Pana la urma, mai intelege cineva ceva?

Il urmaresc cu mare drag pe Marius Tuca de cand a inceput pandemia, dar in ultimul timp mi se pare ca a ajuns si el spalat pe creier si nu isi mai pune deloc intrebari. Ba uneori este chiar ipocrit, intr-o zi vorbeste cu prof. Astarastoae si il lauda ca a spus si a avut dreptate ca aceasta carantina nu a fost/nu este calea de scapare, apoi il are invitat pe Octavian Jurma si e revoltat ca de ce am iesit din restrictii. Ba e revoltat ca sunt inchise terasele si barurile, ba e revoltat ca s-au deschis. Cred ca si el a devenit confuz dupa toata nebunia din jur, toate contradictiile si balbele.

Domnul Jurma este suparat ca acum sunt raportari false, nefiind declarate multe persoane. Probabil ii convenenea mai mult cand erau declarate mai multe persoane decat erau in realitate? Si dl. Tuca da aprobator din cap, parca i se umple sufletul de bucurie. Nu-l mai inteleg. Nu mai inteleg nimic, ma jur.

Pentru domnul cercetator stiintific Jurma, care spune ca nu-i bine ca s-au deschis restaurantele, as avea o intrebare: In Anglia totul e inchis, si totusi sunt probleme. Deci, daca le inchidem din nou, daca inchidem tot, ce rezolvam de fapt, in afara de distrugerea economiei si a afacerilor si a vietii sociale? Stam ca niste idioti de un an numai in carantine si izolari si tot nu ne dam seama ca NU opreste pandemia, ci o incetineste doar (daca face macar atat). Stam ca niste idioti cu masti de un an, si nu s-a oprit sau incetinit pandemia. De un an ne uitam la Suedia si aplaudam ca niste maimute modelul lor care inca functioneaza, dar nicicum sa-l aplicam si noi.