Cateva lectii de viata de la Johnny Cash

Un nume de o importanta majora in istoria muzicii, in special al stilului country si rock n roll al anilor 50, 60 si 70. Apreciat la adevarata sa valoare numai de o anumita categorie de oameni, in schimb foarte subapreciat de marea majoritate, in special in Europa.

Johnny Cash (1932-2003) este recunoscut pentru versurile sale tragice sau tragicomedice cu mesaje tabu in anii sai de glorie. De asemenea stilul sau de viata, incepand de la stilul vestimentar pana la atitudine si fapte ‘neortodoxe’ l-au pus in vizorul publicului.

Este cunoscut in mare parte datorita hiturilor I Walk The Line, Ring of Fire, Folsom Prison Blues. Alte cantece mai putin cunoscute insa, sunt aproape total diferite. Versurile ating corzi sensibile, cu mesaje fie pesimiste fie motivationale si dupa parerea mea sunt niste predici foarte bune din care putem invata cate ceva.

Aveti aici o selectie cu piesele si versurile cele mai interesante si inteligente pe care le-am intalnit in muzica lui Cash:

1. What is truth – Despre vechile si noile generatii, despre lectiile invatate de-a lungul vietii incepand din copilarie pana la maturitate.

2. I won’t back down – Motivational

3. Understand your man – Atitudinea unui barbat intr-o despartire de partenera

4.  Oney – Despre munca, sefi si demisie (versuri)

5.  What do I care – Atitudine sanatoasa, optimism si un ranjet arogant in fata problemelor din viata. (versuri)

6.  Man in black – Un protest dar si o manifestare de respect fata de cei in suferinta si neindreptatiti. O pozitie de martir.

Alte piese cu versuri interesante, fie pesimiste fie amuzante.

1. A boy named Sue

2.  One piece at a time

3. Girl from the North Country

4. Sunday morning coming down

5. Hurt

6. The mercy seat

johnny cash

Leave a Reply