Cat de periculos este internetul? Pai.. cam atat.

UPDATE: Am pus si linkul de pe youtube.

Am vrut sa merg la aceasta conferinta si nu am mai prins bilete, dar din fericire am putut sa o urmaresc online. Momentan voi posta linkul catre transmisia live pe Facebook si apoi voi pune si linkul care va aparea pe Youtube.

Merita urmarita mai mult decat orice urmariti acum. Este o discutie foarte importanta, foarte serioasa si foarte bine purtata.

La fel cum am postat acum ceva vreme acel interviu cu neurochirurgul Vlad Ciurea, incerc sa postez video-uri sau articole cat mai importante si cat mai bune, pentru ca noi ne hranim ca niste idioti cu informatie proasta si fake news, umpland buzunarele unor miliardari, fara sa stim.

O ora si 56 de minute dureaza. Cam cat un film cu supereroi. Doar ca de aici invatam ceva.

Despre conferinta:

Prof. dr. Manfred Spitzer susține în cea de-a doua zi a festivalului „Despre lumea în care trăim” conferința cu tema „Demența digitală”, urmată de un dialog cu Cătălin Ștefănescu.

În ziua de astăzi nimic nu funcționează fără calculatoare, smartphone-uri sau internet. Însă mediile digitale creează dependență și ne fac să ne folosim mai puțin creierul, eficiența acestuia scăzând pe măsura trecerii timpului. Un creier fără educație este ca o carte fără litere. La tineri, folosirea în exces a mediilor digitale împiedică dezvoltarea creierului. Această conferință dorește să explice de ce este nevoie să ne limităm timpul petrecut cu mijloacele digitale pentru a evita să fim „îmbolnăviți” de „demența digitală” și riscurile la care ne expunem copiii permițându-le accesul nelimitat la astfel de medii.

Biletele sunt disponibile în toate Librăriile Humanitas și online, la următorul link:
🎟️🎫 http://bit.ly/Fundatia-Humanitas-bilete-Dementa-digitala

Pentru toate conferințele „Despre lumea în care trăim” găsiți bilete la librăriile Humanitas și online, aici:
🎟️🎫 http://bit.ly/Fundatia-Humanitas-Despre-lumea-in-care-traim-2020-bilete

Prof. dr. Manfred Spitzer este directorul Spitalului Universitar de Psihiatrie și al Centrului de Transfer pentru Cercetare şi Neuroștiințe din Ulm, pe care le-a înființat în 2004. În calitate de psihiatru și cercetător în neuroştiințe, lucrează la interfața dintre minte și creier în zonele neuroștiinței cognitive și sociale. Este gazda show-lui german de televiziune „Geist und Gehirn” („Minte și creier”), unde împărtășește publicului larg rezultatele cercetărilor sale în domeniul neuroștiinței. A fost invitat al Forumului Mazars în România. În 2012 a publicat volumul „Digitale Demenz: Wie wir uns und unsere Kinder um den Verstand bringen” („Demența digitală”, în curs de apariție la Editura Humanitas). Concluziile lui Spitzer sunt uimitoare: clasele de școală digitalizate pot avea un efect negativ asupra procesului de învățare, în special în cazul copiilor la vârste fragede, subminând capacitatea neuroplastică a creierelor acestora.

Cătălin Ștefănescu este jurnalist la TVR din 1994. A făcut filme documentare, premiate la festivaluri naționale și internaționale. Este realizatorul emisiunii Garantat 100%, care a aniversat, în octombrie 2019, 20 de ani de existență. Scrie teatru, unele dintre textele sale regăsindu-se în repertoriile curente ale unor teatre din București, Sibiu și Cluj. De mai mulți ani, semnează o rubrică în revista Dilema veche. Este conferențiar asociat la Facultatea de Teatru și Film a Universității Babeș-Bolyai din Cluj, unde predă cursuri de storytelling și narațiuni vizuale.

„Despre lumea în care trăim” este o serie anuală de conferințe și dialoguri culturale și științifice pe teme de actualitate, organizată de Fundația Humanitas Aqua Forte, în parteneriat cu Filarmonica “George Enescu”, Editura Humanitas și ARCCA – Asociația Română a Creatorilor Culturali și Artiștilor.

Conferințele din ediția 2020 abordează teme cu impact asupra felului în care ne construim societatea. Fiecare invitat susține o conferință de o oră, urmată de un dialog în profunzime, întâlnirile fiind prezentate de Mirela Nagâț, jurnalist cultural de mai bine de cincisprezece ani, realizatoare a emisiunii „Cooltura” la TVR 1.

Mai multe informații, pe site-ul oficial al festivalului:
🌐 http://www.lumeaincaretraim.ro/
Biletele sunt disponibile în toate librăriile Humanitas și online, aici:
🎟️🎫 http://bit.ly/Fundatia-Humanitas-bilete-Etica-literaturii
Pentru toate conferințele „Despre lumea în care trăim” găsiți bilete la librăriile Humanitas și online, aici:
🎟️🎫 http://bit.ly/Fundatia-Humanitas-Despre-lumea-in-care-traim-2020-bilete

Acum, va invit sa urmariti emisiunea. Sper sa va placa si sa va fie de folos.

https://www.facebook.com/Fundatia.Humanitas.Aqua.Forte/videos/2326701034294109/UzpfSTEwMDA0MjE5MDc1MzcwMToxNzczODU5MjAzNDQ0MzI/

https://www.youtube.com/watch?v=7UPJ8EGHxyw

Leave a Reply