Si daca tot am inceput sa vorbim despre proasta informare…

Am primit add (sau am dat add?) pe Facebook unei vechi prietene (amica sau cunostinta ar fi mai potrivit). Nu ne-am mai vazut de cand aveam 10-11-12 ani. Nu voi da numele persoanei, pentru ca sunt baiat bun, dar am pastrat si conversatia, pentru ca’s si baiat destept. Dar voi posta ce am scris acolo, nu pentru a ataca acea persoana, ci pentru a critica anumite trenduri si anumiti scriitori si carti (cum am facut in articolele anterioare). Pentru ca lumea de astazi, in mod paradoxal, se hraneste cu informatie proasta, desi exista extrem de multa informatie buna, gratuita sau la un pret decent, la care oricine are acces (exista, ce-i drept, si unele publicatii academice care pot ajunge si la 200-300$, dar depinde de editura universitatii si de subiectul tratat).

Sunt foarte selectiv cu oamenii pe care ii am in lista de Facebook, dar si in viata reala, asa ca dupa ce mi-am deschis un nou profil de Facebook, am scris urmatorul mesaj:

Un mic avertisment (oare asta o fi cuvantul?) pentru persoanele noi in lista mea.

Inainte sa-mi inchida Facebook contul anterior, aveam in lista de friends numai oameni apropiati in care aveam incredere, fiind “contul personal” cum ii zic (pentru ca mai am un alt cont, pentru altceva). Nah, nu stiu pe cine am suparat, cum si de ce, dar m-am trezit cu contul sters dupa vreo 10 ani de cand il foloseam

Ei bine, am deschis dupa aceea acest cont, si la fel, voiam sa tin in lista doar persoanele apropiate si pe care le cunosc (ba chiar mai putine persoane decat aveam pe celalalt cont). Dar, s-a intamplat sa dau de persoane si prieteni vechi pe care nu i-am mai vazut de mult, de care n-am mai stiut nimic si care n-au mai stiut nimic de mine. Am primit friend requests, am trimis friend requests. Nu stiu cat de bine e, ideea e ca voiam sa reiau legatura cu unii dintre voi.

Insa, daca tot ne avem aici intr-o lista numita “friends” ar trebui sa va atrag atentia asupra unor aspecte.

Stiti ca intotdeauna am fost mai “ciudat” si mai “diferit”. Ei bine, nu m-am schimbat prea mult. M-am maturizat, sau asa imi place sa cred, dar unele lucruri nu se pot schimba pentru ca asa este personalitatea omului, asa este el in esenta lui. Unii, ca sa para mai bine in ochii lumii, isi ascund esenta, isi ascund adevarata fata, dar eu n-am facut asta si n-o voi face niciodata. Nu o sa ma ascund, pentru ca nu e ceva de care sa-mi fie rusine, ba din contra, asadar, cine ma accepta, ma accepta asa cum sunt. Daca nu, buton de unfriend e acolo sus. Dar ar fi pacat sa-l folosim, doar pentru ca avem pareri si vizuni diferite.

Daca va uitati sub poza mea de profil, scrie “You only see what your eyes want to see.” Si asta-i pusa cu un scop, nu doar ca vers de la Madonna. In mare parte, ce vedeti aici e ce vor ochii vostri sa vada, dar nu este chiar ceea ce pare. Asadar, cel mai bine este sa intrebati inainte sa dati cu parul.

Recunosc ca tocmai din aceasta cauza am avut retineri cand am dat add/accept, pentru ca nu prea mai am energie si rabdare sa stau sa explic oamenilor despre anumite lucruri legate de mine, dar atata timp cat discutiile vor fi civilizate si mature, sunt deschis sa explic, atat cat pot, ceea ce vedeti la mine si nu intelegeti.

Sunt anumite lucruri care ii deranjeaza pe unii oameni, ba chiar nici nu sunt tolerate (din diverse motive). Ideea e ca nu trebuie sa fim intotdeauna de acord cu ce face/zice/crede celalalt, ci doar sa acceptam. Fiecare individ este diferit, fiecare individ este inzestrat cu anumite calitati, defecte si alte aspecte. Personal, nu am nicio problema cu nimeni, indiferent de rasa lui, religia lui, orientarea sexuala etc. Am avut prieteni de toate felurile. Ce ma intereseaza la un om este ca acesta sa fie bun. Daca esti bun cu mine, sunt bun cu tine. Ce nu suport insa, este rautatea, falsitatea si prostia. Astea cred ca ar fi trebuit sa apara si in cele 7 Pacate Capitale. Dar cum s-au tot facut modificari de-a lungul istoriei la aceste 7 Pacate Capitale, poate in curand vor fi si acestea incluse.

