Postare fara nume 2

Suntem idioti. Suntem si am fost idioti inainte de Crestinism si Iudaism. Astia suntem noi, oamenii, buricul pamantului. Cum spunea Cristoiu, “cuceritorul Spatiului este impiedicat de un virus pamantean.” Ne dam prea multa importanta, iar atunci cand gresim, incercam sa dam vina pe altceva.. pe Dumnezeu, pe Dracu pe X pe Y dar nu ne asumam niciodata greselile.

A nu fi inteles gresit! Eu nu critic zeul X si Y. Pana la urma, ce au facut Crestinii sau Musulmanii sau x sau y au facut-o ca au vrut ei, nu pentru ca le-a cerut Dumnezeu. Ei au facut si fac in continuare greseli, si spun ca o fac in numele lui Dumnezeu. Ceea ce mi se pare gresit. Este ca si cum ar face cineva o crima si ar spune ca a facut-o in numele tau, fara ca tu sa ai vreo legatura cu acea persoana.

Pana la urma, sunt si ei oameni, cu bune si cu rele. la fel cum exista peste tot lepre, exista si in politie, si in medicina, si in religie etc. de aceea incerc sa nu generalizez si sa nu port pica pe un grup anume de oameni, pe credintele sau ideile lor, ci pe faptele lor. Omul trebuie judecat dupa fapte. parerea mea. Pana la urma, asta spune si in Biblie (vezi Ioan 5:25-29 sau Luca 10:25-28). Iar faptele din aceasta perioada chiar au depasit multe limite…

Leave a Reply