Politia Romana, legislatia si un singur betiv = sute de oameni deranjati si agasati zilnic, pro bono.

#‎politiaromana

‪#‎tineretului

‪#‎piatanorilor

‪#‎megaimage

‪#‎povesticuprosti

‪#‎babanusuperstar

In fata la Mega Image Piata Norilor se afla un boschetar cersetor de ultima speta. Nu, nu un om nevoias fara casa, ci un BOSCHETAR CERSETOR DE ULTIMA SPETA.

Acest boschetar beat zilnic, tulbura linstea publica, copiii si femeile care intra sa isi faca linistiti cumparaturile la Mega Image sau pur si simplu au ghinionul de a trece prin acea zona.

Vine politia, vorbeste sau glumeste cu el 5 minute si apoi pleaca. El ramane acolo, in aceeasi stare, facand acelasi deranj si dezgust tuturor care trec prin zona.

Astazi, fiind politia fix langa el (fix ma refer ca erau la maxim 10 metri in fata lui, parcati) am decis sa ma duc la acesti boi/domni in uniforma si sa-i intreb ce au de gand sa faca cu aceasta scursura umana.

Coboara maimuta din masina si ma intreaba “despre ce om vorbiti”? Va sa zica, sunt luat si peste picior de cei care ar trebui sa-mi apere drepturile (dreptul de a merge linistit pe strada, de ex…) si sa asigure linistea publica.

Ii arat cu mana spre persoana care la mai putin de 10 metri tipa cu sticla de vodka langa el, la care maimuta in uniforma imi raspunde “ah, Babanu’?”… dupa ce a inteles despre cine este vorba, despre ce este vorba (in timp ce noi vorbeam, oamenii erau agasati sub ochii politistului si i-am aratat si asta.. altii se opreau la acel betiv si se luau de el) ridica umerii si spune “pai nu avem ce sa-i facem, este pe domeniu public, i-am dat amenda de mai multe ori”. Pai tocmai, maimuta proasta imbracata la uniforma, tocmai pentru ca se afla pe DOMENIU PUBLIC si tulbura LINISTEA PUBLICA, consuma alcool IN PUBLIC, consider ca este necesar sa-l luati la sectie.

Dar maimuta imi raspunde cu seninatate ca “ala nici nu e in stare sa se ridice in picioare, cum sa-l ducem la sectie?”. Avand o masina la dispozitie si inca doi colegi de serviciu sunt sigur ca nu era o problema sa-l luati de acolo.

Apoi imi spune ca daca doresc, sa merg la sectia de politie nr. 14 si sa depun plangere. Eu, in weekend, la -7 grade, nu am nimic mai bun de facut decat sa merg pana la sectie si sa depun plangeri pentru un betiv cand un echipaj de politie este deja acolo si ridica din umeri.

In tot acest timp, langa noi, sub nasul politistului, betivul continua sa faca scandal si sa se certe cu oamenii de pe strada. Ma uit la politist si imi spune “asta e legislatia”. Ar trebui sa-l cred pe cuvant, mai ales stiind ca legislatia in tara asta este precum jurnalul unui hippiot.

In concluzie:

Daca eu imi aprind un joint pe strada si merg linistit, sunt oprit si dus la sectie.

Daca un cersetor beat muci cu sticla de vodka in mana tipa, agaseaza femeile si sperie copiii in plina zi, este lasat acolo pur si simplu, ba chiar cu sticla in mana (cumparata din banii celor la care a cersit).

Bravo, Politia Romana!

Leave a Reply