Asadar, daca vedeti ceva (si sigur veti vedea ceva) dubios pe pagina mea, aveti doua variante: Ori ma stergeti de la friends, ori purtam o discutie civilizata. De certuri nu am timp.

In rest, toate bune si frumoase.

Ei bine, fix persoana despre care vorbeam mai sus s-a gasit sa-mi scrie la aceasta postare ca “Nu știu cum de reușești tot timpul sa ma faci sa citesc cuv cu cuv din aberațiile tale. 😀😀. Eu cred ca oricum lumea nu da 2 bani pe ce credem noi. E doar pierdere de vreme și ca de fapt nimeni nu citește cand scriem atât de mult.” Am incercat sa-i raspund civilizat, spunand ca “sunt multi oameni care mi-au citit cartile, articolele, blogurile… unde sunt foarte multe astfel de ‘aberatii’. Au si platit pentru ele. Acum, depinde cine le scrie si cine le citeste. Poate fi un idiot care scrie mult si prost si este citit de multi oameni, poate fi un idiot care scrie mult si prost si nu-l citeste nimeni, poate fi un geniu care scrie mult si bine si nu-l citeste nimeni.. la genii nu prea sta nimeni sa citeasca, ca-i un efort mental prea mare. Deci in cazul meu, nu stiu de ce sta lumea sa ma citeasca, dar o face, de multi ani. De ce o faci tu, nu stiu… plus ca-mi si scrii inapoi. Cat despre “Eu cred ca oricum lumea nu da 2 bani pe ce credem noi.” Of, ce bine ar fi sa fie asa! Doar ca… nu e! Si multi oameni au fost chiar omorati pentru ceea ce credeau sau sustineau. 🙂 Unii sunt batuti in fiecare zi pe strada.

Discutia asta era pe 22 Decembrie 2019. Mi-am dat seama ca n-o sa fie “o poveste de dragoste” cu fata asta, si din pacate cam asa a fost. Si-a tot dat cu parerea la ceea ce postam, fara sa i-o cer.. am tacut. O data, de doua ori, de trei ori.

Pe 6 Februarie am dat din nou share la postarea de mai sus, in care veneam cu urmatoarea completare (era de fapt provocata de alta tipa care mi-a dat add, fara sa ne cunoastem):

Cand am scris acest mesaj, unora li s-a parut amuzant ca trebuie sa explic niste lucruri absolut elementare despre socializare.

Dar, desi am scris asta si am dat add-uri si accept-uri, s-a intamplat fix ceea ce spuneam ca se poate intampla. Oameni care nu ma cunosc, vin aici pentru ca li s-a parut ceva interesat ce am scris candva, undeva, si mi-au dat friend request. Pe masura ce am inceput sa vorbim si sa afle anumite lucruri, au inceput sa critice fara sa astepte vreun raspuns sau explicatie, ba chiar refuzand sa primeasca vreo explicatie. Si au mai fost si alte persoane care n-au inteles ca, desi incerc sa ajut pe toata lumea si sa raspund fiecaruia si sa ma vad cu fiecare, nu pot fi tot timpul acolo pentru fiecare. O fac cu drag, cand pot. Dar cand insisti, gandindu-te numai la problemele tale fara sa te gandesti ca si eu am o viata si lucruri de facut si alti oameni cu care chiar trebuie sa ma vad (oameni mai importanti decat tine) te superi.

In concluzie, I’m not here to fucking entertain you, i’m not here to help you unconditionally and I’m not here to explain myself to you. Cu toate intentiile bune pe care le-am avut, se pare ca unii nu prea stiu care sunt limitele bunului simt, prin urmare, voi incepe sa dau unfriend. Daca mai sunt altii in lista care considera ca nu suntem pe aceeasi lungime de unda, care nu sunt de acord si care sunt deranjati de ceea ce sunt/gandesc sau chiar postez, ii rog sa ma scoata chiar ei din lista, fiindca nu stiu care mai e deranjat si din ce motiv.

