Cersetorii

Nu`i mai suport frate… NU-II-MAI-SUPORT ! La fiecare iesire din casa trebuie sa dau fie un leu, fie o tigara, fie o palma peste bot.

Stii cand mergi pe strada si iti iese`n cale cat`un jeg, de obicei puradel de tigan (nu`s rasist!) si te tot fute la cap sa ii dai un leu doi trei ? Le dau… benzina si foc! Nu pentru ca cersesc. Ci pentru ca vin la tine sa iti ceara bani sau tigari, le zici ca nu ai sau nu dai, si ei tot insista (mai baga si o cantare cat esti in jurul lumii sa pari si tu bo$$), si dup`aia te injura si te scuipa. Fuck off !

Azi trecand pe la Piata Universitatii aud de undeva de la cativa metri un strigat cu ‘BA ! Imi dai si mie o tigara?’ … moment in care eu ar fi trebuit sa ma opresc din drum, sa merg x metri pana la jegul uman care statea bine merci tolanit pe bordura, sa scot din pachet tigara, sa`i dau barem si foc… ca saracu n`are. Ok ok.. se intampla. In momente de criza mai cer si eu o tigara, dar nu urlu dupa straini pe strada cu ‘BA’. Daca cersesti, macar fa`o profesional. Ca tot le zicea bine Dinica, ‘mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste pomana !’. Si apropo de acest minunat citat, este luat din filmul Filantropica care povesteste exact ce se intampla in lumea cersetoriei. Totul este o mafie, bine organizata, pe care noi ca prostii o intretinem cu bani buni dati din sufletul nostru slab si naiv. Invata ca ce ceri ti se va cere inapoi curand, c`asa e viata.

Un singur cersetor ma impresioneaza fara cuvant, si acela este batranul. Batranul care are o istorie in spate, care a fost invins de lume dupa nenumarate lupte. Nu`i om care sa nu lupte cu viata. Dar acestia au cedat. Simplul gand ca acea persoana firava si bolnava abia`si misca curu din loc si sta o zi intreaga in frig, fie ca vrea sa puna o paine pe masa sau sa nu isi ia bataie de la mafioti, ma impresioneaza. Este defectul meu. Nepotii i`au lasat, fie le`au furat banii si casa, fie i`au uitat… si nu de putine ori, acestia nu cersesc, ci isi vand ce mai au ei prin casa. Si multi nici macar nu cer, pur si simplu stau acolo sperand ca cineva ii va baga de seama si ii va ajuta. Pe astia da, i`as ajuta cat as putea si ii ajut cat pot. In acest moment ma simt ca Michael Jackson in Heal The World dar fuck it, asta`i viata prietene.

Leave a Reply