De ce s-au săturat, de fapt, românii

Articolul a fost publicat inițial pe cristoiublog.ro

Nu de puține ori l-am văzut pe domnul Arafat lamentându-se la televizor și întrebându-se de ce nu respectă românii regulile igienico sanitare. Ei bine, răspunsul este oarecum simplu și nu are nicio legătură cu faptul că am fi toți niște punkiști anarhiști care strigă „F**k the System” aiurea-n tramvai. De obicei, ca să înțelegi pe cineva este nevoie să te pui în locul lui, iar acest caz, în locul omului de rând.

Este vorba că suntem deja de un an în restricții și simțim că bate, din nou, la ușă carantina. Suntem, în continuu, într-un val de restricții, confuzie, stres și amenințări și nu mai putem face față. Pe lângă asta, atât restricțiile cât și carantina ce au fost implementate au fost și sunt, pur și simplu, cretine. Nu au nicio legătură nici cu știința, nici cu logica.

Un studiu aprofundat în literatura de specialitate ne arată că această carantină nu oprește o pandemie, ci doar o încetinește. Și despre măști exista multe studii care arată același lucru. Dar cea mai bună dovadă nu o avem din studii de specialitate, ci pur și simplu din cele trăite. Am fost în carantină, atât noi cât și celelalte state, și nu am oprit circulația virusului. Am purtat mască și nu am oprit circulația virusului. Asta s-a văzut bine și în cazul Suediei, care nu numai că nu a avut carantină, dar nici nu a avut obligatoriu purtatul măștii, iar cazurile lor erau, dacă nu mai bune, atunci cel puțin la fel de rele ca și la noi, care purtăm mască în spații închise, în spații deschise, pe stradă și pe wc, și nu s-a rezolvat nimic. Ba mai mult, suntem printre fruntașii Europei când vine vorba de vaccinare, și cu toate acestea se pare că nu s-a rezolvat nimic, oamenii care s-au vaccinat au luat în continuare virusul sau au făcut complicații în urma vaccinurilor care ne-au fost prezentate ca fiind absolut sigure. Cu alte cuvinte, ne vaccinam din două motive în acest moment: Sperând că, în cazul în care facem boala, să facem o formă ușoară și să nu murim (deși mortalitatea este încă mică, față de cazul altor virusuri ce au provocat epidemii sau pandemii) și ca să putem să călătorim în altă țară, dacă ne permitem financiar și dacă acea țară nu a impus, din nou, restricții de circulație internațională. În rest, fluierăm stând plictisiți în case.

Cu toate acestea, cea mai mare parte a oamenilor respectă, atât cât pot, aceste restricții imbecile (purtatul măștii pe stradă, intratul în casă la o anumită oră etc.). Faptul că domnul Arafat a văzut în benzinărie oameni care nu respectă regulile[1] sau că domnul Cîțu a văzut mulți oameni care nu poartă mască la metrou[2] (eu, care călătoresc des cu metroul, nu am văzut oameni fără mască în metrou, nu știu ce și cum vede Cîțu) nu înseamnă că așa este peste tot. Dacă au văzut 2-3 oameni nepurtând masca sau nepurtând-o corespunzător, făcând abstracție de sutele de oameni din jur care purtau mască, asta nu înseamnă că nimeni nu respectă și că, din cauza a 2-3 oameni trebuie să sufere un popor întreg. Da, există oameni care nu mai respectă și care poate n-au respectat niciodată cu sfințenie aceste reguli, dar sunt o minoritate.

Un alt motiv pentru care oamenii nu mai respectă aceste reguli este că tot ceea ce ni s-a oferit din partea guvernului, respectiv guvernelor și a OMS-ului și CDC-ului, au fost pur și simplu numai restricții, nu s-a venit cu niciun medicament, cu nicio rezolvare clară. S-a venit numai cu niște păreri contradictorii bazate pe niște studii care nu sunt bazate pe dovezi științifice imbatabile.

Oamenii așteaptă, totuși, un ajutor din partea cadrelor medicale, nu din partea guvernelor, fiind o problemă medicală. Avem nevoie de tratamente care să funcționeze cu adevărat, nu cum sunt aceste așa-zis vaccinuri, care după cum vedeți nu fac mai nimic (au fost multe cazuri când oameni care au făcut vaccinul cu tot cu rapel s-au îmbolnăvit, iar transmiterea comunitară continuă să crească). Dorim, pur și simplu, ceva clar care să ne scape de acest coșmar. Restricțiile, după cum s-a văzut, nu ne-au apărat de virus. Vaccinurile nu ne-au ajutat. Așadar, dorim un răspuns de la comunitatea medicală, care până acum se bătea cu pumnii în piept că este atât de evoluată încât este pe cale să vindece bătrânețea (da, și bătrânețea este considerată mai nou o boală)[3]. Ei bine, mari cercetători, experți, medici, oameni de știință, aparent, nu sunt în stare să vină cu un tratament pentru această boală nenorocită. De asemenea, când vorbim despre reducerea la tăcere a atâtor medici de renume din toată lumea, nu mai avem încredere nici măcar în medici, ceea ce este grav.

