Covid-19 vs. Italia

90539281_779964669195178_4790502463490752512_o

Situatia s-a schimbat drastic de cand scriam aici despre Covid-19. Nu ai de unde sa sti ce urmeaza sa se intample pana nu se intampla (sau daca vezi in viitor). Am continuat sa ma documentez. Cum spuneam si in articolele anterioare, din surse oficiale. Ei bine, chiar  si sursele oficiale se contrazic intre ele sau se schimba de la o zi la alta, lumea nu stie ce sa mai creada, ce sa mai faca.

Bineinteles, cel mai important de facut atat pentru tine cat si pentru altii este sa stai acasa. Da, macar asta stim ca este sigur si eficient din toate celelalte masuri, printre care si cele mai logice precum spalatul pe maini (nu-i nevoie sa te speli pe maini des decat in perioada unei pandemii, asta ar trebui sa o faci tot timpul, dar fa-o macar in timpul pandemiei!!), evitatul cu persoane infectate si cu persoane in general, un stil de viata sanatos care sa creasca imunitatea (hranit, nu mancat. vezi ca-i o diferenta. si miscare. si bineinteles, evitarea stresului) si restul pe care le gasiti in sursele oficiale.

Acum ca situatia chiar s-a schimbat, in mod tragic din pacate, doresc sa scriu despre ceva foarte important legat de Coronavirus si oameni.

Am vrut sa postez acest mesaj de mai mult timp, incercand sa gasesc un crowdfunding (strangere de fonduri) bun si de incredere pentru situatia recenta a Italiei, insa nu am gasit inca niciun crowfunding pe care sa-l pot recomanda tuturor, insa timpul este extrem de important si orice minut conteaza.

Se pare ca Italia are nevoie de fonduri si de ajutor in toate sectoarele, deci nu stiu care ar trebui ajutat mai intai, care ar avea cea mai mare nevoie de ajutor, asadar nu voi recomanda aici niciun crowfunding specific. Tot ce voi face va fi sa va rog sa ajutati (daca puteti) cu orice, Italia.

De ce Italia? Pentru ca este una dintre tarile cele mai devastate de noul Covid-19 si consider ca este tara care are cea mai mare nevoie de ajutor in acest moment. Stiu ca toate tarile sunt afectate si toate tarile au nevoie de ajutor, inclusiv Romania, si toata lumea este interesata de tara lui (ceea ce este normal), deci ajutati-va tara dar incercati sa dati o mana de ajutor si celorlalti, cu orice puteti. Orice! Daca gasiti un crowdfunding (strangere de fonduri) de incredere, anuntati-ma si anuntati mai departe. Vreau sa stiu ca banii vor ajunge unde trebuie, nu in buzunarele gresite. Sunt deja foarte multe campanii pentru strangeri de fonduri, si cu siguranta nu toate sunt de incredere, multi oameni incercand sa profite de pe urma acestei tragedii, asadar, atentie mare!

Italia se lupta de multe decenii cu multe probleme, de la cutremure, inundatii si alte dezastre naturale, de la rata crescuta a criminalitatii la care si conationalii nostri au participat, pana la cazul recent al virusului Covid-19 (Coronavirus) care a facut dezastru in aceasta tara.

Italia ramane o tara superba, una dintre cele mai uimitoare din Europa, cel putin din punct de vedere cultural. Desi turismul a ajutat foarte mult Italia, nu este de ajuns pentru a face fata tuturor acestor dezastre.

De multe ori spunem ca sunt fratii nostri, ca suntem mai mult sau mai putin legati de acest popor. De multe ori ne mandrim ca am fost in Italia, ca am facut “shopping”, ca am vizitat, ca ne-am plimbat, ca ne-am culturalizat. Multi dintre noi au primit mai mult decat aceste mofturi. Au primit locuri de munca, au primit un camin, au primit o noua viata, fie pentru ei fie pentru familiile lor.

Bineinteles ca exista si cei care dau vina pe cei care se intorc in Romania in aceasta perioada, spunand ca vin sa ne contamineze tara, ca si-au tradat neamul si au plecat sa faca bani in alte parti unde le era mai bine iar acum se intorc la noi pentru ca aici “este mai bine”. Multi dintre ei nu se intorc de dragul tarii, si nu au plecat de aici pentru ca Romania i-a ajutat atat de mult, ei se intorc pur si simplu pentru a reusi sa scape cu viata, lucru pe care multi dintre voi l-ati face daca v-ati afla acolo.

