Exercitii pentru rezolvarea planurilor

Urmatorul exercitiu pe care vi-l propun este inspirat din Meditatia 6 din cartea Complete Book Of Demonolatry de S.Connolly.
Ideea acestui exercitiu este de a va evalua toate slabiciunile, toate abilitatile si a le pune in aplicare pentru a rezolva anumite planuri de viitor.

Fiecare are nevoie de anumite ritualuri pentru a rezolva unele probleme. Pentru a se lasa de fumat spre exemplu, unii oameni apeleaza la exercitii de respiratie (pranayama s.a.m.d.) si anumite trucuri de a fenta nevoia si instinctual de a fuma.
Asta se poate face in mai toate problemele, insa inainte de asta este nevoie de a ne cunoaste cu adevarat abilitatile si slabiciunile si a le pune la punct.

Faceti trei liste pe foi separate cu :

1. Toate slabiciunile: Fiti obiectivi, nu autodistructivi.
2. Toate abilitatile/punctele forte/talentele. Lucruri pentru care sunteti apreciati, lucruri de care va ajutati de obicei, lucruri care va plac foarte mult la propria persoana, lucruri la care va pricepeti cel mai bine.
3. O lista cu toate planurile pe care vreti sa le puneti in practica. Fie rezolvarea unor probleme, fie lucruri pe care vi le-ati propus sa le faceti. Ideea e sa fie cat mai realiste si nu lucruri imposibil de atins. Asta poate insemna si un simplu program de genul ‘sa ma trezesc in fiecare zi la ora 12’ Apoi marcati fiecare plan si alaturati-l unui termen dintre acestea: (1 zi pana la 6 saptamani), (6 saptamani pana la 1 an), (1 an si mai departe). Nu va temeti de planurile pe termen lung. Acestea vor fi cele mai apreciate intr-un final. Spre exemplu eu mi-am propus ca pana la 20 de ani sa fiu un autor publicat. Timp de multi ani am scris articole si eseuri si am muncit la ele, le-am modificat, editat si toate cele.. pana la urma a iesit o carte, care am reusit sa o public.

In tot acest exercitiu exista un truc la care puteti apela fie ca sunteti oameni spirituali fie doar niste oameni creativi.
Ideea sta in felul urmator. Alegeti dintr-o lista (ierarhie) de demoni sau ingeri unul care sa va ajute. Spre exemplu, daca slabiciunea ta este lipsa de organizare, puteti alege demonul Abbadon care in Ierarhia Dukante are rolul de consilier si poate ajuta la astfel de probleme. Daca sunteti foarte nervos si purtati multa ura, puteti apela la demonul Rosier sau Ashtaroth. Acelasi lucru il puteti face si cu ingerii.
Daca nu va surade ideea de a lucra cu demoni sau ingeri sau alte fiinte de genul asta, puteti apela la alte personaje la fel de capabile. Exista universul Star Wars, Star Treck, Power Rangers, Pokemon. Puteti alege de acolo un personaj care sa va tina companie in aceasta perioada.
Pentru fiecare slabiciune lucrati cu acel personaj, meditati asupra slabiciunii si al personajului si incercati ‘impreuna’ cu personajul si puterile sale sa distrugeti aceasta slabiciune. Este pur si simplu, un exercitiu psihologic. Cu putina imaginatie si creativitate, deschideti o alta lume in care veti duce lupte pentru binele lumii reale.
Pentru fiecare abilitate/talent lucrati impreuna cu acel personaj pentru a dezvolta acea abilitate.
Asta e ce se poate numi ‘magie psihologica’. Dar nu uitati ca la fiecare act de magie este nevoie sa va implicati cu totul. Asta inseamna ca daca doriti un job mai bun, ati face bine sa mergeti sa depuneti cv-uri, sa completati acte, sa mergeti la interviuri. Nu totul cade din cer.

O data pe saptamana – luati o abilitate care se leaga de un plan pe termen scurt si gasiti personajul corespunzator. Meditati asupra situatiei. Faceti un ritual pentru a va concentra asupra situatiei. Puteti include rugaciuni. Completati acel plan. Cum ati rezolvat acel plan, taiati-l de pe lista.

O data pe luna – luati o abilitate care se leaga de un plan pe termen lung si gasiti personajul corespunzator. Meditati asupra situatiei. Faceti un ritual pentru a va concentra asupra situatiei. Etc

Nu va lasati pagubasi daca rezultatele nu se vad imediat. Multi actori si actrite au trecut prin tone de auditii inainte de a deveni faimosi. Multe printese au trebuit sa sarute multi broscoi pentru a gasi un print.

Discussion

  1. Trackback: Best of Pruncu | Pruncu January 21, 2014

Leave a Reply