Că tot vorbeam despre tratamente cu adevărat utile, trebuie să precizez cel mai recent caz, cel al doamnei doctor Flavia Groșan, care a oferit tratament și a vindecat cu acesta peste o mie de pacienți, cu o rețetă proprie, iar Colegiul Medicilor i-a sărit în cap. Cum își permite ea să facă după capul ei?! Ei bine, este un drept al ei. Ca medic cu drept de LIBERĂ PRACTICĂ, nu este dreptul Colegiului Medicilor să îi spună cum să își trateze pacienții și după ce rețetă. Fiecare medic aplică după standardele lui un tratament (la fel cum este și cazul domnului dr. Ion Alexie care vindecă foarte mulți pacienți cu Ivermectină). În cazul doamnei dr. Groșan, acest tratament a funcționat. La fel cum s-a dovedit a fi și cazul Ivermectinei[4], Hidroxiclorochinei[5] și cazul Remdesivirului[6] care a fost atât de mult aplaudat de medici din toată lumea, inclusiv de cei de la Matei Balș, precum medicul Adrian Marinescu. Acum s-a declarat că acestea, deodată, nu mai sunt utile.

Ei bine, după toată această nebunie oamenii nu mai rezistă. Vor să se termine odată cu aceste restricții și să primească niște soluții viabile. Oamenii s-au săturat de cenzură, de secretomanie, de atacurile la libertatea de a gândi, libertatea de a te deplasa, libertatea de a munci, libertatea de a învăța, libertatea de a avea tratament (drept la tratament, pentru că mulți nu au avut parte de tratament – vezi articolul anterior[7]) și atâtor libertăți fundamentale, despre care toți nătărăii de pe Facebook spun că „hă hă, ce libertăți vi se fură?” fără să știe câtuși de puțin drepturile omului, însă orice avocat ar putea să le dovedească.

De asemenea, domnul Arafat trebuie să se calmeze, pentru că este prea supărat și chiar nu are de ce. Românii chiar au respectat și încă respect, în mare parte, regulile, ba mai mult, spre deosebire de cei din alte țări, nu au ieșit cu miile să protesteze violent, ci am stat cuminți și am îndurat atâta timp, deși am avut niște restricții și o carantină mult mai grea decât celelalte țări. Am stat și am tăcut și am așteptat și am răbdat. Dar, ca-n orice situație, totul are o limită. Nu poți să ții oamenii în felul acesta fără să vii, totuși, cu un ajutor pentru ei, să vii cu niște explicații pe care nu le așteptăm de la domnul Arafat, fiindcă dânsul nu mai poate fi considerat medic, domnul nu a mai profesat ca medic, dânsul este un om de afaceri. Nu îmi pot imagina cum un om, precum domnul Arafat, și-a permis să conteste tratamentul unui medic primar atât de apreciat precum doamna Flavia Groșan[8] când el nu are această specialitate. Pe lângă asta, dânsul vorbește despre „protocoale medicale care sunt dovedite”, uitând sau neglijând faptul că multe tratamente pentru Covid au fost experimentale, inclusiv vaccinurile, așa cum reiese chiar din prospectul lor. Dânsul nu mai are nicio legătură cu medicina, ci doar cu managementul unor sectoare de sănătate.

Așadar, pentru domnul Arafat sau oricine altcineva care se mai întreabă de ce românii nu mai vor aceste restricții, răspunsul este simplu: Pentru că s-au săturat și pentru că vor rezultate adevărate, nu teorii și învârteli în cerc.


[1] https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/ce-a-vazut-raed-arafat-intr-o-benzinarie-am-pierdut-o-parte-din-populatie-tinerii-cred-ca-este-o-gluma-1329437

[2] https://www.agerpres.ro/coronavirus/2021/03/03/update-1-romanul-cu-numarul-1-000-000-vaccinat-anti-covid-citu-lucrurile-vor-merge-mult-mai-rapid–671422

[3] Minutul 53:33 https://www.youtube.com/watch?v=Sl6gV2ELCUY

[4] https://redactia.ro/avertismentul-medicilor-ivermectina-poate-afecta-grav-inima-si-chiar-provoca-moartea-94048?utm_source=TelekomSport_subarticol&utm_medium=Referral&utm_campaign=fidmee

[5] https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24639613-oms-respinge-hidroxiclorochina-nu-trebui-utilizata-metoda-preventie.htm

[6] https://www.zf.ro/business-international/oms-demonteaza-cel-mai-popular-tratament-anti-covid-remdesivir-nu-a-19753049

[7] https://www.cristoiublog.ro/retrospectiv-si-ce-facem-cu-ceilalti/

[8] https://ziare.com/social/flavia-grosan/raed-arafat-despre-flavia-grosan-1669851