Pe când eram tânar fecior, aveam o colecție impresionantă de reviste Playboy, atat străine cât și toate numerele românești aparute de-a lungul a X ani. Cam orice baiat își începe “investigațiile erotice” cu reviste pentru adulti, sau cel putin așa era în anii 90′. Cu alte cuvinte, ochii-mi erau satisfăcuți cu sute de imagini cu sâni, de la celebrii sâni ai Pamelei Anderson până la cei ai fetelor necunoscute, dar extrem de frumoase. Și acum îmi aduc aminte că, dintre toate femeile pe care le-am admirat în paginile revistelor, cele cu sânii mici mă excitau cel mai mult. Crina Matei, cea care a pozat în ediția Decembrie 2003 era practic zeita mea, până când am văzut-o pe la sfârșitul unei alte reviste pe o straină, cu sanii mici (evident) și atunci mi-am zis că nimic nu-i mai frumos pe lume decât sânii mici.

În fine, scopul acestui articol nu-i de a-mi povesti amintirile erotice din copilărie, să se trezească vreun deștept sau deșteaptă să zică “uite-l și pe labagiul ăsta.” Se întamplă, când vorbești natural despre sâni, fantezii, masturbare, sex, etc, să se trezeasca indivizi mai puțin dotați intelectual să te privească ciudat. Nu-i ca și cum n-am face cu toții aceste lucruri, dar deși le facem, câți discută în mod deschis despre asta? Între prieteni mai merge, dar să le publici pe internet e nebunie curata! Hai să trecem mai departe… 🙂

Personal, înnebunesc când aud că o tipă vrea să-și mărească sânii, când în viziunea mea, sânii ei sunt perfecți așa cum i i-a dat Doamne Doamne și chiar mă oftic în cazurile în care anumite tipe au dus la final mărirea unor sâni mici și frumoși la niște sâni mari, rotunzi și umflați care nu arată deloc natural ci pur și simplu plastic precum o minge de plaja.

Am avut partenere cu sâni de toate felurile, de la “piept plat” la “pere” la adevarați “pepeni“. Iar cele cu sânii mici nu erau prea încântate de sânii lor iar asta mă înnebunea, nu înțelegeam de ce gândesc așa și cum aș putea să le explic punctul meu de vedere.

După părerea mea, chiar și sfârcurile arată mai bine pe niște sâni mici (vezi foto 1), deoarece pe sânii mari ori arată ca niște pete întinse (vezi foto 2) fie ca niște biluțe pe niște mingi (vezi foto 3). Sfârcurile pe sânii mici ies mai ușor în evidență, sunt mai bine proporționați față de suprafața sânului.

1879052649(Foto 1)

Sha_Rizel_and_the_Necklace_009_93613457873511492652(Foto 2)

18-rosi0_big(Foto 3)

Nu vreau să fac discriminare, să fac doamnele mai dotate la nivelul glandelor sudoripare modificate/mamelelor/sânilor/țâțelor/balcoanelor/bidoanelor/amortizoarelor/pepenilor/etc să se simtă jenate. TOȚI sânii sunt frumoși! Da? bun…

Problema ultimelor decenii a fost defavorizarea sânilor mici, criticarea lor s.a.m.d. care a afectat multe femei și multe mentalități și de aceea doresc să scriu acest articol, această apologie a sânilor mici și foarte mici, pe alocuri subiectiv.

Acum, toată lumea vrea sâni cat mai mari. Și voi, stimați domni, dar și voi, stimate doamne. Ca să-l citez din nou pe Shakespeare: Da’ de ce? Asta-i întrebarea! De ce mari, de ce așa și nu așa? “Pai ce-s alea, bube? Hă hă hă“, “Să ai pă ce pune mâna!“, “Sa aibă carne pă ea” sau “ating o scândură? Vreau sa aiba carne nu oase!“.

