Extremism ieftin

Nu suport extremismul de niciun fel, fie ca-i vorba de “dreapta” sau de “stanga”, ca-i USR sau AUR, ca-i x sau y. Extremismul denota o lipsa de flexibilitate, de echilibru. In plus, face ca obiectivismul sa se piarda. Iar in zilele noastre, acest dezechilibru este tot mai accentuat, din ambele parti.

Dar, ce tot vorbesc… in ziua de azi nu mai exista comunicare in general, decat polemici ieftine si agresive, in rest, tacere. Observ de ceva timp ca tot mai multi imi dau sau isi dau unfriend din cauza unor lucruri cu care nu sunt de acord, in loc sa stea sa comunice. Un om inteligent, matur, ar trebui sa fie capabil sa comunice, sa spuna civilizat “uite, aici nu sunt de acord, dar accept parerea ta” sau, daca o iei pe aratura, sa iti atraga atentia.

Nu, nu mai exista comunicare, exista doar o atitudine agresiva sau pasiv-agresiva. Societatea este foarte dezbinata, fie ca vorbim despre Covid, fie ca vorbim despre drepturile LGBT, fie ca vorbim de etnii, de religie etc. Lipsa comunicarii mi se pare o trasatura regresiva, in aceasta societate care se bate cu pumnii in piept ca este atat de progresiva.