Cand cineva te primeste la el in casa (in cazul de fata, pagina personala de Facebook), nu vii sa ii critici stilul de viata si sa-i spui cum sa isi traiasca viata, pentru ca nici voua nu v-ar conveni sa vi se intample la fel.

Ei, cu toate explicatiile astea, fata a continuat sa-si lase parerile (proaste) pe pagina mea. M-am gandit sa fac si eu la fel, o singura data dar bine, cat s-o fac sa taca.

Si asa am gasit subiectul perfect la care sa-mi dau cu parerea pe pagina ei. Postul negru vs. Dieta.

Tot posta mandra pe Facebook ca este in post negru (nu te mandresti cu nimic cand esti in post negru) si am intrebat-o daca este vorba de post negru sau dieta, fiindca tot ce posta sub denumirea de post negru era legat de cat de putin a mancat si cat de mult a slabit, folosind chiar si o aplicatie. I-am explicat ca este o diferenta intre post negru si dieta, ca postul negru nu inseamna doar sa nu mananci, ci mai degraba sa fii curat sufleteste pe toata perioada postului, sa nu injuri, sa nu critici, sa nu ai ganduri negative si sa te rogi mult. Raspunsul ei m-a lovit ca flegma din tribuna vreunei echipe de fotbal. “Multumesc. Stiam asta! Nu am criticat, nu am avut deloc ganduri negative si m-am si rugat astazi. Dar sa stii atunci ca nu o fac ptr suflet. O fac ptr trup.” Va sa zica, postul ei negru nu este pentru suflet, nu este pentru Dumnezeu, este pentru un trup (tatuat, apropo). Apoi imi tranteste un link catre un pdf numit “Indreptar de spovedanie”. Bine ma, poate asa a inteles ea ca se tine post. O las in pace.

A doua zi posteaza ca i-a fost rau, ca a baut apa calda cu putina lamaie (alta informatie proasta legata de slabit) si a reusit sa vomite pentru a elimina toxinele, iar apoi s-a simtit la fel, s-a speriat si a abandonat postul. Asa ca o intreb din nou… “Deci pana la urma este post negru (practica religioasa) sau “post alimentar/intermitent fasting (practica pentru slabit)?” Rade si imi raspunde “e ambitie si multa vointa. Punct!” (de aici reiese o mare mandrie… stii tu, aia din pacatele capitale). Ii zic, da-i dracu de termeni, il folosim pe acela care suna mai frumos!

Apoi posteaza, alaturi de o poza de pe aplicatia ei pentru “post negru”, urmatorul citat:

Oare de ce atat de multi oameni sufera si sunt bolnavi in timp ce animalele fie in libertate, fie cele din gradinile zoologice, a caror hrana nu este constituita din alimente nici fierte, nici modificate printr-un anume proces de fabricare, raman, ca sa spunem asa, cu totul ferite de orice boala?” citat din “Ernest Gunther”

Nu m-am mai putut abtine… asa ca am postat urmatorul mesaj:

Sa te intrebi de ce sa nu mananci carne cruda, pentru ca toate animalele o fac, este ca si cum ai intreba de ce sa te speli pe maini si sa nu lingi bordurile, pentru ca toate animalele o fac.

Exista aici argumente (si logice si stiintifice), care spun ca pe langa faptul ca oamenii sunt carnivori si gatesc mancare inca de sute de mii (unii spun cel putin un milion) de ani, exista diferente biologice intre animale si om (no way, pe bune?!). Dar, chiar si animalele au anumite restrictii alimentare si hrana specifica numai speciei lor. Unele animale sunt ierbivore, altele carnivore… dar vezi, ca cele carnivore isi vaneaza hrana si o omoara pe loc, asa cum faceau si stramosii nostri (teorie pe care se bazeaza multe astfel de diete precum cea a domnului Gunter pe care l-ai citat, dar care stramba din nas cand vine vorba de omorat animale cu propriile maini. deci sa facem precum stramosii nostri si precum animalele… dar nu chiar). Ah, si mai sunt si animale care mananca cadavre. 😀

(apropo, cum poate spune cineva ca animalele sunt “cu totul ferite de orice boala”?! nu trebuie sa fii medic, trebuie sa fii logic si sa traiesti in lumea asta ca sa stii ca multe animale sufera de multe tipuri de boli, multe boli pe care le avem si noi)

