Lectii de viata

Ce-ti spun aici nu-ti va spune nimeni direct si clar, ba chiar multi vor contrazice tot ceea ce spun. Personal, ma pis pe opiniile lor, dar tu poti alege, pentru ca ai liber arbitru si un cap care-ti serveste la gandit. Dar… choose wisely, my friend.

In primul rand, vreau sa mentionez ca am mai scris despre asta in postarea Despre oameni, pe scurt. Va sa zica, ce scriam in 2012 este la fel de valabil pentru mine si astazi, desi am vrut sa vad daca nu cumva ma insel. Ei bine, nu..

Stiu ca nu-i o veste buna, stiu ca nu-i ce vrei sa auzi, nu-i cum vrei sau ar trebui sa fie… dar realitatea este caaaaa….. Nobody gives a shit about you. 🙂

Se poate, bineinteles, sa existe un atasament sau un sentiment de grija pe care ti-l poarta cineva… din obisnuinta, din datorie, din mila, etc. Da, se poate spune ca exista si un fel de dragoste, care este in directa legatura cu atractia dintre voi, insa atractia este temporara si de multe ori trece foarte repede. Dar nimeni, nimeni nu s-ar sacrifica pentru tine. Ce ai vazut prin filme, ce ai citit in carti, ce ai auzit pe la oameni ca asa este dragostea adevarata.. acelea sunt, din pacate, fantezii. Dragostea neconditionata, eterna, care transcede orice limita si invinge timpul si moartea. Acestea sunt utopii create de oameni visatori care au simtit nevoia de ceva. Realitatea insa, este diferita.. foarte diferita.

Daca ai 15-18 ani, vei vedea pe parcurs cum fiecare om te va parasi chiar in clipele in care ai cel mai mult nevoie de el. Vei fi pur si simplu uimit ca asa ceva se poate intampla, tocmai cu oamenii care credeai ca n-ar face asa ceva in vecii vecilor. Dar va fi… nu o data, nu de doua ori, nu de o mie de ori.. Ci de fiecare data cand vei permite sa se intample asa ceva.

Daca ai peste 20 de ani deja iti este cunoscuta situatia insa multi dintre noi inca o negam, ca niste idioti spalati pe creier. Am trecut deja prin asta de multe ori si totusi nu acceptam realitatea. Observam cum ne fut in gura prietenii, iubitii si iubitele, pana si terapeutul angajat sa-ti fie alaturi si in care ti-ai pus toata baza si toata increderea, pana si familia si oricine. Poti sa-i oferi sufletul tau, contul bancar, un organ, ei tot te vor trada intr-un final. Nu-ti pot spune de ce, pentru ca nu stiu… stiu doar ca asa este, din proprie experienta, repetata de nenumarate ori. Chiar trebuie sa fii prost sa mai crezi in astfel de idei dupa atatea experiente. Este la fel cum ai crede in Mos Craciun, desi nu l-ai vazut niciodata in cei 30 de ani de viata.

In situatia data, nu ne ramane decat sa acceptam si sa ne remodelam viata sociala, incepand cu noi insine. Daca stim ca banii nu pica din cer, la fel ar trebui sa stim ca nici dragostea si respectul nu pica din cer. Ce iti doresti trebuie pur si simplu sa-l iei, sa ti-l oferi tu, direct sau indirect. Daca vrei bani, te angajezi sau spargi un magazin. Dar nu poti sta sa vina cineva sa-ti dea bani fara ca tu sa nu faci nimic (exceptie totusi, daca esti preot). La fel si cu dragostea si respectul. Daca nu-ti ofera nimeni dragoste si respect, trebuie sa ti le oferi tu. Intotdeauna! Nu vorbesc de “respecta-te daca vrei sa te respecte altii”. Vorbesc numai de… respecta-te. Daca simti nevoia de dragoste, oferati-o singur. Iubeste-te asa cum esti si ofera-ti singur tot ce doresti. Dezvolta-te, devino mai puternic, mai inteligent, mai frumos. Fii bun cu tine cum ai vrea sa fie altul bun cu tine. Nu-ti bate joc de corpul tau, nici de viata ta, nici de timpul tau liber. Foloseste-le la maxim. Tot ce faci trebuie sa o faci pentru tine in primul rand, sa te simti tu bine, sa te apreciezi tu.. nu altii. Cand te angajezi, nu te angajezi pentru ca vrei sa-l ajuti pe boss sa-si mareasca afacerea si s-o duca bine, ci te angajezi tot pentru tine. La fel si cand interactionezi cu un prieten sau o iubita. Fa in asa fel incat sa-ti fie TIE bine in primul rand, nu lui/ei. De ce? Pentru ca asta face si el/ea. Fiecare traieste pentru el, pentru fericirea lui, nu pentru altii. Chiar si cand esti intr-o relatie, esti intr-o relatie pentru a fi tu fericit, nu celalat fericit iar tu mizerabil. Nu mai da totul celuilalt, pentru ca nici celalalt nu da totul pentru tine indiferent de cat de frumos minte sau cat de mult crede ca face asta. Da totul pentru tine. Respecta-te! Iubeste-te! Ofera ceea ce nimeni nu iti va putea oferi cu adevarat, neconditionat si etern. Ceea ce nu-ti ofera altii, ofera-ti tu! Iubire, respect..  impaca-te cu tine asa cum esti in primul rand, si incearca sa devii in fiecare zi mai bun. Asta iti va da o stare mult mai buna decat aprecierea falsa sau trecatoare a altcuiva. Cineva se poate plictisi de tine, asa se intampla oricui. Dar tu nu poti sa te plictisesti cu adevarat de tine. Iar daca te plictisesti de tine si nu-ti place ceva la tine, faci ceva sa nu te mai plictisesti si corectezi ce nu-ti place. O faci oricum.. pentru tine. Nu te schimbi pentru ca iti cere altul sa o faci, ci pentru ca asta simti tu ca trebuie sa faci. Ca sa te simti tu mai bine, nu altul.

Ofera-ti singur ce ai nevoie. Esti singurul in care poti avea incredere, pentru ca esti singurul pe care-l poti controla cu adevarat. Stii ce ai nevoie cu adevarat, asa ca ofera-ti totul. Respecta-te, iubeste-te.. nu exista iubire mai sincera.

k35350910

Leave a Reply