Ei bine, răspunsurile și motivele sunt discutabile. Dacă e să vorbim strict din punct de vedere tactil/fiziologic/anatomic, atât femeile cu sânii mari cât și bărbații care ating sânii mari, nu au aceeași senzație ca și în cazul sânilor mici. Va să zica, cu cât sânii sunt mai mari, centrii nervosi nu mai sunt la fel de sensibili precum la sânii mici, care-s mult mai sensibili la atingere. În cazul sânilor mici, țesutul adipos este mai mic, pielea fiind mai aproape de nervi iar asta-i face să fie mai sensibili, simțind mai intens stimularea lor.

Mai există și alte exemple demne de menționat în ceea ce priveste parta anatomică/fiziologică, care arată că sânii mici au mai multe avantaje decât sânii mari. Un astfel de exemplu extrem de important ar fi apariția și depistarea cancerului mamar, care este mai rar la sânii mici dar și mult mai ușor de depistat. De asemenea, sânii mari pot provoca dureri de gât și spate deoarece cântaresc mai mult (pot atinge cateva kilograme în plus iar asta nu-i o glumă sau aberație) și bineînțeles, incomodează în cazul mișcărilor fizice sau sportului (după cum am observat foarte bine în cazul Simonei Halep). Indiferent că poartă bustiera, o femeie cu sâni mari va avea mai multe probleme dacă dă proba de viteză la alergare sau simplul jogging (deși, în parc, bineînțeles că ar atrage toate privirile bărbaților când sânii încep, ca niste iepurași, să țopăie sus-jos… țup, țup!).

Tot datorită greutății, sânii mari se lasă mai repede decât sânii mici, indiferent de vârstă, indiferent de sutienul purtat. Imaginați-vă numai, dacă o femeie cu sânii mari sare sau aleargă mult, cat de repede i se pot lăsa sânii, pe lângă problema alăptării. Așadar, o femeie cu sâni mari va avea sânii lăsați mai devreme decât o femeie cu sânii mici, ceea ce.. eh, revine din nou aspectului fizic de care vorbește toată lumea.

Mă rog, anatomia nu-i punctul meu forte și chiar dacă-mi place să fac pe deșteptul, nu-mi permit să intru mai mult în detalii până ajung să aberez. În orice caz, asta zic studiile, nu eu… nu studiile mele, deși observațiile din experiențele mele le confirmă. Iar dacă e sa simțim în palma un sân mic dar ferm și un sân mare dar moale precum un balon cu apă, vom constata o diferență enormă.

Cât despre ideea de a avea “carne pe ea”, niciun bărbat n-ar trebui să compare o femeie cu o halcă de carne, fie ea slabă sau grasă. Daca vrei “”să ai pă ce pune mâna“, ia-ți te rog o minge anti stres, o bucată de lut sau orice altceva.

Dacă e să vorbim din punct de vedere vizual, se schimbă puțin lucrurile. Din punct de vedere psihologic, ceea ce este mare și strident atrage atenția mai ușor, stimulează mai ușor, dă o impresie mai puternică, mai impunătoare. Iar din punct de vedere sociologic, în strânsă legatură cu latura psihologică, se află așa numita modă. Aparent, există o modă a sânilor! Așa zic unii, care-mi dau exemple idioate din trecut.

Povestea celebră cu exemplul lui Marilyn Monroe pe care toți indivizii par să o aducă în discuție este, de asemenea, eronata. Dacă nu știi la ce mă refer, e vorba că mulți o dau ca exemplu pe sex-simbolul anilor 60′, Marilyn Monroe, care în pictorialele sale celebre era mai, ei, mai ‘sănătoasă‘ (vezi foto 4). Si o prezintă ca pe un model al femeii la care ”ai pă ce pune mâna” referindu-se la faptul ca era mai dolofană, ca avea “forme“, că nu era slăbănoaga și ”plată” cum sunt femeile din ziua de azi. Americanii folosesc zicala “Real women have curves”.

marilynmonroe(Foto 4)