Ernst Gunter (nu Ernest Gunther cum i-ai scris numele) a fost de profesie…. pictor si pe acoluri sculptor. Si pe acolo, cand avea inspiratie, facea experimente de dieta asupra tatalui sau muribund, va sa zica, nu a fost doctor si nici nutritionist de profesie.. nici istoric, antropolog etc. A facut cateva studii in Florida (intre anii 50 si 70… in era flower power… wow ce coincidenta! Flower Power fiind acelasi lucru ca si Lebensreform din secolele 19 si 20, din care se si trage miscarea Flower Power, sau miscarea Greta Thurnberg din ultimii ani) si apoi, fiind asaltat de oameni in satul din care provenea, a inceput sa dea sfaturi despre dieta raw food (din nou, fara a avea dreptul legal de a face asta). Un fel de baiat din Berceni care merge la tara si, ca sa scoata un ban, le vinde baliverne babelor de acolo, care neavand studii, il cred pe cuvant. S-a gandit apoi sa scrie o carte, pe care a publicat-o in 1979 si care, cand a inceput sa fie tradusa a devenit best seller abia prin 2009 (in cateva tari.. precum Romania…). Gunter a murit la 80 de ani (r.i.p. Gunter)… bunica-meu se apropie de 100 de ani si mananca numai mancare gatita, si parizer si multe alte chestii (a si fumat).

Evident, ce facea Gunter nu era nimic revolutionar, au fost multi alti “nutritionisti” inca din secolul 19 care recomandau acest tip de alimentare. Stii tu.. pe vremea cand ti se administra heroina ca si medicament (cum facem astazi cu marijuana si mai nou cu psihedelicele) sau cand ti se scoteau dintii prin cele mai dureroase metode, sau cand bolile psihice nici nu erau cunoscute, sa nu mai zic tratate. De atunci au tot aparut carti scrise de fel si fel de indivizi fara studii de specialitate, si sunt cumparate de indivizi (fara studii de specialitate), ca mai apoi cand indivizii acestia se imbolnavesc, intervin cei de specialitate ca sa-i trateze. Bineinteles, nici atunci medicii de profesie nu incurajau ceea ce promovau acestia, si evident, nici acum, si exista mii de studii care argumenteaza clar de ce.

Daca faci un mic research, vei vedea ca majoritatea celor care dau astfel de sfaturi de nutritie nu sunt de profesie medici, ei vin din cu totul alte domenii. Si vei vedea de asemenea, ca totul este o industrie (ce paradox! cei care dau vina pe industria farmacologica si industria alimentara au creat tot o industrie).

Au aparut zeci, sute de diete si tipuri de alimentare. Atkins, Dukan, Kimkins… sau cele de genul “raw food, low fat, low carb, detox, alkaline etc.” sau trendul ala cu mancarea “bio” (un bullshit dovedit). Astea fiind cele mai populare. Ce este interesant este ca fiecare spune ca dieta lui este cea mai buna, doar ca toate difera… deci toate sunt bune desi difera, sau niciuna nu-i buna, sau exista un singur sfant in toata povestea asta? Mi se pare funny. 🙂 Cum e si cu religia. Toate religiile spun ca numai zeul lor este cel adevarat, doar ca sunt atatea religii si atatia zei… si cu toate religiile si zeii, tot exista si au existat nenorociri pe pamant. 🙂

De fapt, chiar si aceste diete se bazeaza pe medicina alternativa (a se citi: pseudo-medicina)  care aduce in discutie practici holistice si naturale (impotriva “big pharma”… aici e de discutat mult) care la randul lor vin din alte credinte spirituale numite New Age, care sunt considerate de toti expertii in ezoterism si cei din istoria religiilor ca fiind un mare mare bullshit (la fel ca si altele de genul “neo-paganism” care incearca sa readuca la viata niste traditii care nici nu sunt documentate in realitate).

Miscari de genul asta au tot existat… cum a fost si inca este nebunia cu dietele (pe care unii le numesc “post negru” ca sa para mai fain) au fost si inca sunt miscarile anti vax, cum a fost si documentarul Zeitgeist (demolat complet prin dovezi clare aduse de academici) sau Yuval Harari (acesta fiind academician, dar foarte contestat in lumea academica) pana la miscarea Gretei Thunberg (din nou, contestata de… majoritatea oamenilor care gandesc logic).

