Recenzie: Aladdin (2019)

3iYQTLGoy7QnjcUYRJy4YrAgGvp

Pagina IMDb: https://www.imdb.com/title/tt6139732/

Recenzie facuta pe data de 8 August 2019

Ok. Nu este usor sa faci un remake dupa un desen animat, nu este usor sa faci un remake dupa un film Disney (Lion King, Beauty and the Beast si alte remake-uri) si CLAR nu este usor sa faci un remake dupa unul dintre cele mai apreciate filme Disney (daca nu chiar cel mai apreciat, cot la cot cu Lion King).

Guy Ritchie a facut tot posibilul sa recreeze minunata poveste a lui Aladdin (prezentata prima oara de Disney in 1992 – Aladdin) si sa faca si cateva schimbari, unele riscante. Dar, dupa parerea mea, a facut o treaba excelenta! Daca acesta ar fi fost primul Aladdin pe care l-am fi vazut si nu l-am fi vazut pe cel vechi cand eram mici, cu siguranta am gandi mai bine despre aceasta productie.

Actorii au facut treaba buna, iar Will Smith a facut tot ce se poate intr-o situatie foarte, foarte dificila… aceea de a juca rolul unui super personaj animat care a fost ajutat de vocea si talentul marelui Robin Williams. Nu este ceva usor de facut, dar eu sunt de parere ca s-a descurcat si a facut un rol bun.

Noi, cei care am vazut desenul animat cand am fost mici sigur il vedem diferit pe acesta, mai ales acum, la varsta noastra. Dar cei mici de acum zic ca se vor bucura de el, si noi ar trebui sa facem acelasi lucru.

Un mic bonus: In ceea ce priveste natura Geniului, acesta este de fapt Jinn/Djinn, o fiinta de foc din cultura araba pre-islamica care este intre om si Dumnezeu si care s-a revoltat impotriva lui Allah, asemanatoare demonului in multe privinte dar nu identificat impreuna cu spiritele rele precum Ifritii… legendele cu jinnii prinsi in vase de alama sunt prezente si in cultura Judeo-Crestina, precum in legenda din Testamentul lui Solomon.

Leave a Reply