Însuși exemplul lui Marilyn Monroe este eronat, întrucât ea cam toată cariera a fost slăbută (vezi foto 5) spre deosebire de pictorialele celebre unde da, avea ceva kilograme în plus, iar dacă luam alte staruri Hollywood-iene din acele vremuri (Ingrid Berman, Lauren Bacall, Brigitte Bardot, Sophia Loren si mai ales Audrey Hepburn – Vezi foto 6) nu vedem nicio tendință spre îngrășare ca reprezentare a Sex Symbol-urilor. Iar femeile subțirele au dominat preferințele și standardele de frumusețe mai mult decât anii 50-60. E nevoie sa dai un search pe Google la “photos of Victorian and Edwardian women” care s-ar traduce ca “femei din epoca Victoriana si Eduardiana” (adică între anii 1850-1914 cu aproximație). – Vezi foto 7

83e62d4c8e844235e76dd322c3581ea7(Foto 5)

02fc72bb30781806c295c70840eeeebc

(Foto 6)

(Foto 7)

Acum, dacă colăceii de grăsime înseamnă forme iar sânii mari și pleoștiți dupa ce sunt scoși din sutien inseamnă corp feminin perfect, trebuie sa ne răcorim puțin. În primul rând pentru că orice strat de grăsime reprezintă o dietă dezechilibrată, iar Marilyn când a avut acele pictoriale avea o dieta si o viață dezechilibrata. În al doilea rând, dacă vorbim de forme, trebuie să reținem că nu este necesar să fii gras/grasă pentru a avea forme ci pur si simplu să ai o structură anatomică naturală. În categoria asta nu intră numai sânii ci și coapsele si cam tot corpul, iar dacă ne uitam din nou în fascinanta istorie a modei moderne, vom observa că majoritatea sex symbol-urilor aveau forma unei clepsidre, cu mare accent pe marimea taliei și NU a sânilor iar proporțiile corpului fiind importante per total, ceea ce se poate aplica atât în cazul corpurilor slabe cât și celor grase.

Acestă mentalitate care, după cum spuneam la început, discriminează femeile slabe și cu sâni mici îmi pare a fi nu numai o idee eronată a bărbaților, ci o metodă de a le face pe femeile grase sa se simtă bine. Și tocmai mentalitatea și toate criticile astea tâmpite și prost argumentate au făcut ca foarte multe femei să se simtă prost, stânjenite, să recurgă la implanturi, la așa-zisele pompe de mărire a sănilor și a cremelor sau să devină anorexice sau invers, bulimice. Standardele ar trebui, după părerea mea, să tină pur si simplu de frumusetea naturală a corpului cu toate părțile sale, fie vorba de sâni, de talie, de coapse, etc. și să nu se mai treacă cu vederea detaliile ce țin de sănătate.

Un documentar extraordinar intitulat “My small breasts and I” prezintă trăirile interioare, emoțiile și complexele femeilor cu sâni mici care au fost practic condiționate să creadă că femininatea constă în marimea sânilor (chiar începutul documentarului începe cu declarația unei femei care spune că este complexată de faptul ca are sâni mici, aproape piept plat, ceea ce o face să fie comparată cu băieții). Urmariți-l că merită! -> http://topdocumentaryfilms.com/my-small-breasts/

Complexul acesta le reduce increderea in sine, le jeneaza, le descurajeaza si le face sa se simta diferite de restul femeilor.

Bineînteles, complexe avem toți: că noi bărbații avem penisurile prea mici, ca ele femeile au labiile prea mari, că bărbații nu au toți penisul indoit în sus pentru a stimula punctul G, că femeile nu au culoarea dorită a labiilor, că au clitorisul prea mare sau că au vaginul prea strâmt sau prea larg și așa mai departe. Și barbații și femeile recurg la trucuri de a masca așa-zisele defecte… femeile poartă sutien cu bureți sau push-up, bărbații mai îndes în chilot o șosetă, femeile poartă bluze mulate, bărbații iau pastile pentru erecție și întârzierea ejaculării etc. Sexologul Bebe Mihăescu ne confirmă acestea în cartea sa “A face dragoste aproape perfect (p. 134)” spunând ca “atât sânii cât și penisul joacă un rol important pe scara autoestimării, a dezvoltării și chiar a succesului.”

