Zilele Prieteniei Bergenbier 2015 aka Festivalu’ berii din Constitutiei

10733951_401646266707423_4503177444698717860_o

Clasicul “Festival al berii din Constitutiei“.. o intoarce in timp, o raza de speranta pentru un viitor mai frumos al celor tineri. Si nu, nu o ard poetic.. doar nostalgic.

Yeah, the ones that you’re calling wild
Are gonna be the leaders in a little while
This old world’s wakin’ to a new born day
And I solemnly swear that it’ll be their way

– Johnny Cash, What is truth

Un festival excelent! Pur si simplu, m-a uimit! Si nu a fost ok pentru in festival cu intrare libera ci a fost super pentru un festival adevarat.

Eu am fost doar in a ziua a doua, cand au cantat Basska, Zob, Roa si Zdob si Zdub.

Basska… nu stiam de ei. Nu cred ca stia cineva de ei. Dar sigur o sa-i tina minte! Eu da! Au talent si o energie faina, ritm, tot ce vrei. Sper sa se tina de cantat pentru ca o fac bine.

[nu avem video pe youtube.. sa le fie rusine celor care se ocupau cu filmarile si nu au prins putin din performance-ul lor (ma bate Pruteanu..)]

Zob… ne-au facut zob si au tot respectul meu, cum ar trebui sa aiba orice rocker si punker roman. Practic, sunt o legenda vie a punk-ului romanesc iar asta s-a vazut clar in concertul din Constitutiei.

Din nou, lipsa unui video sugestiv.. au pus in schimb asta

ROA… cred eram singurul cioban care nu stia alta piesa in afara de Ne Place.. mare greseala, au rupt! Cel putin la inceput, pentru ca spre final au dat-o intr-un dubstep monoton. (cred ca era dubstep)

Coma… mai are rost sa zic? Dupa parerea mea se ridica la nivelul trupelor mari gen Limp Bizkit, Korn, Rise Against the Machine, Incubus si restul trupelor cu care am crescut in spiritul alternative si nu-metal.

Din nou.. au fost momente superbe pe care nu le gasim pe youtube.. gasim insa asta

Zdob si Zdub.. eram prea beat ca sa-i mai urmaresc, I’m sorry. 🙁

Practic ei cantau Buna Dimineata cand eu mergeam la somn.. deci..

In mod curios, sunetul a fost foarte bun iar asa ceva gasesti mai rar in Romania.

Te uiti intr-o parte si vezi persoane la 40 de ani. Te uiti in alta parte si vezi persoane de 13 ani. Toti bucurandu-se de muzica. Si toti, in special cei tineri, au facut o atmosfera de nota 10!

Uite ce am filmat 🙂

Si cum spuneam, a fost o intoarcere in anii 2003-2005 in mintea mea. Ma uitam la pustanii imbracati in negru si ma vedeam pe mine. Ma uitam la ei cum danseaza pe Roa si poarta tricouri cu Linkin Park fara sa fie considerati de prietenii lor “gay” sau “pokemoni” fiindca nu au fost inca inghititi de arogantele astea stupide si aberante. Iar ceea ce m-a emotionat cel mai tare a fost sa vad niste pustoaice cu sticla de vin ieftin cumparat de la magazinul din zona… exact, dar exact cum faceam si noi acum 10+ ani.

In concluzie…. a fost superb! Pentru mine cel putin…

BONUS:

Pruncu la 13-14 ani (2003-2004) la festivalul berii din Constitutiei. (cel cu tricou Dark Funeral si cruce intoarsa hahah)

125778

Discussion

  1. cedrik
  2. Pruncu

Leave a Reply