Detaliu important legat de vaccin, ignorat sau necunoscut

Articolul a fost publicat inițial pe cristoiublog.ro

În această goană după vaccin, mulți deja s-au programat sau vor să se programeze pentru vaccinul anti-Covid-19. Îmi pare bine că vor să se protejeze, însă un detaliu important pare că scapă publicului, pentru că este „prost informat”, după cum a spus și Prof. Dr. Dorel Săndesc: „Oamenii nu trebuie mințiți, informațiile trebuie transmise în mod onest”. Doctorul Dorel Săndel consideră că o campanie de vaccinare bazată doar pe informații pozitive despre vaccin nu este o campanie sinceră, ci mai degrabă una electorală, care nu trebuie să existe.”[1].

Detaliul la care mă refer este legat de transmiterea bolii în urma vaccinării. Încă nu se știe dacă oamenii vaccinați îi pot infecta pe cei care nu s-au vaccinat, iar dacă așa ar sta lucrurile, ar însemna că nu îi mai protejăm pe ceilalți cum s-a tot “strigat” până acum, ci doar ne protejăm pe noi înșine. Vaccinul este făcut pentru a te proteja pe tine, dezvoltând imunitate, însă nu se știe dacă după ce te-ai vaccinat îi poți infecta pe ceilalți. Asta schimbă, după părerea mea, foarte mult situația, fiindcă în loc să se diminueze răspândirea virusului, mai degrabă ar amplifica-o, cel puțin teoretic (practic, nefiind încă dovedit).

Am considerat că este important să fac această precizare întrucât în urma discuțiilor cu mai multe persoane care voiau să se vaccineze, aceștia nu cunoșteau și acest aspect important, dar ascuns în campania de vaccinare.

Pentru a vă convinge, există destule surse oficiale care preciează acest lucru. Pe website-ul oficial al Comisiei Europene, ni se comunică:

Putem răspândi totuși boala dacă am fost vaccinați?
Nu se știe încă. Pentru a se aprecia efectul vaccinului în ceea ce privește prevenirea infectării asimptomatice, vor fi necesare evaluări suplimentare, inclusiv date rezultate din studii clinice și din utilizarea vaccinului după autorizare.

Prin urmare, deocamdată, chiar și persoanele vaccinate vor trebui să poarte măști, să evite aglomerările din spațiile închise și să respecte distanțarea socială, etc. Alți factori, inclusiv numărul de persoane vaccinate și modul în care se răspândește virusul în comunități, pot de asemenea determina revizuirea acestor orientări.[2]

Pe website-ul vaccinare-covid.gov.ro, ni se comunică astfel:

Persoanele vaccinate le pot infecta pe cele nevaccinate?
Obiectivul principal al studiului de faza 3 pentru vaccinul Pfizer/BioNTech, aprobat condiționat în Uniunea Europeană, nu a presupus măsurarea transmisibilității SARS-CoV-2 după vaccinare, ci demonstrarea eficacității pentru prevenirea bolii Covid-19. Date despre măsura în care o persoană vaccinată mai poate transmite virusul urmează a fi generate, colectate și analizate în perioada următoare. Experiența cu alte vaccinuri arată că în general o persoană vaccinată transmite într-o mai mică măsură agentul patogen, dar această ipoteză trebuie validată și pentru SARS-CoV-2.
[3]

Acestea sunt surse oficiale, însă aceeași problemă a mai fost semnalată și de alte website-uri.[4]  [5]
Intențiile bune, dacă nu sunt manifestate în mod corect, pot face mai mult rău decât bine, așadar cred că oamenii ar trebui să fie informați mai corect prin această campanie și să se gândească bine înainte de a face vaccinul. Dacă până acum era vorba de a-i proteja pe ceilalți, cred că ar trebui să o aplicăm în continuare.

Acum o oră am urmărit (întâmplător, fiindcă nu mă uit la televizor) o emisiune cu mai mulți medici invitați. Se pare că ceea ce era valabil până acum s-a schimbat, așadar conform experților (nu știu câți dintre ei), persoana vaccinată nu transmite virusul. Mă întreb dacă toate link-urile către sursele oficiale pe care le-am oferit în acest articol vor fi de asemenea modificate.

Să mai înțeleagă cineva ceva, după aproape un an de bâlbe medicale, din știința care ar trebui să se bazeze pe dovezi și nu pe părerile împărțite ale milioanelor de medici. Oare dacă pui la microscop același virus și se uită trei experți, văd trei lucruri diferite? N-ar trebui să fie o știință exactă? Sau este una bazată pe teorii, precum cea a somității Streinu-Cercel care spune încă de pe acum ce vom face și cum va fi în 2023, omul care nu doar prezice viitorul, dar parcă îl și dictează (deși cam orice a ieșit pe gura acestui expert a fost contrazis).


Multă sănătate tuturor, vaccinați sau nevaccinați, să trecem cu bine peste această perioadă!


[1] https://playtech.ro/stiri/medic-celebru-avertisment-alarmant-despre-vaccinare-oamenii-nu-mai-pot-fi-mintiti-263771

[2] https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/ro/QANDA_20_2467

[3] https://vaccinare-covid.gov.ro/resurse/intrebari-si-raspunsuri/

[4] https://www.mediafax.ro/externe/pfizer-nu-stie-inca-daca-cineva-care-a-primit-vaccinul-anti-covid-19-mai-poate-transmite-virusul-19768707

[5] https://alephnews.ro/sanatate/specialistii-avertizeaza-ca-virusul-poate-fi-transmis-si-dupa-vaccinare-care-este-explicatia/