Da, multi comenteaza ca Italia este o tara corupta, plina de mafioti, dar Romania nu este departe, ba chiar foarte aproape de aceleasi “standarde”. Ba mai mult, tot romanii sau rromii din Romania au impanzit strazile Italiei cu multe infractiuni, nu ca ar fi avut italienii nevoie de ajutorul nostru in aceasta privinta, ci tot conationalii nostri au avut nevoie de italieni, chiar si in aceste groaznice privinte. Deci suntem la fel de rai si la fel de buni, nu suntem cu nimic mai presus sau mai prejos de italieni, si nici mai intelepti decat acei romani care nu au mai suportat situatia din tara noastra si nu au mai putut supravietui aici. Nu, nu au plecat de placere, au plecat pentru a-si salva viata si vietile copiilor sau parintilor lor. Ne mandrim sa suntem neam crestin, asadar, mai cititi o data va rog Matei 7.1-2 si Matei 7.5.

Italia ne-a oferit mai mult decat un camin cand am avut nevoie in vremuri grele. Italia ne-a oferit mare parte din ceea ce avem astazi, in special incepand cu epoca Renasterii, la fel ca si Franta, Anglia, Germania si Olanda.

Pentru lumea intelectuala si pentru civilizatia lumii moderne, Italia a oferit foarte multe prin oamenii sai precum Leonardo da Vinci, Michelangelo Buonarroti, Titian, Sandro Botticelli, Donatello, Raphael, Giovanni Boccaccio, Niccolo Machiavelli, Niccolo Paganini, Galileo Galilei, Nostradamus, Marsilio Ficino, Giordano Bruno, Pico della Mirandola, Thommaso Campanella si multi altii (acestia fiind numai din perioada Renasterii Italiene, fara sa luam in calcul personalitatile importante din Epoca Idustriala, Epoca Moderna si cea Contemporana).

Pentru cei care nu stiu cine sunt personalitatile de mai sus si importanta lor, sunt sigur ca stiti in schimb ca tot italienii sunt cei de la care am preluat pizza si spaghetele (desi ceea ce avem noi si ce stim despre acestea este diferit de ceea ce este in Italia), Ferarri-urile, Lamborghini-urile si Maserati-urile cu care ne spargem in fite, sau parfumurile si hainele Armani, Dolce & Gabbana, Versace, Gucci, Prada, Bulgari, Roberto Cavalli, Benetton. Espresso, Nutella, Ferrero Rocher, Rafaello si ce mai consuma romanul zilnic, sunt tot produse de italieni, iar lista poate continua.

Italia ne-a oferit atatea!!! Este timpul ca si noi sa oferim Italiei ajutor in aceste vremuri grele!!!!

In 2002 am vizitat Italia impreuna cu familia, insa eram prea mic pentru a intelege tot ce vedeam. Vreau sa pot merge din nou acolo, vreau sa pot vizita din nou Galleria degli Uffizi, Galleria Borghehse, Palazzo Pitti… Vreau sa vad din nou Coloseumul, Domul din Milano… vreau sa revad totul si vreau sa vad mai mult decat am putut vedea atunci. Vreau sa vizitez din nou Italia, si vreau ca aceasta sa isi pastreze comorile pana atunci. Vreau ca Italia sa treaca cu bine prin aceasta perioada dezastruoasa.

Chiar daca situatia actuala cere distanta sociala, nu inseamna ca nu ne putem uni si contribui la salvarea vietii italienilor, de care depind atat de multe lucruri importante.

Nu conteaza cat decideti sa donati sau cum decideti sa ajutati (nu trebuie sa fie doar donatii financiare, si faptul ca dati share la acest mesaj poate fi de mare ajutor). Fie ca este vorba de 1 leu, 10 lei sau 1000 lei, impreuna putem salva aceasta minunata tara si oamenii sai. Doar asigurati-va ca donati la campanii/strangeri de fonduri de incredere si ca banii vostri ajung unde trebuie. Banii sunt extrem de important acum pentru toata lumea, si stiu ca vor fi mult mai importanti in curand si trebuie sa fim atenti pe ce ii cheltuim.

Repet: Stiu ca toate tarile sunt afectate si toate tarile au nevoie de ajutor, inclusiv Romania, si toata lumea este interesata de tara lui (ceea ce este normal), deci ajutati-va tara dar incercati sa dati o mana de ajutor si celorlalti, cu orice puteti. Orice!

Acest mesaj despre ajutor nu este exclusiv pentru Italia, este pentru umanitate, pentru cultura, pentru frumusetea lumii, si incepem cu aceasta tara fiindca este cea care are cea mai mare nevoie de ajutor.

EDIT: La cateva zile dupa ce am scris acest mesaj, am primit si acest video pe WhatsApp. Am decis sa-l postez pe Youtube pentru a-l putea incarca aici.

Gratie, Italia!

Leave a Reply