Să-l cunoaștem pe Ioan Petru Culianu

Nu este ușor să-l citești pe Culianu. Asta mi-am dat seama când aveam 22 de ani. Dar să-l înțelegi și să-l cunoști pe Culianu este și mai greu, asta mi-am dat seama în ultimii ani.

O mare personalitate, un mare erudit, un român care ar fi putut deveni probabil cel mai mare istoric al religiilor, depășindu-l pe Mircea Eliade.

Moshe Idel ar avea multe de vorbit despre amandoi, și asta și face în primul video pe care vi-l propun să-l urmăriți. Oare cum ar fi ieșit cartea pe care cei doi și-au propus să o scrie? Două minți strălucite, elite în lumea academică, lucrând împreună la un subiect ce-i interesează în egală măsură.

O altă mare personalitate în lumea academică care are multe de spus despre Culianu și care l-a cunoscut este Andrei Oișteanu. Acesta ne prezintă multe detalii interesante în video-ul de mai jos.

Despre Dana Jalobeanu probabil știu doar cei din universități și cei ce studiază filosofia, însă este o adevărată comoară plină de cunoaștere, iar în clipul de mai jos îl are ca invitat pe Horia Roman Patapievici. Împreună, încearcă să ni-l arate pe Culianu, atenționând că nu este lucru ușor de făcut, astfel că o fac cu mare grijă într-o discuție foarte interesantă.

https://www.youtube.com/watch?v=UYNGNe0wLSg