Desi toate acestea contin parti bune si utile, extremele nu sunt niciodata recomandate. Ce este recomandat de Gunter si alti nutritionisti este foarte sanatos (eliminarea laptelui pasteurizat, consumul de fructe si legume proaspete, consumul semintelor etc.) dar cand treci la extrem nu mai este ok. Cand vrei sa tratezi bolile psihice cu droguri care de multe ori le accentueaza (marijuana, psihedelice etc.) nu e ok.

Cand vrei sa publici ceva util, dar care nu este original ci mai mult copy paste (vezi cazul lui Harari sau cel mai recent caz, cartea “Epoca Intunecarii” a doamnei Nixey, ambele facand furori in Romania si devenind best-seller, desi niciuna nu aduce nimic nou, ci doar repeta ce s-a mai spus de multe ori, ba chiar de multe ori o fac prost cand aduc propriile argumente) nu prea mai este util decat pentru cei care in loc sa citeasca macar 10 carti despre subiectul cu pricina, prefera sa citeasca una singura, ca-i mai usor. Si evident, de ce sa citesti ceva academic, pentru ca este plictisitor si greu, mai bine citesti ce scrie o jurnalista care a avut cativa ani de studii la Cambridge dar nu a profesat niciodata in lumea academica.

Sau cand vrei sa salvezi lumea, cum face Greta, folosind cateva argumente bune si foarte multe argumente proaste, incorecte, imposibil de aplicat etc.

Repet. Extremismul nu este niciodata bun. Problema romanilor si a oamenilor in general, este lipsa de educatie sau educatia de proasta calitate. De aceea ce-i prost va fi si ieftin si se va vinde, pe cand cei care si-au dedicat o viata intreaga studiului si au publicat articole sau carti revolutionare in domeniile in care activeaza, nu sunt cunoscuti si mor de foame, ca mai apoi sa vina idioti si sa le fure ideile (fara sa le ofere creditul cuvenit de obicei).

Pentru ca mi-ai dat sfat sa nu mai folosesc betisoare de urechi cand imi curat pipele scumpe, si sa folosesc un bat de lemn care imi distruge pipa (va sa zica, dai sfaturi fara sa cunosti domeniul), am decis sa iti dau si eu niste sfaturi. Dar utile. Ca tot pretindem ca suntem Crestini, ca tinem post negru, ca stim cu ce se mananca religia Crestina…

Dar ma indoiesc ca vei citi ce am scris. E prea mult pentru tine. 🙂 Ultima oara cand am postat ceva mai scurt si mai usor de inteles ai spus “nu stiu cum de reusesti tot timpul sa ma faci sa citesc cuv cu cuv din aberatiile tale. Eu cred ca oricum lumea nu da 2 bani pe ce credem noi. E doar o pierdere de vreme si ca de fapt nimeni nu citeste cand scriem atat de mult” (ti-am spus ca sunt multi oameni care imi citesc si admira articolele, chiar platesc pentru ele… ti-am spus si ca multi oameni sunt omorati pentru ca au credinte diferite, dar nu mi-ai mai raspuns).

Cand ti-am dat tag sa urmaresti un interviu cu un renumit neurochirurg, Academician Profesor Doctor Vlad Ciurea, mi-ai spus ca ai adormit pe la jumatatea clipului, deci… 🙂

Data viitoare sa ai argumente solide cand vii sa-mi dai sfaturi fara sa ti le cer. 😀

Numai bine!

Ma gandeam ca e destul ca sa conving femeia sa taca, cel putin sa nu-si mai expuna parerile despre mine pe pagina mea, dar imi scrie raspuns la tot ce am scris mai sus ca:

In primul rand nu imi place “tonul”. In al doilea rand daca vrei de fiecare data sa imi tii predici, fa-o in privat. In al doilea rand daca am spus niste lucruri precum adormit sau aberatii este ptr ca m-ai prins in niste momente pe care tu nu le ai , ptr ca tu ai mai mult timp pe lumea asta sa citesti, sa asculti chestii pe yt. Asa e… Eu sunt doar o mama, casnica care nu poate sa inteleaga romanele tale. Ernst (care mi-a autoscris tel Ernest) a spus ca el nu a obligat pe nimeni sa tina acea dieta. Tot ce a facut a fost pe propria lui persoana. Ca a trait in vremea Flower Power si ca oamenii atunci credeau in bunatate, fericire si libertate.

Eu sunt genul flower power, iar tu esti total opusul meu.

Mereu vei contra argumenta la ce gandesc eu.

P.S.: CU TOATE ASTEA ADOR SA ITI CITESC “ABERATIILE” IN INTREGIME!! Mereu invat ceva, iar omul cat traieste invata.

