Song(s) of the day

Ca tot am vorbit despre Black Metal mai devreme ar fi frumos sa prezentam si celor necunoscatori despre ce vorbeam cu adevarat. Asadar, am facut aici o scurta prezentare a black-ului Pur/Trv/Kvlt sau cum mai vreti sa ii spuneti. Ma refer la cel Old Skool.

1. Venom – Black Metal (1982)

Piesa si albumul care au dat numele stilului, desi muzica acestora nu este in totalitate Black ci mai degraba Thrash. Cu ei totul a inceput sub numele de Guillotine iar in 1978 sub numele de Oberon dar oficial in 1980 si-au schimbat numele in Venom si in 1981 au scos albumul full-lenght Welcome To Hell.

Axati in special pe muzica celor de la Motorhead, Venom isi definesc stilul printr-o viteza si agresivitate aparte. Cu LP-ul Welcome To Hell Venom deveneau cea mai violenta trupa la acel timp.

Dupa cateva demo-uri si single-uri au scos albumul Black Metal in 1982.

2. Hellhammer – Buried And Forgotten (1983)

Hellhammer au fost niste pustani in varsta de 15 ani careau devenit foarte repede icoane ale black/death-ului primar dupa lansarea a trei demo-uri si a unui EP. Acestia sunt considerati bunicii metalului extrem impreuna cu Venom si Bathory.

Piesa de mai jos este de pe cel de-al treilea demo intitulat Satanic Rites, care, dupa parerea mea este cel mai apropiat de stilul Black Metal.

3. Bathory – Raise The Dead (1984)

Bathory sunt printre inventatorii stilului Black Metal dar si al Viking Metalului. Multe nu pot spune pentru ca sincer, nu au fost pe gustul meu niciodata si nu m-a interesat atat de mult formatia si imi cer scuze pentru fanii Bathory/Quorthon pentru ca stiu ca sunt multi.

Piesa de mai jos este luata de pe primul album intitulat simplu, Bathory.

4. Sarcofago – Satanic Lust (1987)

O trupa mai putin cunoscuta dar la fel de importanta pentru Black-ul Old School este Sarcofago. 5 albume full-lenght, 4 demo-uri si 2 EP-uri se pare ca nu au fost de ajuns ca acestia sa ramana un nume de retinut.

Au fost inclusi pe compilatia Fenriz Presents The Best Of Old School Black Metal al membrului Darkthrone, Fenriz, pentru a prezenta cativa din inventatorii stilului.

Piesa de fata mi se pare una din cele mai bune piese Black Metal inregistrate pe un album Full-Lenght.

Este luata de pe albumul INRI din August 1987.

5. Darkthrone – Sunrise Over Locus Mortis (1990)

Din nou, una dintre piesele mele favorite din stilul Black Metal. SOLM este luata de pe primul album full-lenght Soulside Journey din anul 1990, material in mare parte Death Metal dar cu mari influente Black (in special instrumental).

6. Mayhem – Freezing Moon (Live In Leipzig)(1993)

Piesa de fata este legendara si este considerata una din cele mai bune si importante piese ale Black-ului modern. Aparuta prima oara pe un demo din 1990 (alaturi de Carnage, fiind primele piese inregistrate cu Dead la voce) a pus baza Black-ului Modern datorita in mare parte vocalistului Dead si chitaristului Euronymous.

Multe elemente socante se leaga de acest album live (cum multe alte elemente socante se leaga de inceputurile trupei in general). Cu cateva zile inainte de concert, Dead a ingropat hainele in pamant (unii spun ca in morminte) pe care le-a si purtat in timplul concertului, scena era decorata cu capete de porci strapunse de tepe (ceva nou la acea vreme), bucati de carne putreda au fost aruncate in public, vocalistul se taia pe corp in timp ce canta si un lucru interesant este ca acesta avea intr-o punga ramasitele unui corb mort, din care uneori inhala aerul declarand ca dorea sa inspire mirosul mortii. Chiar pe album se pot auzi aceste inhalari morbide.

Discussion

  1. Trackback: Blast from the past! | Pruncu November 4, 2019

Leave a Reply