Ortodoxia – Ortosexologia?!

hell

Ortodoxia – Ortosexologia?!

(Intrebarile unui nefericit eretic catre Preafericitul Daniel)

* am scris articolul acum o saptamana dar nu l-am publicat pana astazi fiindca nu era complet, dar nu-s in urma cu noutatile/stirile din aceasta lume bolnava

Hai ma… pe bune?! Vrei sa schimbi drepturile a peste 20.000.000 de cetateni prin votul a 500.000 de cetateni? Si numesti asta dreptate? De care dreptate? Divina? 🙂 A Credintei Drepte, Ortodoxe? 🙂 dragu’ de tine..

Si de ce, in numele lui Dumnezeu, sa ma casatoresc cu o NECURATA, care a adus pacatul original si a indemnat bietul barbat sa muste din fructul interzis? O NECURATA, o LUNAtica care sangereaza dupa fusul Lunii? De ce nu m-as casatori cu un Barbat? Unul care are dreptul de a cunoaste si a respecta legile Divine?

Na uite.. Am primit, in timp ce scriam aici, un sms interesant de la o persoana interesanta, iar acest sms continea urmatorul mesaj: Eclesiastul 7:29 – “Adevaratul Dumnezeu i-a facut pe oameni drepti, dar ei au nascocit multe alte planuri.”

As fi dorit sa-l intreb pe cel care mi-a trimis sms-ul, dar el nefiind Ortodox, deci necunoscand credinta si calea dreapta, n-ar putea sa-mi ofere raspunsul la care numai tu ai acces. Si anume, daca oamenii erau drepti (heterosexuali?), de ce au nascocit alte planuri (au devenit peste noapte, homosexuali)? De ce, spre exemplu, tu, Preafericitule, urmand calea dreapta, nascocesti alte planuri? Si ce se intampla cu Liberul Arbitru, oferit tot de Dumnezeu?

De cand aveti voi, oameni din carne si oase, nascuti din FEMEI (necurate), dreptul de a spune ce este bine si ce este rau si de a impune asta altor oameni? De ce voi, oameni din carne si oase, aveti dreptul sa selectati ce scrieri ar trebui sa faca parte din Canon si de ce aveti dreptul sa le interpretati cum doriti voi? Tu, Daniel, nu te-ai nascut dintr-o mama virgina, asa-i? Nu esti nici Mesagerul lui Dumnezeu (inger) nici Profet nici Mesia nici macar Sfant. Asadar ce anume iti ofera tie DREPTUL de a lua DREPTUL altor oameni, poate, mai DREPTI si mai invatati intr-ale Divinului decat tine? Coroana falsa de pe cap? Barba? Influenta pe care o ai asupra unor oameni inculti, sarmani dar tot cu liber arbitru? De fapt, nu esti nici persoana politica pentru a avea dreptul de a cere schimbari politice ale statului. Pam pam!

Inteleg un lucru si sunt de acord cu el… de fapt, recunosc, il inteleg dupa ce mi l-a prezentat Cristian Tudor Popescu…. si anume:

Casatoria ca si act/rit religios crestin apartine bisericii Crestine, iar schimbarea legilor si al ritului crestin va putea fi schimbat numai si numai de catre cel care l-a instaurat si anume Biserica. Va sa zica, nimeni nu-i poate cere Bisericii Ortodoxe Romane sa isi schimbe ritul de mii de ani la cererea unor non-clerici, la fel cum nu ii poti cere lui Mark Zuckerberg sa renunte la ideile sale de conducere ale propriei afaceri, fondate si conduse de el. Nu iti place, nu te obliga nimeni sa faci parte nici din BOR nici din Facebook.

Dar tu vii sa ceri interzicerea casatoriei ca si act civil, care apartine unui stat, nu interzicerea casatoriei religioase, care apartine Bisericii. Iar in acest stat tin sa-ti amintesc ca exista multe alte religii, secte, etc. Sunt chiar si foarte multi atei. Cu aia ce faci?

Aaa.. stai ca inteleg ce zici tu. Sa se continue traditia si civilizatia, nu? Dar stai ca intre timp, s-au nascut persoane gay din parinti heterosexuali. Va sa zica, casatoria parintilor heterosexuali nu a garantat salvarea traditiei si a civilizatiei (oricum traditia si civilizatia s-a schimbat de la an la an, de la “facerea omului”)? Pentru ca biologic/medical vorbind, homosexualitatea nu-i o boala pe care sa dai vina… sa fie ceva sociologic?

Ba nu.. de fapt, vrem sa salvam umanitatea de la extinctie, nu? Doi barbati nu pot naste un copil, de acord… dar il pot creste, nu? Mai bine copii violati si batuti in orfelinate decat crescuti de doi barbati cum sunt, spre exemplu, Perry si Lestat (un cuplu gay din Romania care cresc doi copii.. doi copii care la varsta de 3 ani inteleg 4 limbi)?

Daniel, permite-mi te rog, sa-ti mai adresez o intrebare.

Daca aceasta uniune Sacra are si a avut rolul de a pastra traditia, civilizatia si invataturile drepte si bune, atunci de ce umanitatea trece si a trecut prin atatea schimbari de traditii, invataturi, nedreptati, rele si nenorociri? De ce, Doamna iarta-Ma, au existat si exista atat rau si nedreptate pe Pamant, chiar si dupa nasterea Bisericii (Ortodoxe si/sau Catolice) comparativ cu nenorocirile prin care trecea umanitatea de dinainte de nasterea Bisericii (apropo, ‘nasterea’ asta a Bisericii a luat fiinta tot prin unirea unei femei cu un barbat, sau a mai multor barbati?) si chiar dupa ce Bunul Dumnezeu a distrus Sodoma si Gomora din cauza homosexualilor? Fight fire with fire scrie-n Biblie sau doar pe un album Metallica?

Cand voi primi un raspuns plauzibil si logic, eu, Filip Pruncu, cetatean cu “drepturi” al Romaniei, iti voi saruta mana (ca unei doamne, ca asa se obisnuieste la voi).

Nu vreau sa-mi spui ca este mai bine sau mai rau decat inainte de Biserica si/sau Crestinism, pentru ca asta ar fi cea mai mare prostie pe care ai putea sa o spui. Au existat nenorociri mari si nedreptati si inainte de voi, doar ca voi sustineti ca de la nasterea si moartea/sacrificiul Domnului si Bunului Iisus (C)Hristos lumea isi putea spala pacatele si isi putea da un ‘reset’, dar iata, nici moartea fiului lui Dumnezeu n-a rezolvat prea multe. Nici faptul ca voi, cei care aveti misiunea Divina de a tine acest curs al curateniei spirituale si de a pastra invataturile lui Iisus nu a dat mari rezultate.

Stim bine amandoi toate acestea, doar ca numai unul din noi recunoaste. Stim ca focul nu stinge foc. Stim amandoi ca si Crestinii au fost interzisi, torturati si omorati de catre ‘pagani’ din aceleasi motive pentru care si Crestinii au interzis, torturat si omorat alte oameni, respectiv pagani, eretici, vrajitoare, etc. (initial erau diferente intre aceste categorii de pacatosi si astfel pedepse diferite).

Avem un Dumnezeu autoritar cu o Biserica autoritara cu parinti/familie autoritara… si nimic nu s-a schimbat. Interzicem, obligam, pedepsim…. pentru ce? si ce anume?

Leave a Reply