IMPRIETENESTE-TE CU PAMANTUL (meditatie)

* urmatorul exercitiu este preluat din cartea “Kabbala: Teorie si Practica” de Raul Petrisor

Daca faci acest exercitiu, te vei simti mai calm, mai energizat si mai inviorat.

Pentru acest exercitiu, ai nevoie sa te imbraci cu un rand de haine in care sa te simti confortabil, lejer; nu trebuie sa-ti faci griji daca acestea se murdaresc. Repetarea exercitiului cam o data pe saptamana te va face sa te simti mai conectat cu natura.

Gaseste un loc linistit, preferabil nu prea departe de casa, care sa aiba copaci, tufisuri si, eventual, o apa curgatoare. Pe drum catre el, incearca sa simti cum energia pamantului iti urca prin picioare cu fiecare pas pe care il faci. Alege un loc anume unde te simti ca acasa.

Scoate-ti incaltamintea si sosetele pentru a ramane cu picioarele goale pe pamant. Daca este posibil, cel mai bine ar fi sa ai o cantitate infirma de imbracaminte, un costum de baie ar fi perfect! Inchide ochii si incearca sa simti legatura care se creeaza intre tine si pamant.

Incepe sa alergi si sa te zbenguiesti. Simte-te ca si cum ai fi din nou la varsta de 4-6 ani, cand aceste lucruri erau naturale. Fugi din ce in ce mai repede, pana simti corpul incalzindu-se si devii putin obosit.

Lasa-te sa cazi la pamant si intinde-te cu bratele si picioarele putin desfacute astfel incat sa te simti lejer si confortabil.

Inchide ochii si simte cum energia creata de corp se transfera in pamant. Cu aceasta ocazie, simte cum legatura ta cu pamantul se amplifica din ce in ce mai mult. Simte cum pamantul iti ofera energie si vitalitate ca raspuns la darul oferit.

Simte-te din ce in ce mai greoi pe masura ce te lipesti de pamant, ca si cum ai incepe sa te contopesti cu el. Ramai asa timp de cateva minute, nu mai mult de 10-15. Deconecteaza-te si ridica-te.

Inainte de a parasi locul, multumeste entitatilor pamantului ca te-au lasat sa experimentezi si sa simti energia pamantului. Cere ca elementul pamant, stabilitatea si cresterea constanta pe plan material si spiritual sa se manifeste in viata ta. Spune ce simti ca vrei. Simte-te liber. Poti lua in considerare faptul ca numele divinitatii in Malkut (sfera materiei de pe arborele sefirotic) este Adonai-ha-Aret; daca doresti, te poti adresa direct acestui aspect al divinitatii.

apis_mellifera_meditation_poster-p228398367154559825t5ta_400

Leave a Reply