Si te rog sa nu mai vb in numele meu.

Am uitat sa precizez ca fata/femeia a absolvit si o facultate. Va dati seama ce elita iese din scolile si facultatile noastre. Iar eu care n-am nici bacalaureatul ar trebui sa fiu un prost pe langa ei. 🙂

Fie… i-am oferit ultimul raspuns:

Imi cer scuze ca nu ti-a placut tonul, nici mie nu mi-a placut cum ai venit si ai facut fix ceea ce spui tu sa nu fac la tine, adica sa tin predici. Nici tu n-ai facut-o in privat, ai lasat-o la postarile mele si la pozele mele 😀

Dar nu tonul ar trebui sa ne atraga atentia ci mesajul.

Acum, te intreb… de unde stii ce momente am eu si ce fac eu? Pentru ca daca ti-as zice, fii sigura ca n-ai mai avea ceva de spus despre felul in care imi traiesc viata, ce fac cu ea, etc.

Daca Ernst a facut pentru propria lui persoana, de ce a publicat o carte? Sa o citeasca el in mii de exemplare? 🙂

In perioada miscarii Flower Power/Hippie erau oameni care credeau in bunatate, fericire si libertate, si unii care nu credeau. La fel si astazi. Dar important este, cum spuneam, sa nu ducem acest lucruri la extrem si sa ignoram realitatea.

Spui ca esti genul flower power iar eu total opusul tau. De ce spui ca sunt total opusul tau? Nu sunt total opusul tau, si eu imi doresc bunatate, fericire, libertate, dar in acelasi timp realizez ca exista si rautate, tristete si sclavie in lume, si nu inchid ochii, incerc sa creez un echilibru.

Spui ca mereu voi contra argumenta la ce gandesti tu. Nu stiu  cate discutii am avut pana acum, daca am avut 3 sau 4 discutii, si nu-mi aduc aminte sa fi fost intotdeauna impotriva gandirii tale sau intotdeauna de acord. Nu mai folosi cuvintele astea “mereu, foarte mult, total”. Le folosesti foarte des (doar in postarea de mai sus le-ai folosit de 3 ori, in mod eronat. Arata o atitudine extremista.

Din tot ce i-am scris, singura ei problema si intrebare era unde a spus de trei ori lucruri eronate, incercand sa fie sarcastica spunandu-mi “dl profesor”.

Ii explic ca nu vreau sa continui, in primul rand pentru ca nu am timp (da, nu stau toata ziua pe youtube si nici nu stau toata ziua sa citesc, am si alte lucruri de facut care ma tin ocupat, fara sa fiu mama) si pentru ca nu vreau sa se simta atacata. Dar, ca sa inchid, ii spun ca prin acele mesaje voiam sa ii transmit doua mesaje:

1. Daca are sfaturi gratuite pe care le posteaza pe profilul meu, pot avea si eu.

2. Sa fie mai atenta la sursele pe care le foloseste.

Acum, sa nu las in confuzie totala, a trebuit sa-i explic ca a inteles gresit pana si ultimul mesaj, va sa zica, i-am spus ca a folosit 3 cuvinte in mod eronat, adica le-a folosit in mod incorect, ba chiar i le-am pus in ghilimele sa stie despre care e vorba, probabil era necesar sa-i si desenez. I-am sugerat sa se mai uite o data.

Ca sa vezi, ma trezesc cu mesaj privat si imi cere sa nu ii mai postez public ca sa nu para proasta, si ca i-am stricat ziua (in acelasi timp, folosind aceeasi atitudine de sarcasm ieftin).

In incheiere, as dori sa punctez ca informatia este necesara, dar decat sa ai informatie proasta, mai bine nu ai deloc. Daca lenea este prea mare si tu dai vina ca nu ai timp pentru ca esti mama si apoi postezi ca “daca se mai plange cineva fara copil ca nu are timp de nimic, ii trag un pumn” te rog sa-mi ocolesti profilul de Facebook, blogul si orice are contact cu mine. Exista oameni care lucreaza 14 ore pe zi in conditii mizere pe salarii mizere. AIA sunt oameni care nu au timp. Restul, sunt doar scuze ieftine. Daca nu te pricepi, macar taci in plm si nu mai raspandi informatii proaste.

10574148_1463012390605036_3062992093768606288_n

Leave a Reply