Despre fumat

Nu te apuca sa fumezi. Esti cel mai prost om posibil daca o faci. Nu vei gasi niciodata placere in asta, decat o stimulare foarte scumpa.
Nimanui nu ii place cu adevarat tigara. Ce poate sa`ti placa la JEGUL asta toxic ? “Gustul” de nicotina care iti murdareste gatul si plamanii ? Mirosul imputit de fum care iti umple gura, hainele si parul ? Dintii si unghiile galbene ?
Fumezi ? Asa sustii tu afacerea ce omoara milioane de oameni, in prostia ta, ca cica te ‘calmeaza’.

Esti agitat ? Mesteca o guma. Sparge seminte. Fa genoflexiuni. Ia-ti o minge antistres. Etc etc…
Aaaa… te ajuta sa te concentrezi ? Nimic mai gresit. Un mit prost si o scuza ieftina. Cu cat fumezi mai mult cu atat creierul oboseste mai repede datorita intoxicarii sale. Se stie ca fumatorilor le sunt distruse celulele creierului si chiar pe plan fizic ei imbatranesc mai repede. Le sunt necesari adausul de anti oxidanti precum Vitamina E si Vitamina C pentru a contracara cat de cat aceste efecte. Cica unui fumator ii este absolut necesar sa-i administrezi cel putin 1000 mg de Vitamina C zilnic.
Vrei sa te concentrezi mai bine ? Mediteaza.. gaseste-ti pacea interioara si fa lumina in minte si suflet.
Daca e sa ne luam dupa beneficiile nicotinei crede-ma ca s-ar pune pe fumat chiar in timpul orelor copiii incepand cu 4-5 ani. De ce nu-i asa ? Peste tot auzim si se vorbeste din ce in ce mai agresiv despre nocivitatea tutunului. Esti chiar asa de naiv sa crezi ca pe tine te ajuta cu ceva ?
NU. Tie NU ITI PLACE TIGARA. E doar o impresie proasta. Adu-ti aminte de prima data cand ai tras fumul in piept. Ti`a placut ? Sau te-ai innecat si te-a luat cu ameteala ? Starea de ‘bine’ care ti`o creaza tigara este defapt starea normala pe care tu O AVEAI inainte sa devii fumator, si nu o mai ai din cauza NICOTINEI. Si aceasta, pe care o ai dupa tigara, dureaza putin, de obicei doar pe moment. AI auzit de intoxicatie tabacica ? Ti se face rau, ai stare de voma, transpiratii, tremuraturi si stare accentuata de lesin.
E UN DROG. CREEAZA DEPENDENTA.
Bani aruncati pe geam.. FOARTE multi bani. Fa un calcul.. pe luna. Cat fumezi ? Juma de pachet, un pachet sau trei pe zi ? Fa un calcul.. si gandeste-te cat cheltui pe luna pe propria moarte.
Cum vei ajunge o leguma, sa te imbolnavesti de toate gripele tot timpul ca iti fute sistemul imunitar. Cum vei obosi ca o mamaliga la fiecare efort pe care il faci. Cum vei fi plictisit si fara chef in majoritatea timpului. Cum vei avea probleme de respiratie cand dormi.
Cand o sa ai boli de inima, cancer de vezica urinara (al carei mortalitati e aproape de 100%) si a cancerului pulmonar… si nu i nevoie sa fi fumator inrait. Bunica`miu nu a fost.. si totusi a murit… de cancer pulmonar. Da totusi.. a fumat. S`a lasat de fumat in momentul in care era deja de metastaza.
La nunta sora`mii, in timpul ceremoniei religioase in loc sa ma bucur de moment eu ma gandeam ca boul la tigari… cat mai are slujba ? Ce as trage o tigara… pff.
Si eu, ca si tine, sunt la fel de prost. Ajuta-ma sa ma las si te voi ajuta si eu.
Deal ?
ok.
numai bine.

Discussion

  1. mirela
  2. Pruncu

Leave a Reply