Ce ne mai jucam ?

Desi la 20 de ani sotronul nu mai e pe locul 1 (nici n`a fost..), iote ca am si eu micile mele placeri vinovate.

Desi nu sunt un gamer, am cateva jocuri pe care daca le instalez, nu le inchid pana nu le termin (mai greu cu Sims-ul).

Hai numa sa fac o lista scurta cu niste jocuri pe care vi le recomand din toata inima.. in schimb, poate recomandati si voi ceva fain ca am prea mult timp liber se pare.

1. Legacy Of Kain (Action-Adventure)

Lokdefiance Pe primul loc este fara discutia seria Legacy of Kain. Are un loc special la mine`n inimioara.

Seria este alcatuita din 5 jocuri cu legaturi intre ele, iar ordinea vine cam asa:

Blood Omen 1, Soul Reaver 1, Soul Reaver 2, Blood Omen 2, Legacy of Kain Defiance.

N`o sa dau acum detalii despre joc ca mi`ar lua cel putin o zi intreaga. Storyline-ul este considerat unul din cele mai bune si complexe din toate jocurile, si pe buna dreptate, cand treci cu (virgulaaaa) caracterul de`am pula pe langa niste pereti pictati care abia se vad, nu observi cum picturile murale iti explica lunga si fantastica istorie a lumii Nosgoth.

Vampiri, Hyldeni, Saraphani.. cam de astia i vorba.

Vreau sa zic ca prima oara cand am jucat Blood Omen 2 (primul joc din serie pe care l`am jucat) aveam PS2 fara memory card si eram atat de into it incat am stat 2 zile non-stop sa-l termin (cu pauze de buda, of course). Frumos, singur, pe intuneric, in my little Nosgothic world…

MUST HAVE !

2. Mafia I (third-person shooter)

MafiaUSCovMai ales ca sunt pasionat de Mafia italiana. La fel ca LoK, un super story-line.

La fel, nu prea merita sa povestesc despre ce e vorba, asta gasiti pe net.

Are un gameplay destul de usor si simplu.

Muzica este absolut GENIALA! Dixieland si Jazz Mafia Style perfect pentru a te baga in atmosfera anilor 1913 (cand se petrece actiunea). A castigat foarte multe premii pentru coloana sonora.

Merita incercat daca iti plac jocurile de tip GTA.

3. Counter-Strike 1.6 (First-person Shooter)

cs_cleanNu prea mai are nevoie de introducere sau ceva. Militian sau tigan, una din doua… pui boNba, fugi, vine politia, o dezamorseaza si toate cele…

E un joc de skill, tactica, atentie si reflex. Destul de greu pentru cineva nou la jocurile tip shooter.

Se joaca cel mai mult in multi-player.

 

4. Sims 1, 2 & 3 (Life Simulation)

Sims_2_consoleNici asta nu prea are nevoie de descriere… il joc de cand s-a lansat prima varianta si nu vreau sa`l instalez de frica ca imi pierd viata ca fanii W.o.W.

Totul tine de imaginatie… creezi caractere, le construiesti casuta, le controlezi viata cu tot ce se poate si astepti sa moara… si ai dracu, mor incet.. la fel si tu.

E un joc pentru toata lumea. Copii, parinti, bunici si strabunici.

Cu alte cuvinte: Do the shit you can’t do in real life!

 

5. Claw a.k.a. Captain Claw (Arcade/Platform)

clawscanEi uite un joc pe care n`o sa`l uit niciodata. Pe cat de vechi e, p`atat de greu si interesant e.

Il jucam pe cand eram copil de 7 ani, si incercam sa trec de al 3-lea nivel. Mi`a luat cativa ani sa`l termin si sincer.. it was worth the effort !

E vorba de un motan basit care`i pirat si e`n cautare de comori.

E un joc de tip Mario sau Prince Of Persia… sari peste chestii, scoti sabia, faci magie, pui bombe.. si colectezi cristale si parti din harta pentru a ajunge la urmatorul nivel. Exista si bossi, muisti rau fiecare ca de multe ori am plans de nervi.

Cu alte cuvinte, e un clasic de nota 10 care va ramane in lista mea de favorite.

6. James Bond – Nightfire (first-person shooter)

007_-_Nightfire_CoverartUn shooter captivant dar cu o grafica groaznica. Elegant ca si insusi agentul 007, are niste misiuni relativ grele la care trebuie sa iti pui mintea la contributie. Tot felul de gadget-uri dubioase de care trebuie sa stii sa te folosesti la momentul potrivit.

Cu putina rabdare si hotarare, intri usor in lumea Top Secret plina de femei cu nasu pe sus, cocktailuri scumpe si arme de foc.

Important de mentionat e ca are misiuni foarte lungi. Defapt jocul in sine este foarte lung dupa parerea mea.

 

7. Shivers 2: Harvest of Souls (adventure)

Z0047365Un alt clasic pe care il jucam cand eram mic. Ideea e ca eu n`am trecut niciodata de prima misiune… eram prea mic si prost, dar era atat de dark si interesant incat ma chinuiam fff mult sa ma prind care`i shmenu.

Ideea de baza e sa rezolvi tot felul de probleme gen puzzle ca sa ajungi sa iti salvezi prietenii care au fost capturati. Te plimbi printr`un hotel dubios cu oameni dubiosi, noaptea evident si cauti indicii.

La fel, trebuie sa ai ceva cap ca sa termini jocul. Eu n`am avut… but i’ll be back !

Alte jocuri demne de mentionat ar fi: Mortal Kombat 4, Virual Fighter 2, Playboy Mansion, Mafia 2, World Snooker Championship 2007, Fifa Online 2, Grim Fandango, Age Of Empires I si II, The Witcher, Vampire: The Masquerade, Blood Rayne, Diablo 1 & 2.

Leave a Reply