Music is Music. Goa is an experience!

Desi cu siguranta nu multi ati auzit de Goa Trance, este un stil foarte apreciat peste hotare. La noi scena Goa s`a dezvoltat foarte putin si prost, trecand de la o muzica pur spirituala la ceva mult prea superficial, anume Dark Psy-ul.

Daca ar fi sa dau o descriere acestui stil de muzica, as spune simplu… Music is Music. Goa is an experience.

In toti acesti ani am ascultat, studiat, simtit si trait o gama foarte larga de muzica. Insa nici un stil nu mi s-a parut atat de fermecator precum Goa Trance-ul. Este ceva ce iti trezeste simturi pe care nu le`ai simtit niciodata. Si ce poate fi mai interesant decat o muzica fara cuvinte care iti transmite… mii de sentimente ?

Facand parte din categoria muzicii Rave, este adeseori asociata cu drogurile psihoactive/halucinogenice. Este adevarat, ca facand apel la aceste substante mintea intercepteaza si preia mesajele (care sunt in mare parte subliminale) intr`un mod mult mai satisfacator. Insa nu este o regula.. este o muzica total spirituala, care daca ai urechea si inima antrenata pe ritmul binaural o poti simti cu toata fiinta, trecand la o faza de constiinta elevata. Te poate duce intr`o lume a zeilor si a intelepciunii, a pacii.

Cand 200 de oameni danseaza in jurul tau la un party pe ritmurile Goa, este un transfer de energie pozitiva care invaluie toata zona precum un camp energetic gata sa te duca intr`o alta dimensiune.

Istoria acestui stil de muzica a luat nastere undeva pe la sfarsitul anilor 80 in Goa, India, pe cand statul era invadat de miscarea hippie. Ca stil de muzica electronica s`a dezvoltat abia la inceputul anilor 90, dupa parerea mea 95-98 fiind anii de gratie ai stilului.

Un nou sound a aparut la scurt timp, fiind numit Psychedelic Trance. O forma, dupa spusele unora, ‘evoluata’ a muzicii Goa Trance. Diferenta in mare se spune ca ar fi intre sound-ul ‘organic’ al Goa Trance-ului si sound-ul ‘electric’ al Psy-ului.

Mai multe stiluri au nascut din Goa, precum Psy-trance, Fullon (un stil mai.. de club), Dark Psy si Psybient (psytrance/goa pe ritmuri ambient)

Mai multe informatii le puteti gasi pe internet.

Nume de referinta in Goa Trance/Psy/Fullon:

Astral Projection

1200 Micrograms

Afgin

Asia 2001

Astrix

Blue Planet Corp

California Sunshine

Chi A.d.

Crop Circles

Dimension 5

Electric Universe

Etnica

Filteria

Goasia

GMS

Hallucinogen

Jaia

Man With No Name

Message From God

Miranda

Moonweed

One Man Game

Pleiadians

Protoculture

Power Source

SYNSun

Talamasca

The Muses Rapt

Transwave

Total Eclipse

Vibe Tribe

Vibrasphere

X-Dream

X-Noise

artisti autohtoni demni de mentionat ar fi Atma (fullon), E-Mantra (goa/psy) si Djane Roua (goa/psy).

Goa Gil explica experienta Goa (“I always said that Goa party is not just disco under the coconut tree. It’s an initation”)

Unnatu – Purification (Old School Goa Trance)

Pruncu’s Goa Trance Collection (Playlist)

http://www.youtube.com/604sonnelion

DANCE WITH YOUR SOUL AND ENJOY THE JOURNEY THAT THE MAGICAL RHYTHM IS TAKING YOU THROUGH !!!

Leave a Reply