Adevarul este întotdeauna la mijloc iar preferințele variază enorm (ca să nu luăm din nou în considerare detaliile anatomice) iar ceea ce-i place lui Pruncu poate să nu-i placă lui Cheloo de la Parazitii și vice-versa, dar în niciun caz nu înseamnă că unul are mai multă dreptate decât celălalt.

Iubiți-vă corpurile! Sunt templul sufletului, sunt ceea ce vă tine în viață, sunt ceea ce vă ajută în atâtea privințe fără ca voi să vă dați seama!

Enjoy your body, use it every way you can. Don’t be afraid of it or what other people think of it. It’s the greatest instrument you’ll ever own.” – Baz Luhrmann

Bebe Mihăescu, că tare mi-e drag de el, vă oferă un exercițiu pe cât de amuzant, pe atât de interesant și util, în cartea sa “SEXUL: PROadolescenții, ingerii, demenții” (pe care sper să o republice cât mai curand!!!). Pentru a nu încălca drepturile sale de autor, voi încerca (atenție!) să ofer aceeași idee cu exemplele și explicațiile mele și nu ale dânsului.

Pe scurt, ideea vine cam așa:

Dacă o parte a corpului tău nu-ți place, dacă nu te simți impăcată cu ea, dacă pur si simplu o urăști…. și totuși nu-ți vine sa recurgi la operație estetică, există o modalitate creativă de a “face pace” cu trupul tău. Practic, e aceeași modalitate pe care o folosești atunci când nu ești în relații bune cu cineva: Îi vorbești! Îi spui ce simti și ce crezi cu adevarat și încerci să cauți o soluție de împăcare! Dar nu uita, acum vorbesti cu corpul tău, prietenul tău, așadar, vorbește-i calm, cu căldură, cu înțelegere și răbdare. Vorbește cu trupul tău, cu întreg corpul, atât părților sale “frumoase” cât și părților sale “urâte”.

Dacă mândria ta este fundul bombat, adreseaza-te și complimentează-l la fel ca pe un prieten: “Fundul meu drag și bombat, drag îmi ești când ieși în evidență. Cu ajutorul tău, mă simt frumoasă iar bărbații ne fac complimente! Tare-ți multumesc că ești așa cum mi-am dorit.

Dacă jena ta sunt sânii mici, adresează-te și vorbeste-le la fel ca unor prieteni: “Sanii mei, ce-mi stați aproape de inimă. Mi-aș fi dorit să fiți mai mari, pentru că [ oferi o explicație clară dacă ai ] și totuși uit că voi faceți parte din mine, uit că voi îmi oferiți atâta plăcere cand vă stimulez și uit că voi ați fi pentru copilul meu cel mai drag lucru din lume.

Cumpărați cartea. E plina de exerciții extraordinare, amuzante și educative, plină de înțelepciune și umor și plină de informații importante.

În încheiere. Lăsați prejudecățile, ideile sau trend-urile și iubiți corpurile voastre si ale partenerilor. Sânii sunt de o importanță majoră indiferent de marime sau formă și merită același respect. Iar doamnelor, vă rog să nu mai credeți că marea majoritate a bărbaților preferă sânii mari… există un procent uimitor al bărbaților care își pierd mințile când văd sâni mici, însă mulți nu recunosc asta, ca să fie și ei în trend.

Continuați să ne surprindeți! 🙂

bBcMSzK

 

UPDATE 2020:

Am primit recent pe WhatsApp un video foarte fain de pe TikTok, si nu se putea sa nu-l postez aici. Un video scurt care bate la cur toate discutiile, mi se pare genial. 🙂

Pagina de TikTok este https://www.tiktok.com/@eleniagathe iar postarea originala poate fi gasita aici https://www.tiktok.com/@eleniagathe/video/6776226438015241477

Video postat cu acordul autoarei 🙂

 

Leave a Reply