Lumea se schimba. Sau deja s-a schimbat.

Am mai spus-o, o mai zic… nu neaparat pentru cineva, poate o spun pentru mine. Nu stiu….. Traim vremuri istorice. Lumea, asa cum o stiam, nu va mai fi. Ion Cristoiu, chiar daca multi nu-l simpatizeaza, a spus un mare adevar la inceputul pandemiei: Suntem in pragul celui mai mare razboi mediatic din istoria lumii.

A fost pandemia, acum este razboiul si economia. Din cei trei mari actori mondiali, America, Rusia si China, nici nu stiu pe care-l prefer. Unul mai criminal ca altul. Iar libertatea noastra, nu doar de a ne exprima, ci in general, se diminueaza pe zi ce trece. Iar pe langa asta, razboiul mediatic ne transforma din prieteni in dusmani. Si asta la nivel de indivizi mici, fara nicio putere adevarata in stat (cum ar fi normal intr-o democratie: demos-cratos, puterea poporului).

Avem indivizi de genul Klaus Schwab care ne spun ca vor o lume noua, ca nu vom mai detine nimic si vom fi fericiti. Avem indivizi care ne spun ca vor veni pandemii mai grave (pai, nu eram noi aia asa evoluati? nu putem face fata unui virus?.. se pare ca nu). Avem indivizi care vor sa ne mutam pe Marte. Avem indivizi care vor sa distruga continente. Avem indivizi care ne cenzureaza la orice parere. Avem din ce in ce mai multe impuneri, in loc de mai multa libertate.

Nu sunt, frate, conspirationist. Ma uit, citesc din toate sursele, pun cap la cap, si, cu mintea mea, cu logica mea si cu cultura mea, asta inteleg eu. Atat ma duce pe mine capul. Nu sunt si nu am fost niciodata rau intentionat. N-am nimic cu nimeni. Vreau sa se termine totul. Sa se termine cu pandemiile, cu razboaiele, cu crizele, sa fim sanatosi, liberi, fericiti. Atat…