Centrul Vechi, barurile si cluburile

Nu-i o imagine placuta daca treci treaz prin Centrul Vechi in weekend pe la 5 dimineata. Chiar e o imagine diferita fata de cea pe care o ai atunci cand esti si tu la fel ca restul, beat muci si distrat de vai vai.

N-aveam somn noaptea/dimineata asta si am dat o fuga pana in Centru Vechi, de curiozitate, sa vad ce mai e p-acolo (rar mai calc in acel loc). Locul este o cocina, o adunatura de cele mai proaste specimene de oameni si un haos prostesc.

Pe jos, gunoi, chistoace, sticle sparte, voma, sange.. uneori, chiar si oameni intinsi pe jos. Pe stradute, pizde aproape goale si rupte de bete care se clatina si se rezeama de pereti, cocalari pusi pe scandal sau oameni care vomita.

Nasol, cand ma gandesc ca odata faceam si eu parte din asa ceva. E realmente dezgustator, respingator.

Acum cu legea anti-fumat strazile arata si mai urat, cu sute de oameni afara doar ca sa fumeze, unii se cred inca in club si tipa si danseaza si se scalambaie, altii fac scandal pe tema legii… si un covor de chistoace in fata fiecarui club si bar.

Toata treaba asta imi aduce aminte de o scena din filmul The Crow

T-Bird: – Look at this mess. What’s the world coming to?
Skank: – Yea, it’s a mess.

Da, si-n Centrul Vechi la fel… Nu stiu daca-i prea devreme ca la nici 26 de ani sa mi se faca scarba de cluburi si baruri, ar trebui sa ‘go wild‘ dar nu pot/nu mai pot… adica, vreau sa spun ca mi-e scarba de aceste localuri deja. Din mai multe motive.

In primul rand, aglomeratia. Nu mai simt nicio placere sa fiu lipit si strivit de zeci de oameni transpirati si beti care incearca sa danseze si-mi fut coate-n coaste sau imi varsa bautura. Din aceasta aglomeratie reiese si faptul ca nu e loc sa te misti, ca sa nu mai zic sa dansezi, sa misti macar din coate pe metrul tau patrat pentru care ai platit intrare.

In al doilea rand, muzica de rahat cu sunet prost. Pe langa muzica proasta care se pune acum incat nu gasesc un ritm pe care sa ma misc (sau poate-i doar problema mea.. nu-s destul de beat ca sa ma pot misca pe orice ‘muzica’ indiferent de ‘ritm’) mai e vorba si de sunetul prost. Va sa zica, bassul puternic care-ti vibreaza-n piept, calitatea sunetului care nu mai permite sa auzi bine muzica/versurile/etc. Si last but not least, faptul ca-i atat de tare data incat trebuie sa zbier la urechea unui om ca sa-l intreb daca si el simte acelasi dezgust fata de local.

In al treilea rand, mirosul de podea uda (de la bautura varsata… ca in aglomeratie tot timpul iti da cineva peste mana si-ti varsa bautura), lipsa de aer si proasta aerisire. Puneti in plm o aerisire calumea, functionala, sau puneti mai multe ca sa faca fata mirosului ingrozitor.

In concluzie, am ajuns sa privesc aceste localuri ca pe niste gradine zoologice cu maimute bete care vor sa se ‘distreze’ pana pica late, vomita sau isi iau bataie.
Nah… fuck this shit!

Leave a Reply